Moim zdaniem to na 100% termostat, kup sobie marki Wahler nie jest to duży koszt.
Printable View
Jak się sprawdza temperaturę na klimatroniku? Gdzieś kiedyś czytałem na forum jak ktoś pisał, że można też odczytać prędkość. I chyba sprawdzało się na jakimś kanale. Ale o co chodzi nie czaje!
Żeby to właczyc naciśnij i przytrzymaj przycisk recyrkulacji następnie przycisk nawiewu górnego.
Tutaj masz temat o tym : http://www.a3-club.net/forum/showthr...-a-klimatronik
Wiesz ja bym obstawial bardziej termostat gdyz choc na zegarach pokazuje ok 90 to na kanale 1 blok 7 4 okno jest 74 a na kanale 17 blok 3 okno 1 jest 76 wiec czujnik wg mnie ok jesli jestem w bledzie to mnie poprawcie:) bo czyzby 2 rownoczesnie padly ? bo roznica pomiedzy nimi jest ok a powiedzcie mi jaki czujnik steruje zegarem temp , bo logicznie myslac ten z kanaly 17 tylko jak mam 78 77 to nie powinno 90 pokazywac na zegarach
witam -do czego jest ten czujnik na termostacie ? wymieniłem już trzy i tylko otwarty obieg jest
witam jakie zadanie spełnia czujnik na termostacie? wymieniłem 3 termostaty i dalej tylko otwarty obieg?
to nie jest czujnik tylko grzalka termostatu
tutaj jest zasada dzialania termostatu
Załącznik 8263
dzieki to mam jeszcze jedno pytanko -to termostat otwiera sie mechanicznie? i z kad jest zasilana ta grzałka . i czy jezeli ona nie działa to jaka bedzie reakcja
Bowymieniłem juz trzy termostaty i mam cały czas otwarty obieg {nerwy puszczają}
wantrol a brałeś pod uwagę sterownik wentylatorów ? w moim przypadku jaki i kolejnym kolegi z forum w 1.6apf właśnie wymiana sterownika wentylatorów pomogła