no i mam identyko problem. Wymienialem przekaznik wentylatorow i dalej dupa.
Printable View
no i mam identyko problem. Wymienialem przekaznik wentylatorow i dalej dupa.
Najlepiej sprawdzic czy dziala klima w prosty sposob, wlaczyc klime, maska w gore, i dotknac rurki od sprearki, ta aluminiowa ktora jest blizej przodu, w ktora wpisa sie kable do napelnieina klimy, jezeli ta rurka jest zimna (lodowata) kompresor dziala, jezeli jest ciepla, najprawdopodobniej kompresor sie nie zalancza, nie pompuje, nie ma napiecia itd itd. Przechodzilem ten problem ostatno u siebie. W razie pytan :) pytac :)
Byłem w SWIFT 2gi raz i naprawdę muszę pochwalić gości. Wszystko zrobili jak trzeba i nie wzięli ani grosza, wszystko w ramach poprzedniej wizyty
. Naprawdę polecam SWIFT w Krakowie.
u mnie nie wlaczaja sie wentylatory - a komp zero bledow. podejrzewam przerwe miedzy sterownikiem wentylatorow ktory de facto jest sprawdzony i sprawny a wentylatorami ktore zostaly sprawdzone na "krótko" do AKU i rowniez dzialają 1 i 2 bieg.
najlepiej jakby byla rozpiska pinów sterownika przekaznika i po kolei wpinać do wentylatorów. elektrycy juz wszystko inne sprawdzili, masy, czujniki, itp. na klimatronicu 0.0 na C1
aauto ci sie grzeje czy nie ?
w kabelkach jest tak że sygnał do włączenia kompresora idzie z ECU do sterownika klimy, sygnał do wyłączenia też idzie z ECU, skoro sterownik klimy nie pokazuje błędów to wychodzi na to że ECU wysyła sygnał wył. kompresor. Jeżeli tak jest to pytanie dlaczego?
auto sie grzeje. Wszystko praktycznie rozbija sie o to ze nie wlaczaja sie wentylatory nawet przy wymuszonym tescie.
Sprawdzalem:
1. masy pod AKU
2. sterownik wentylatorów
3. same wentylatory podlaczajac je "na krotko do AKU" 1 i 2 bieg OK
Samochod sie grzeje ale trudno jest go rozgrzac powyzej 90stopni (godzina w korku)
w klimatronicu mam 89kanałów w jednym z nich przy rozgrzanym silniku pokazywal 88-92stopnie C, byl tez jeden kanal na ktorym byla dziwna temperatura 73st. C podejrzewam ze to tempa Paliwa bo nijak sie to ma to silnikowej i otoczenia.
Zauwazylem tez ze przy:
C7 Cyfrowa wartość czujnika temperatury otoczenia dmuchawy świeżego powietrza (G 109) pozakuje mi caly czas ZERO stopni. na pozostalych 5 czujnikach pokazywal dzis tempy z zakresu 26-31 stopni (czujniki w desce, zewnetrzny, podsufitki, itp).
problem istnieje miedzy Sterownikiem Wentylatorów a wentylatorami. I teraz potrzebna jest rozpiska aby recznie podpiac wiatraki (moze jakis kabel przetarty?) Napomkne iż ostatnio urwany mialem czujnik temp zewn i wariowala mi tempa na wyswietlaczu, jeden elektryk mi to naprawil i tempe pokazuje juz dobrą. Moze podłączył gdzies cos nie tak? Ale jak to by sie mialo do niewlaczajacych sie wentylatorów przy tescie.... no rece opadaja....
a sprawdzales bezpieczniki ktore sa na akumulatorze, moze tam masz przejarany bezpiecznik, lub bezpieczniki masz zasniedziale, zabrudzone plastikiem bo sie nadtopil. sprawdz te 3 bezpieczniki, pozamieniaj je miejscami...
3 bezpieczniki byly sprawdzane jak i wszystkie w kabinie - wieczorem jeszcze pozamieniam je miejscami. Rozebralem (!) rowniez pol deski aby dostac sie do przekaznikow pod kierownicą znalazlem tam takie nr przekazników:
53
100
103
167
109
382
moze jeszcze któryś z tych ?
sprawdzilem jeszcze bezpieczniki i byly, ok ale.... neoeinz podrzucil grypsa by sprawdzic jeszcze plastik i rzeczywiscie wystepowala przerwa bo upalił sie plastik. Klima zaczela dzialac, wiatraki tez. Teraz troche rzezby abu bezpiecznik dobrze przylegal i po sprawie.
Pojawil sie natomiast blad na klimie;)
22.3 Wyłącznik wysokiego ciśnienia gazu klimatyzacji, czasem przerwa. Czujnik klimy nawala? a moze blad sam zniknie po jakims czasie ?