A ja chciałbym pytanie kolegi niżej uzupełnić o co¶:P Czy otwory na klamki normaln± g±bk± robić czy s± jakie¶ mniejsze/specjalne?:) Mam tam dużo rysek, a nie wiem czy zwykła g±bka nie spali mi lakieru:)
Printable View
A ja chciałbym pytanie kolegi niżej uzupełnić o co¶:P Czy otwory na klamki normaln± g±bk± robić czy s± jakie¶ mniejsze/specjalne?:) Mam tam dużo rysek, a nie wiem czy zwykła g±bka nie spali mi lakieru:)
s± g±bki 80mm i do nich pasuj±cy talerz mocuj±cy, ale generalnie takie miejsca jak nie można podej¶ć robi się ręcznie
wojt rzeczywi¶cie nie wygl±da to za dobrze. Rozumiem że auto na zdjęciu było czyste :) Najlepiej pianiowanie apc żeby zmyć jak najwięcej, ewentualnie jaki¶ ludwik. Po osuszeniu przetrzyj lakier 70%-80% roztworem IPA (chyba że wszystko rozcieńczyłe¶ już 1:1). Po odtłuszczeniu powierzchnia powinna być tępa, przejeżdżaj±c palcem lakier musi skrzypieć :) Mog± zostawać smugi, ale nie przejmuj się, cleaner wszystko zdejmie. Dalej to już wiadomo co i jak :)
yaroa3 Teoretycznie powinna wystarczyć Fg 500 i SF4000, ale w praktyce bywa różnie. Warto mieć pod ręk± 2500. G±bki: Biała płaska, zółta płaska i czarna płaska. Ewentualnie możesz dobrać białego Honey'a, gdyby biała gładka była za słaba. Dodatkowo honey mniej grzeje lakier dzięki czemu można jechać na wyższej prędko¶ci. No i do cleanera czarna karbowana lub standardowa gładka. Jeżeli chodzi o cleaner to ja od jakiego¶ czasu uwielbiamy Auto Finesse rejuvenate. Jest ¶cierny i bardzo szybko się wypracowuje.
verni pod klamkami tak jak pisze M4ciek. Zazwyczaj ręcznie, ale demontaż i małym padem :)
Dziekuje za odpowiedz,jestem wlasnie w trakcie zamawiania wszystkiego w waszym sklepie,jeszcze sie zastanawiam nad tym Cleaneram bo po korekcie sciernego juz nie potrzeba prawda?,ale jak znow auto nalapie swirli to scierny sie przyda do odswiezenia pod wosk,przydal by sie pewnie Auto Finesse i Dodo Juice LPL,prosze o podpowiedz.
WeĽ tylko AF, Dodo będzie zbędny :)
Ok dziekuje,kiedy bedziecie mieli gabki Race Glaze?
po co Ci g±bka? :P
jak chcesz mogę Ci odsprzedać swoj±, nie używan±, jeszcze w folii ;)
Cos do folii 3M matowej, jasny grafit ?
Czym ja najlepiej zabezpieczyc zeby brud nie wchodzil w pory, a jednoczesnie zeby folia nie zaczela sie blyszczec ?
zawsze sie przyda,mam troche aut do mycia,oczywiscie stosuje rowniez rekawice welniana z Car Pro,zobaczym co Pawel odpowie.
yaroa3 jak jest potrzeba to mogę mieć na jutro :)
krzyss miałem okazję raz testować woski na folii i najlepiej sprawdził się wosk Chemical Guys XXX ponieważ jako jedyny nie pozostawił smug. Jednak trochę przyczernił folię. Efekt taki jak po nałożeniu dressingu na plastiki i wypolerowaniu microfibr± :) Ewentualnie stosować tylko QD po każdym myciu.