Albo ktoś Ci za dużo gazu dobił w układ.
Printable View
Witam,
ostatnio rano jak odpalilem samochod cos zaczelo buczec tak jakby autobus hamowal ,
okazalo sie ze buczenie ustaje po wylaczeniu klimy , po wlaczeniu pojawia sie na nowo .
Mam klime automatyczna w tamtym roku byla napelniana itp. ( tak twierdzil poprzedni wlascicel :) ) chlodzi bez zmian czyli bardzo dobrze , jedynie to buczenie na poczatku przez jakies 20 min po jej uruchomieniu rano .
Ma ktos jakis pomysl , czy jechac na przeglad od razu ?
jedz na nabicie ,buczenie bedzie od małej ilosci gazu
Bubu dostałeś PW?
22.3 albo przepalony bezpiecznik 30A na akumulatorze ja wlasnie tak mialem lol jezdzilem z tym pol roku i nie widzialem ze wentylatory mi nie chodza az cud ze sie nic nie stalo silnikowi...
ps. polska zostala oszukana z tym karnym.. :(
tam silnik to nic ,zapikała by ci temperatura ,gorzej z klimatyzacja wtedy...
mam pytanko .. może ktoś z okolic katowic, gliwic, bytomia polecic jakisz dobry warsztat gdzie zrobia mi przelgad klimy ?
witam mam taki problem w ojca a3 niedziala klima ..w styczniu odebralismy autko z q-service mieli wszystko przegladnac zwlaszcza klime bo samochod byl ledwie co sprowadzony pukniety z prawej strony i byla wymieniona chlodnica klimy i profilaktycznie sprezarka....przy odbiorze powiedzieli ze wszystko sprawdzili kilme tez wszystko gra nabili gaz i bedzie hulac ....bylo za zimno zeby sprawdzic klime czy dziala ...niedawno jechalem z ojcem wlanczam z ciekawosci platek a tu nic powietrze idzie normalne jak na zewnatrz......skasowali duzo kasy za to wiec sie wku... znalazlem wasze forum pierwsze w ruch poszly kody bledow klimatronica ..patrze a tu czujnik zewnetrznej temp niedziala no tak przed tym pseudo servisem byl zderzak wymieniony blacharz niewspomnial o czujniku wiec zamontowalem ...pozniej blad czujnika cisnienia zmostkowalem na krotko naciskam platek jest ruszyl wentylator i sprezarka sie wreszcie zalonczyla :) zadowolony czekam ale dalej cieplo leci ???wiec wylonczylem zminilem czujnik na nowy ..wchodze w kody 0.00 :) 1.jak ci z serwisu sprawdzili ze klima dziala i jest ok ??? 2..czemu po wymianie tych czesci pomimo kodu 0.00 dalej po wlonczeniu klimy brak reakcji sprezarka sie niezalancza ani wentylator:(.....teoretycznie mogl gaz uciec gdzies czy w takim wypadku bedzie jakis blad /?? 3.po takiej operacji montazu cz.temp i cisnienia gazu trzeba jechac na vaga ????????4. czemu niewyswietla mi obrotow silnika rpm na panelu wartosc jest stala chyba 273 czy jakos tak to samo z obrotami sprezarki........bardzo prosze o pomoc
zrob test wentylatorow (OUTPUT TEST na VAGU) czy sie wogole załączają. Sprawdz 3 bezpieczniki na AKU, oraz czy sie plastik nie upalił pod nimi. U mnie wlasnie bra kstyku byl powodem nie wlaczania sie klimy i wiatrakow mimo iz mialem zero bledow.