-
Ten h to bodaj nawet ledy obsluzy, ktos tu pisal.
-
F 250zł: http://allegro.pl/modul-sterownik-bo...112985239.html
H 190zł: http://allegro.pl/modul-zasilania-8p...153212154.html
Tylko ten H nie ma przekaźników :/ a pisaliście żeby takich nie brać, ewentualnie mógłbym przerzucić ze swojego K, sprawa pilna bo nie mam prawie wcale świateł...
-
Bierz tego H, przekaźniki od swojego K przełożysz .
-
Dokladnie jak pisze golem
Tapatalk
-
Panowie wymieniłem borda na H, i udało się bez problemu wszystko do niego wklepać. Światła działały niecały tydzień i znów ten sam problem, nie świeci się lewa strona samochodu :/. Problem pojawia się i znika, nie ma znaczenia czy samochód stoi czy jeździ. Zostawiam samochód w garażu na noc bez świateł, rano wychodząc do pracy - światła działają. Nie mam pojęcia gdzie szukać przyczyny... Jakieś pomysły? Może wyłącznik?
-
korozja lub przepalone styki. lewa strona samochodu tzn zarowno swiatla przednie, tylne, halogeny i kierunki boczne? czy piszesz o lampach przednich?
-
Nie świeci:
- lewy; ksenon, halogen, przedni kierunek, tył kierunek, postojowa
- prawy; boczny kierunek, hamulec
Po odpaleniu ksenonów pali się tylko prawy ksenon i lewa postojowa, natomiast po przełączeniu w tryb DRL pali się tylko prawa postojowa.
Ale gdzie konkretnie szukać tej korozji? Mówisz o stykach we wtyczkach zapinanych do borda?
-
zacznij od sprawdzenia czy wpiales na swoje miejsce wtyczki w gniazdach A i D. Do A idzie wtyczka czarna, do D brązowa. Wtyczki mają identyczny kształt, można je odwrotnie wsadzić.
jak są ok, to odczep je i popatrz na styki we wtyczce oraz w gniezdzie - czy nie sa przepalone lub zasniedziale. jesli sa to je wyczysc.
jak te 2 rzeczy nie pomoga, to zostaje sprawdzenie bledow VCDSem.
zakladam, ze nie grzebales w lampach i nie odpinales wtyczek.
-
ok. zacznę od tego co napisałeś, nie nic przy lampach nie grzebałem - problem pojawił się samoistnie. Przy wymianie borda zauważyłem, że przy instalacji było już grzebane więc obawiam się, że może robić się gdzieś zwarcie i pali w bordach układ odpowiadający za lewą stronę.
-
W bordzie strony świateł (praw i lewa) są zabezpieczone osobnymi bezpiecznikami jeżeli, się nie mylę to 48 i 49 w skrzynce obok akumulatora, na początek zobacz bezpieczniki a następnie podłączenie skrzynki (wtyki od spodu)