Jeśli Pirelli P7 Cinturato jest równie dobre jak Pirelli P6 Cinturato, które posiadam(i to dość leciwe) to można je polecić.
Printable View
Jeśli Pirelli P7 Cinturato jest równie dobre jak Pirelli P6 Cinturato, które posiadam(i to dość leciwe) to można je polecić.
Witam,
jakie opony w rozmiarze 225/45/17 W91 będą lepsze:
Hankook VENTUS S1 EVO2 K117;
UniRoyal RainSport 3
Hankook - 301 zł/szt. , UniRoyal - 304 zł/ szt.,
Co oznaczają symbole przy oponach Hankook "OE - GOLF LPR" (OE - rant ochronny?, GOLF LPR - homologacja Golfa, nadadzą się takie do Audi A3 8P???)
Ewentualnie jeszcze są tańsze - BARUM BRAVURIS 3 - ok. 960 zł za komplet?
Ktoś ma jakąś poradę dla mnie?
Pozdrawiam!!!
Witam,jakie propozycje opon 215/40/18 8.5j poszukuje czegoś dobrego.Pozdrawiam
Witam wszystkich co sadzicie o tych gumach Goodyear Efficientgrip Performance 195/65R15 91 H.Dziekuję za odpowiedz
http://allegro.pl/4-opony-letnie-225...980999068.htmlCo sądzicie o tych oponach? Warte zakupu?
http://allegro.pl/4-opony-letnie-225...946923680.html
Czy może lepsze będą te?
To prawda, Rain Sporty 3 robią robotę na deszczu, do tego nie znikają zbyt szybko. W przypadku mniejszych rozmiarów nieco miękkie są ścianki boczne, więc trzeba uważać.
piona, potrzebuje informacji ; kto jest producentem środkowej opony bierznika
http://s9.postimg.org/6axbikxb3/20160222_171902.jpg
Mi tam te RainSport'y 3 szybciutko zjadło :/ 92Y XL a i tak wydawały mi się za miękkie od samego początku..
Panowie jakie opinie na temat nexen 8000 ? ma ktoś ? jakie wrażenia ?
Jak na moje to Federal SS595
nie cytuje sie posta pod postem, bo nie ma takiej potrzeby, zasada jest taka sama na wszystkich forach
odpowiada sie stosując cytowanie selektywne lub podaje nick autora posta/forum później waży tony
Jakie niskobudżetowe a w miarę dobre opony na 17' polecacie?
Panowie zastanawiam się na oponami 215/45 R17 :
Jaki indeks 87Y czy 91Y z XL czy bez?
Które z tych będą lepsze? Albo jakie macie inne propozycje oprócz tych dwóch? Każda propozycja mile widziana cena do 380zł za sztuke
1.UNIROYAL RAINSPORT 3
2.Hankook Ventus V12 evo2 K120
http://allegro.pl/4-opony-letnie-215...948440533.html
Na allegro znalazłem takie które mnie interesują. Możecie coś powiedzieć na temat tego sprzedawcy? Lub macie jakieś zaufane miejsce gdzie można kupić opony w dobrej cenie?
Dziękuje za pomoc bo wybór trudny.
czym spowodowane jest to ze do 8p chcesz 215/45 ? bo chyba nie komfortem ani cena
homologowany i zalecany rozmiar to 225/45, raz ze tansze, dwa ze wiekszy wybor
takiego uniroyala r3 kupisz w duzym sklepeie netowym za 300-320, k120 ma te same ceny
do 350-380zl za opone to mozesz juz wybierac..
sugerowałem się tym że mam takie zimówki, i niby mniejszy opór mają 215 niż 225. Zgadza się że 225/45 są homologowane, ale na felge 7" 225 już większy balon zawsze. Ale wezmę pod uwagę Twoją sugestię żeby patrzeć na 225/45
Jaki zestaw opon letnich do oryginalnych alufelg z 8L. Mowa o http://img31.staticclassifieds.com/i...lgi_rev001.jpg
Najlepiej ze średniej półki :))
Moge polecic opony Michelin Primany HP, szczegolnie jezeli chodzi o ich zywotnosc i scieralnosc. Kupilem auto juz na tych oponach mialy 2 lata wiec 2 sezony przejechane czy ok 10-20 tys km lub wiecej, ja na nich jeszcze zrobilem ok 80 tys km oczywiscie liczac tylko w lecie bo w zimie na zimowkach :)
mozna powiedzeic ze ok 100tys km zrobily te opony na koncu mialy 1.5mm i guma byla juz dosc twarda
Rozmiar 225/45/17
Na forach interenetowych sa bardzo dobrze tez oceniane, niestety maja tez swoja cene.
