Awaryjnie możesz zdjąć pasek wielorowkowy, ale nie będziesz miał ładowania.
Printable View
no właśnie czytałem o tym ze pracuje cały czas, ale i tez o tym ze to zmienili(mam 2007r) i wydawało mi sie ze tam jest sprzęgło na elektromagnes, to jesli sie nie da to jakieś ustawienia mają wpływ na jej obciążenie?
A jeszcze jedna rzecz wczoraj gdy to ogladałem to bez właczonej klimy trzepało mi silnikiem, a jak włączyłem było normalnie -uspokajał się - możliwe to zmienia sie obciążenie czy jak?
Potrzebuje pomocy :)
Czujnik ciśnienia wymieniony na nowy, błąd wykasowany, niestety sprężarka nadal się nie załącza :(
Czy ktoś wie czy czasem to, że klimatronik mam z grzanymi fotelami a nie mam ich podłączonych i pokazuje 2 błędy tych właśnie foteli, czy to powoduje, że sprężarka się nie załącza??? Może to mieć jakikolwiek związek?
Czy można wykodować z klimatronika te grzane fotele? Próbowałem ale w kanale 21/22 nie ma żadnych opcji adaptacji a dostęp upoważniony jest na kod, którego nie znam :(
Dajcie znać co zrobić by w końcu ta klima działała?
P.s. Czy możliwe jest, że sprężarka jest padnięta, mimo, że nie pokazuje żadnych błędów? Nie mam już pomysłów...
Podgrzewane fotele nie mają wpływu na pracę sprężarki, bedzie tylko zapisany błąd.
Pewnie spręzarka niedomaga.
Albo zawór...
jakie cisnienie wskazuje na czujniku oraz jakie na maszynie na przewodach LO i Hi?
po załączeniu AC na panelu... Wentylatory na chłodnicy sprawne?
Wentylatory normalnie chodzą, wszystko jest ok.
Ciśnienie musze jutro sprawdzić jakie daje w przewodach Lo i Hi. Dajcie znać w jakich blokach najłatwiej sprawdzić czy to może być wina sprężarki...o ile jest to możliwe.
PO wymianie zaworu, nabijali ci klimę i wtedy powinni też sprawdzic jakie jest cisnienie na węzach.
Wyczytałem coś takiego na forum Passata:
"Moze tez byc tak ze instalacja dawno nie byla odgrzybiana i parownik jest juz tak "zarosniety" ze nie schladza powietrza. A moze filtr pylkowy nie byl dawno wymieniany?"
U mnie faktycznie długo to nie działało i może coś w tym jest, myślicie, że trzeba wymienić parownik?
Piszą też o zmostkowaniu przekaźnika, by sprawdzić czy sprężarka ruszy, u nas też tak można to sprawdzic?
hehe te patenty to chyba nie do 8P :)
żeby parownik zarusł tak żeby nie dawał chłodu to musiał by buc w błocie lub glonach ale to znów by nie było wcale przepływu powietrza jak bys dał na LO. więc ktoś co to pisał chyba nie mial o tym pojęcia. ale to w wersji po powodziowego auta może by się mogło zdażyć.
Co do zmostkowania przekaźnika to tez coś słyszał ale nie wie co i gdzie.
W 8P sprężarka ma zawór który jest podłączony bezpośrednio pod styki panela i tam jest sygnał coś typy PWM czyli nie zawór otwarty - zamknięty.
Mam pytanie czy można wymienić samo sprzęgło w sprężarce? Mam drugą sprężarkę 100% sprawną ale lekko wygięte jest koło i może uda mi się wymienić tą część i złożyć. Bo myśle, że to jednak wina sprężarki :(