nie wszystko co nie jest czarne od razu musi byc biale.
Jak z tym output test - powinien sie wentylator wlaczyc czy niet?
Printable View
nie wszystko co nie jest czarne od razu musi byc biale.
Jak z tym output test - powinien sie wentylator wlaczyc czy niet?
koison , dobrze to ująłeś , więc jeśli temp rośnie wcale nie musi być sprawny termostat.
A co do Output test silnika , na przemian się włączają i wyłączaja wentylatory podczas odpowieniego testu.
acha czyli uszkodzony termostat moze pokazywac wzrastajaca temperature podczas jazdy ale niekoniecznie musi zalaczyc wentylatory ?
Zatem czy output test ma wplyw na termostat czy TYLKO na wentylatory?
przy output test jest cisza jesli chodzi o wentylatory, zatem szukanie problemu mam zacząć od..... ? :)
a) czujnika wentylatorów? - podobno lubia padać
b) polaczenia do wentylatorow? - jeszcze kilka dni temu klima zaczela dzialac przez ok 10 min. wiec chyba polaczenia sa dobre?
sprawdzilem bezpieczniki 3,5,15 i 25 oraz bezpieczniki na AKU. Wszystkie OK.
kopać w a czy b ? a moze inna przyczyna?
sluchaj jak mieszkalem w krakowie to w swift szczerze polecam , teraz odwiedzam tylko krakow ,a klima pyknela w drodze z krakowa do zamoscia, teraz podjade do lublina bo tam znalazlem kogos rzeczowego chociasz przez telefon.. .
pozdrawiam.
Witam.
07.05.2008 nabijałem klimę. Niby wszystko było szczelne, tylko ciśnienie sprężania na początku za niskie, ale później wróciło do normy. Do dziś klima chłodzi konkretnie, ale usłyszałem dziwny odgłos. Coś jakby silnik motorynki. Zajrzałem do silnika i zobaczyłem od spodu osuszacza, na łączeniu z rurką spory wyciek oleju(przez 24h robi się plama ok.2-3cm średnicy).
Jakie będą konsekwencje i przybliżone koszta?
Czy nie dziwne, że przy takiej nieszczelności układu przez miesiąc nie uciekł czynnik i klima ciągle chłodzi?
Witam na klimatroniku wyswietla mi kod 22.1 czyli uzupelnic czynnik ale do tego pojawia mi sie blad 22.3 i wlasnie nie moge znalezc co to za blad dodam jeszcze ze klima chlodzi tylko podczas jazdy jak sie zatrzymam to przestaje i zaczyna leciec cieple powietrze ktos wie o co chodzi??
sprawdzilem na krotko do AKU wentylatory - działają.
Sprawdzony przekaznik wentylatorow - podmieniony na chwile - dziala
wymieniony czujnik w chlodnicy (koszt 130zl) - nic nie dalo
sprawdzone bezpieczniki w AKU.
Czujnik temp zewn dobrze pokazuje na deske rozdzielczą.
Sprawdzone napiecie czy dochodzi do kompresora - NIE DOCHODZI.
Na klimatronicu bez bledow, po VAGU pokazuje no error lub DTC.
NA otuput silnika nic sie nie dzieje.
Co jeszcze sprawdzic? podejrzewam ze cos z elektryka. Jak wymusic prace wentylatorów? trudno jest silnik rozgrzac do pow. 90st. a to daloby odpoiwedz czy problem jest z klima czy z wentylatorami.
sprawdzilismy rowniez wszystkie 4 masy pod AKU - wszystkie sa OK. Jedna profilaktycznie wymieniono. najgorzej ze nie dziala kompresor klimatyzacji i nie wiem jak go sprawdzic badz wymusic jego dzialanie.
WITAM !!!!
mam taki problem -- odgrzybiłem ukłąd juz dwukrotnie ozonem a nadal śmierdzi grzybkiem, czy możecie mi powiedzieć co jest nie tak, i druga sprawa przy wiekszych prędkościach zaczyna świszczeć wentylator (chyba) nawet jak włącze cyrkulacje wew. może wiecie co jest nie tak
POZDRAWIAM !!!!