Teraz kupilem cos tanszego bo nie wiem jak dlugo bede mial samochod i widac ze sie duzo szybko scieraja :( ale byly za to dosc tanie ( Goodride SV308 wzmocnione cena ok 55 € ) za ta cene sa naprawde dobre przy tym rozmiarze opony
Pozdrawiam
Panowie mam dylemat. Jaka opona na 18" 8.5J? 225/40 czy 235/40? To ma byc do A4 B6
Cześć. Potrzebuje opony do moich letnich kół. Może ktoś doradzić?
Mam alufelgi 17'' szer 8'' z oponami 215/45 - naciąg. Niestety jedna opona jest przebita i trzeba dokupić na całą oś. Mam w planie kupić nowe opony na przód. I teraz mam dylemat:
Kupić takie same 215/45 i mieć wszystkie 4 w tym samym rozmiarze czy kupić 225
czy ten naciąg jest w miarę bezpieczny? Brak gwinta.
Witam,może ktoś podpowie co to za producent ?
http://s19.postimg.org/kii8uwiu7/345...nlop_sp_sp.jpg
Pozdr.
Jak założę 215/50 zamiast 205/50 to jakoś wpłynie negatywnie?
Wystukane z G3
Witam
co polecacie na lato rozmiar 225 40 R18?
które z poniższych bardziej polecacie? dodam, że lekkiej nogo to ja nie mam...
Continental Premium Contact 5
Continental Conti Sport Contact 2
Dunlop Bluresponse
jak z ich żywotnością?
Witam Panowie co myślicie o oponach Kormoran gamma b2 rozmiar 225/45/17 . Czy może założyć inny rozmiar opon ??? Dzięki za odpowiedzi pozdrawiam
Panowie, mam okazję kupić dobre felgi tylko opony z 2009 roku są ale za to Pirelli... ktos jeździ na starszych niż 5 lat ? :D
Jeździć można nawet na 15 letnich... ale 7 letnie opony są juz twarde jak skała wiec na mokrym bardzo ciężko się jeździ i można łatwo wpaść w poślizg, skasować auto lub zginąć... juz wystarczy negatywów?
Wysłane z Galaxy RS4
Ogólnie na oponach starszych niż 5-6 lat nie powinno się jeździć. Ale każdy robi jak uważa na świecie jest wiele nieodpowiedzialnych osób. Zapamiętaj sobie tylko jedno ze w razie jakby coś się działo to opona jest jedynym elementem całego Twojego auta który utrzymuje kontakt z nawierzchnia. Pomysl o tym jak będziesz zakładać opony.
Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
Ale teraz mu pojechałeś moralizatorską gadką. Nie będzie chłopak w nocy mógł spać jak to przeczyta...
A teraz na poważnie, połowa aut z forum jeździ pewnie na sześcioletnich oponach i jakoś nie słyszę o mega ilości wypadków spowodowanych złym stanem opon.
W sklepie jak dobrze pamiętam nawet 3 letnia opona może być sprzedana jako nowa i pełnowartościowa. Jestem przekonany, że taka opona jeśli dużo nie jeździła to przez kolejne 3 lata nic jej się nie stanie. Wszystko zależy od konkretnej opony.
Witaj. Mogę powiedzieć cokolwiek o 18" (225/40). Stosunek ceny do jakości = bardzo dobry, opony nie są głośne, nawet przy większych prędkościach. Z opinii wyczytanych na necie to mogą lekko pływać na mokrej nawierzchni, tego jeszcze nie testowałem. Ja polecam. Patrząc po twoim opisie, że masz 1.6 AKL, to powinieneś być zadowolony.
No właśnie te negatywy przekonały mnie, by nie patrzeć na okazję :D
Przymierzam sie do zakupu opon (nowych) 2 sztuk i szukam czegoś do kwoty ~ 500zł.
czy ktoś z was ma cos godnego do polecenia ? Dwa warunki Nie Jodła oraz maja byc ciche.
