gasek1978, gregor10 ----> dzięki Panowie:thumbright:
Printable View
gasek1978, gregor10 ----> dzięki Panowie:thumbright:
Panowie dzis bylem u 2 tłumikarzy Stwiedzili ze faktycznie cos tam w łaczu elastycznym slychać oraz tylny tłumik juz nie najlepszy do wymiany za taką zabawe uslyszlem 680zl oraz 740zl u drugiego. i tu pytanie czy to nie za dużo tłumik sprawdzany w katalogu jakis zamiennik.
Pytanie czy nie taniej bedzie mi poszukac samodzielnie elementów i pojechac na pospawanie zamontowanie tego. Za sama plecionke z robotą krzyczą 250zl??
Silnik ajq 180km prosze o pomoc i porade o moze wyszukanie jakiejś Alternatywy
ceny chore wg mnie, tłumik ori kupisz za 300zł, plecionke za 60zł. pozpawanie pewnie około 100. troszku nie bardzo ten Twoj tłumikarz ma ceny..
tak chce właśnie robić sam skompletować części podejrzewam ze te ceny tak wysokie bo oni maja drogie częsci sam tłumik u nich okolo 350-400 za plecinke chca 150 i doliczają robote i tak wychodzi. No ale jeszcze poszukam moze tańszego tłumikarza w okolicy. Tylko chyba to nie takie proste bo widze gotowych elementów od kolektora do katalizatora tych łącz elastycznych czy plecionek. a to trzeba cale wymienić
2 tyg temu wymieniłem łącze elastyczne. Koszt 150+ 100=250
Plecionke kupiłem u tlumiarza, w przeciwnym wypadku robota byłaby jeszcze wyższa. Z tego co patrzyłem na allegro podwójna plecionka ok 120zl
Wysyłane z mojego ZTE-BLADE za pomocą Tapatalk 2
http://allegro.pl/zlacze-elastyczne-...464285072.html
Czy te ??cze model 505-016 bedzie pasowalo do mojego silnika 1.8t Ajq
Witam
Mam audi a3 1.8 AGN albo AGU. Rozsypał sie mi katalizator i tłucze sie. Z tego co sie dowiedziałem jest tylko 1 sonda przed katalizatorem. Chciałbym żeby auto nie było dużo głośniejsze i nie paliło wiecej. Najprościej było by wysypać cały ten wkład i założyc bez tego, ale spalanie nie bedzie wieksze przez to? (jakiś mechanik tak mi gadał)Strumienica niby dobry pomysł, ale dernerwuje mnie jak głośno w aucie. Kupno nowego katalizatora niestety odpada, bo to nie mały wydatek. Co w takim razie bedzie najlepszym pomysłem? Prosze o pomoc kogoś kto miał z tym do czynienia, a nie słyszał od kogoś
ogolnie silnik agn jest dość głośny, jeśli nie masz pieniezy na kat (nawet uzywany ktory w sumie juz tak drogi nie jest) to załóż zwykły tłumik środkowy w jego miejsce (im większy tym lepszy)
Powie mi ktoś jakiej średnicy rurkę potrzebuję do wspawania w miejsce katalizatora w tdi ASZ ?
Witam koledzy, sprawa wygląda tak że wczoraj wyciąłem katalizator, autko jest dynamiczniejsze ale mam problem bo na komputerze ogólne spalanie z 7,8 l/100 wzrosło mi na 9,3 l/100
i teraz nie wiem czy nie poprzestawiało się coś w aucie, proszę o radę bo mam już kupca na katalizator ale nie wiem czy nie będę musiał go wspawywać z powrotem :( Mam Audi a3 1.9TDI ASZ 130koni 6 biegów
Pozdrawiam. ;)