to w boczku jak nie masz drucika to wyciagnij przewod od powietrza tam gdzies bedzie i w szczelinie od klapki czyms cienkim przesuniesz zamkniecie klapki i takim sposobek bedzie otwarta
Printable View
to w boczku jak nie masz drucika to wyciagnij przewod od powietrza tam gdzies bedzie i w szczelinie od klapki czyms cienkim przesuniesz zamkniecie klapki i takim sposobek bedzie otwarta
zdejmij bocxzek z prawej strony (od strony wlewu paliwa) i ta czerwona raczka jest pod okłądziną, musisz ją miec :)
wlasnie jej nie ma:) wszyscy mowia, ze powinna być ale na prawde jej nie ma:P wiem, ze to auto było stuknięte z tej strony i możliwe, ze przy naprawie zapomnieli o tym (tak przypuszczam). Niemniej jednak poradzilem sobie z tym. Mam luz na klapce i delikatnie ja odchylilem, wziąłem takie małe szczypce i delikatnie wysunąłem ten rygiel zeby klapke otworzyc. Po otwarciu wsunałem rygiel do srodka. NAjwiekszy minus tego wszystkiego jest taki, ze caly czas klapka jest otwarta.
Dodano:
byl by ktos w stanie zalatwic mi pompke centralnego:)?
a jak kluczykiem otwoerasz to otwoera tylko drzwi kierowcy ?
cos chyba padlo na tej plytce bo sterowanie w prawo dziala (zamykanie), w lewo juz nie (slychac tylko "tykniecie" przekaznika a pompka nie rusza). Zreszta sterowanie w prawo dziala i nie dziala. Niekiedy zamknie tylko drzwi kierowcy a niekiedy wszsytko. Domyslam sie, ze wina lezy w wirniku poniewaz mam zalozony z vw polo (jest 0,5 raza grubszy od tego z a3) ale brakuje mi jednej "lopatki" w kompresorku i idzie na 3 a nie 4.
no ale to musi być coś innego niż wirnik skoro w wiekszości przypadkach otwierania Ci kręci i otwiera, może sprawdź wtyczki przy pompce bo moze coś jest luźne. Naprawde najlepiej wypróbować wszystkie tansze metody przed wymianą pompki bo uwież mi przerabiałem to już i pompka pompce nierówna i jak kupiłem nową to sie wkurzył bo alarm mi nie działa jak wcześniej... może uda Ci się ją naprawić
Edit:
Z resztą mam kompletną pompke tą co mi padła, ale w niej tez padła elektronika bo ona wogóle nie reagowała i dlatego wymieniłem, wirnik w niej jest oryginalny i dobry. Jak chcesz wymienić sam wirnik to puszcze Ci całą pompke za 100 zł i mozesz dłubać. W Bielsku jestem w Sobote.
juz wiem co jest nie tak w mojej starej pompce. Mam walnieta diode (jest podlaczona na plytce do "+" zasilajacego wirnik a przekaźnikiem) dlatego w ogole nie podaje napiecia na wirnik. W momencie wylutowania rozleciala sie na 3 czesci. Moze mi ktos podac oznaczenie tej diody?
Witam mam problem mianowicie nie działa mi centralny od strony pasażera tzn od strony kierowcy reaguje a od strony pasażera nie... mozna go zamknąć i otworzyc jedynie ręcznie... co moze byc przyczyną?
np. pompka daje za mało powietrza , które nie wystarcza na otwarcie jednych drzwi. ( u mnie tak było, jedne drzwi nie chciały się otwierać ale zamykały się bardzo ładnie, po uszczelnieniu pompki wszystko wróciło do normy)
albo wogóle pompka nie działa, sprawdź czy ją słychać.