-
Witam koledzy wybralem sie dzisiaj do zakopanego na wakacje i pojawil mi sie problem z moja a3 weszla mi w tryb awaryjny wiec wylaczylem silnik i na chwile bbylo ok, ale znow wpadl ponownie wylaczylem ale zaraz mi wpadal a potem jak wylaczylem to nic nie pomagalo wogole nie bylo mocy...... do tego jeszcze pojawil mi sie napis "servis oil"...... koledzy co to moze byc??
-
Autko pod VAGa i sprawdzic bledy a przy okazji zrobić logi dynamiczne.
W jakim stopniu odczułeś ten spadek mocy , pamietaj ze TDI po długiej trasie w tak gorące dni może troche osłabnąć,za małe seryjne intercoolery.
-
z goracem nie wiedzialem to moze dlatego a co ten napis oznacza "servis oil" ??
-
Wymiana oleju w silniku Ci sie szykuje. To nie ma nic wspolnego z notlauf.
-
jedyne co mozesz na ta chwile zrobic to diagnostyka komputerowa
wszystko inne bedzie zgadywaniem
a inspekcje olejowa sam mozesz skasowac
wszystko jest na forum
-
to nic jutro wracam to bede musial zrobic logi i wkleje na forum :):) mam nadzieje ze jutro do domu dojade ;d a o tym napisie wiem ze sie kasuje ;p
-
Notlauf Pilne Pomocy
Siema, wczoraj kupiłem Leona z silnikiem ASV 110KM. Zanim silnik osiągnie 90C jest w miarę zrywny chodź w porównaniu z ibizą z tym samym silnikiem dużo gorzej. Jak już ma właściwą temp to powyżej 3000obr to łapie takiego notlaufa, że praktycznie brakuje mocy, 130km/h - 140 powyżej już prawie nie przyspiesza. Jutro jade 2000km do Francji i potrzebuje to szybko ogarnąć. Co na pierwszy ogień? Wiem, że powinienem poszukać itd ale czas mnie nagli. :/
-
Logi by tu wiele wyjasniły ale chyba juz na to nie masz czasu:P
Sprawdz dolot do chlodnicy - Interooler.
-
No logi to w październiku dopiero jak objadę wgl:D A więc tak filtr powietrza wymieniony, gruszka i kierownice są w porządku, przepływka ok, siłownik od przepustnicy też, wężyki od podciśnienia bez nieszczelności czyli zostaje n75, EGR i czujnik na coolerze?
-
Jest jakiś sposób na spr n75 (coś na wzor tego z AGRa?) Sztomel proszę Cię o rade:) Innych oczywiście też:D
Podmieniłem n75, dalej to samo...