Wulkanizator polecił opony DIPLOMAT UHP MFS.. Warte zachodu ?
Pomoże ktoś w wyborze ? Już dość chwile zastanawiam się nad oponami planuje kupić fulde sportcontrol 225/45 r17 lub Barum Bravuris 3 a dzisiaj u wulkanizatora dowiedzialem* się że opony firmy Membat są o niebo lepsze i tansze od tych. Pomoże ktoś ? niby niemam zbyt dużo kuców pod maską całe 125 było 20 lat temu :D. Ale lubie czasem poszaleć. Roczne przebiegi ok 10tys km trasa głównie miasto i czasami jakaś wycieczka :). Chodzi troche o pieniądze ale i żebym nie żałował potem że mogłem dołożyć 100zł wiecej...
Też szukam w tym rozmiarze i wychodzi na to że najlepszy stosunek cena jakość to nokian z line.
Kupiłem fuldy sportcontrol 225/45 17r 2 nowe na tył :-) po 295zl sztuka posmigam chwilę i zobaczymy.
Stoję przed wyborem:
GOODYEAR EAGLE F1 ASYMMETRIC 3
GOODYEAR EFFICIENTGRIP PERFORMANCE
CONTINENTAL SPORTCONTACT 5
lub ewentualnie
DUNLOP SPORT BLURESPONSE
zależy mi na tym, aby opona miała przyczepność ale też nie zużywała się zbyt szybko. Aktualne micheliny
pilot sport 3 dosyć szybko się starły. Po 2 sezonach mają 3-4mm :/
Z góry dzięki za info, pozdrawiam.
Continental ContiSportContact5 to całkiem przyjemna opona, ale znika dość szybko niestety :/
Zamówiłem GOODYEAR EAGLE F1 ASYMMETRIC 3, dam znać jak się sprawowały po czasie.
Jezdzi ktos na oponach UNIROYAL RAINSPORT 3 ? moze cos napisac na ich temat ? :)
Ja jeżdżę na nich od 3 tygodni, za wiele powiedzieć nie mogę ale ogólnie bardzo fajne oponki, nie są za głośne, wydaje mi się że podczas jazdy po mokrej nawierzchni są bardziej ciche niż na suchej, ale za to podczas deszczu kleją i odprowadzają wodę świetnie, opony zimowe nawet na 3 biegu potrafiły zabuksować podczas deszczu na tych na 2 biegu auto ciągnie do przodu. Mają fajny bieżnik, co do ścieralności nie wypowiem się.
a powiedz mi jaka maja wysoki bierznik ? bo mialem rain experta i tem bylo duzo miesa a w tej wydaje mi sie po zdjeciach ze jest mniej :) a podejrzewam ze scieraja sie dosyc szybko zwlaszcza na suchym
szczerze mówiąc nie mierzyłem, jutro sprawdze ile go tam jest to napisze :)
Nie mam miernika do głębokości bieżnika, ale dzisiaj sprawdziłem i jest gdzieś 7.7mm, ogólnie jest go dosyć sporo :)
tak myslalem ze jest sporo bo w A3 mialem ale rain expres czy jakos tak i wiem ze bylo grubo :) to prawdopodobnie padnie na nie :)
Mateusz , jak bede to sprawdze ale nie wiem kiedy bede :P
Cześć, czy ktoś potrafi wypowiedzieć się jak sprawuje się w A3 8P ta opona STARMAXX ST730 Ultrasport 225/45R17 94 W ??
Witam posiadam felgi z BMW X5 style 132 przód 9J tył 10J 19'',gwint Bilnstein b14 skręcony na maxa. Planuję założyć opony 215/35 Jakie możecie polecić? Zależy mi na dobrej przyczepności jak i z uwagi iż posiadam cambery 3 stopniowe aby opona nie miała za szybkiej ścieralności :P. Pozdrawiam.
Witam
Co będzie najlepsze pod względem wytrzymałości i przyczepności w rozmiarze 195/65/15 z poniższych wg Was ?
1) Hankook Ventus Prime 3
2) Uniroyal RainExpert 3
3) Dunlop SP Sport Blueresponse
co sądzicie o oponach SYRON - KESKIN RACE 1 słyszałem pozytywne opinie o nich a szukam jakiś w miarę tanich nowych i dobrych opon 225/35R19