Tego się niestety obawiałem.. sprawdzę jeszcze od strony pasażera, ale podejrzewam, że będzie identyczna sytuacja. Wymiany ślizgów się raczej nie podejmę, wolę tę przyjemność oddać komuś innemu :p Tylko pytanie. Ślizgi najlepiej kupić w ASO?
Printable View
Tego się niestety obawiałem.. sprawdzę jeszcze od strony pasażera, ale podejrzewam, że będzie identyczna sytuacja. Wymiany ślizgów się raczej nie podejmę, wolę tę przyjemność oddać komuś innemu :p Tylko pytanie. Ślizgi najlepiej kupić w ASO?
ślizg kupisz na allegro.....
wymiana jest prosta
Widziałem, że na forum jest temat ze zdjęciami, ale nie wiem czy moje zdolności techniczne podołają, kiedy dojście do tego co jest nie tak zajęło mi 4 dni... Ślizgi na allegro patrzyłem ale widzę, że są niebieskie, czerwone, żółte. Które będą pasowały P&P bez żadnej dodatkowej rzeźby? Są dwa na szybę czyli będę potrzebował 4 żeby mieć z głowy obie szyby.
Te są ok? https://allegro.pl/oferta/slizg-moco...-c5-7022533210
kolor bez znaczenia
tak to taki
Ok. I to już w sumie wszystko. Jeszcze tylko pytanie czym najlepiej to potem przesmarować, żeby zabezpieczyć na dłuższy czas?
zwykły smar techniczny
Jednak zapeszyłem. Jeszcze jedno pytanie. Chciałem wyjąć silniczek od strony pasażera, żeby zobaczyć czy na sucho zadziała (obecnie stoi) ale jest tak zakleszczony, że wychodzi razem z bębenkiem i linką. Nie chcę wyciągać go całkiem na wierzch bo boje się, że gówno spadnie i wtedy już sam nic z tym nie zrobię...Jest na to jakiś sposób czy uda się albo się nie uda?
nawet jeśli wyjmiesz całość to nawiniesz ją ponownie
inaczej musisz podważyć między jednym a drugim i wyskoczy
Właśnie czytałem w temacie, że nawinięcie tego nie jest wcale proste. I chyba dam sobie z tym spokój. Szyba kierowcy już działa. A pasażera zajmie się kto inny.
2 razy to robiłem i to nic trudnego