Nikt nie może mi pomoc???
Printable View
Nikt nie może mi pomoc???
Witam.
Chciałem sobie zaprogramować 2 kluczyki do immo ale niestety nie przyjmuje mi pinu. Pin wyciągałem kablem vag kkl za pomocą VAG eeprom programmer 1.19g. Na dole programu pokazał mi, że pin jest 1262 ale w strukturze eepromu był powtórzony kod 6212 3 razy. Próbowałem i tego i tego ale cały czas mam błąd logowania, wyczytałem również w internecie że immo blokuje się po nieudanej próbie na pół godziny. Odczekałem z kluczykiem na zapłonie i dalej nie mogę się połączyć. Gdzie indziej wyczytałem że pomóc może odpięcie akumulatora na jakiś czas. Również nie pomogło Kończą mi się już pomysły...
Licznik VDO IMMO2.
Interfejsy którymi dysponuje to kabel kkl i skaner vscan vag5053 od viakena.
Pozdrawiam i z góry byłbym wdzięczny za odpowiedź
Jeśli licznik nie przyjmuje pinu to jest zły pin. Do starszych wersji liczników jest lepszy VAG Tacho np. 3.01
A jakiego programu używasz do logowania pinem? Do tego to tylko VCDS reszta nie zawsze sobie radzi.
Do logowania używałem vag-com 409.1 i skanera vag 5053, w obu przypadkach odrzuca pin . Vag tacho będzie działał z kabla kkl?
Tego nie wiem ale lepiej nie próbować bo można uwalić kabel.
Tak wygląda to w eeprom programmer
https://zapodaj.net/images/36b68686c079a.jpg
A wpisywałeś pin przez 0 na poczatku?
Napisz na pw do mnie i prześlij wsad.
Udało mi się rozwiązać mój problem. Zalogowałem się tym kodem do sterownika silnika, nie wyskoczył błąd z loginem tylko po chwili z komunikacją. Połączyłem się jeszcze raz tylko tym razem z Licznikiem i normalnie zalogowałem się i dodałem kluczyki.
Dzięki za zainteresowanie :thumbright: