sebek, nie pochlebiaj mi ;)
Printable View
sebek, nie pochlebiaj mi ;)
prawdziwy malik jest jak Chuck Noris- tak szybki ze aparat nie jest w stanie go uchwycić!!!
prawdziwy malik nie jezdzi na motocyklu, to motocykl jezdzi na maliku !!!
Hie hie hie ;) Szykujcie maszyny na sezon, będziemy smigac! :D
Odswieze temat...maszyny rozruszane?:) Pierwszy banan na twarzy w sezonie ledwo w kasku mi sie zmiescil kiedy wyjechalem z garazu:)
Trzeba będzie wyciągnąć z garażu i odkurzyć :D
Malik cos cwaniakowal ze bedziemy latac a tu cisza :)
Pewnie już lata i nie ma czasu tu zajrzeć :)
Sebek, brawo :) Trafiles w sedno ;) To kiedy i gdzie?
Ja mam do konca tygodnia Lalke w serwisie takze jak dla mnie bardzo chetnie przyszly tydzien! :)
hello I jak latacie juz?
No raczej:) a Ty?
Ale tylko tu piszemy czy naprawdę latamy? :>
Zrobmy liste:)
1. sebek - tak
2.
[QUOTE=>sebek<;1269793]Zrobmy liste:)
1. sebek - tak
2. miomichal - nie (musze wykosić trawe hondą :D )
jak sie nie chcesz umawiac to nie spamuj :P:);)
a hondy pilnuj bo kradną :D
1. sebek - tak
2. miomichal - nie (musze wykosić trawe hondą )
3. malik - tak, ale to zalezy od terminu.
Już kreci...:P
Jezdzi ktos na BMW k1200r ?
Co sądzicie o Hondzie NSR 125 jako pierwszy motor dla początkującego ?
Mysle,ze dosc rozsadna propozycja o ile oczywiscie chcesz 2t,bo wiadomo koszta utrzymania wieksze niz 4t,choc głównie sie tu rozchodzi o olej,nsr awaryjna nie jest :P Optymalny sprzet do nauki,nie zamula,a dla poczatkujacego bedzie na poczatku wystarczajaco mocny,osobiscie przez rok juz jakis czas temu mialem konkurenta nsr mianowicie Cagive Mito,i chwalilem sobie bardzo,mimo malej pojemnosci te dwusuwowe 125 potrafia pokazac troche pazura,no i juz z niektorymi nieco slabszymi autami na drodze sie pobawisz :D
Masz prawko na A? jesli tak to nie bawilbym sie w takie miniaturki, nawet na kursie 250 sie lata...w sumie nie wiem jak teraz:D kiedys tak bylo :)
Teraz kurs na "A" robi sie 600cm
Tez mysle, ze 125cm szybko sie znudzi :cool:
hehe:) no to elegancko:) a nie taka pierdziawka:) co prawda jak na kursie wyjechalem 250cm na ekspresowke i kazal mi jechac 120km/h to myslalem ze gacie napelnie :)
a teraz ?
teraz pewnie zasypiasz przy 120km/h na F4:)
Nie no, teraz to juz sie obyłem z taką predkoscia..;)
Prawo jazdy kat. A1 posiadam, ale motor będzie też użytkował mój syn który nie posiada uprawnień. Długo nie będziemy go użytkować, myśle, że po sezonie sprzedamy NSR i kupimy cos mocniejszego.
Kupiłem sobie najkeda :)
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...35fced6a84f8ce
Przyjedź na spocie pokazać, a nie zdjęcia pokazujesz...może to nie Twój:P;)
To robimy jakąś ogólnopolska wycieczke A3-club.net/motocykl ? :)
Adminie, zarządź proszę :)
No kurcze, myślałem Arturo ze już odpuścileś smiganie na motocyklu drogowym.
Gratki, daj znac jak smiga :D
slicznie sie laczki kleja...pozdrowienia I szerokosci- PS uwazajcie na predkosc ;))
Wciągałem się trochę w turystykę na moto, zrobiłem już 2000km od zakupu (w miesiąc)
Byłem w Sandomierzu, a teraz Ojców. Planuje Prage i polskie morze
Ale strasznie tyłek mnie boli po tych 300 czy 400km, myślicie że przeróbka siedzenia na żelowe pomoże?
Jakby ktoś miał ochotę na takie widoki to zapraszam do mnie, do tego mamy niezłe patelnie do pojeżdżenia
https://lh3.googleusercontent.com/-5...wanie%2529.JPG
Artur, żelowe siedzisko podobno bardzo dużo daje. Zmień i zdaj relację :)
Polecam F4i jest super wygodna - sebek moze powiedziec cos wiecej bo teraz na niej lata ;))
- - - Aktualizacja postu - - -
No to teraz zostal mi sie juz tylkko motor- ps jak ktos bedzie widzial mazde czarna WW223WE to prosze o info bo dzis mi ja zajeb*****ali!
Co to za plaga kradzieży...
A E60?
Toż to nowe samochody już kradną? Myślałem że to jest później cięzkie do "upłynnienia".
Tyle dobrego że na pewno AC było...
Na czesci;) do nowych aut tym lepiej;) bo ceny kosmiczne, szczegolnie do japoncow
Masakra, czyli w PL niewiele się zmieniło na przestrzeni ostatnich lat...
No wlasnie z tego co mi powiedzieli na policji kiedy zglaszalem kradziedziez hondy to pare lat byl spokoj a teraz wszystko wraca...pewnie powychodzili chlopacy i nie maja zajecia...;)
a tak z innej beczki, mialem ostatnio nieprzyjemne zdarzenie, upadl mi kask na beton z wysokosci okolo 1m i lekko pekl z tylu:/ pekniecie ma okolo 2cm. Przegladam rozne fora i co forum to inne opinie czy taki kask nadaje sie do dalszej eksploatacji i czy spelnia nadal swoje zadanie. Jedni mowia ze absolutnie, jesli jest pekniecie to wyrzucic i to tak by nikt go juz nie zalozyl a inni ze zewnetrzna warstwa odpowiada za mechanincz ochrone przed kamieniami na przyklad a warstwa wewnetrzna abosrbuje energie przy zderzeniu wiec jesli nie bylo w srodku glowy to nie odksztalcila sie i nadal spelnia swoje zadanie, co myslicie? Mozna to jakos sprawdzic? sa jakies serwisy co sie tym zajmuja? :)
Czesc przymierzam sie do kupna kawasaki z750 2004 - 06. Moze ktos cos ppwoedziwc na temar tego motoru moze ktos ma albo miał. Z racji ze po poprzednim zostały mi tylko rekaiczki i buty szukam kurtki kasuk moze ktos ma cos ciekawego.
Wysłane z mojego GT-I9505 za pomocą Tapatalk 2
Sebek ma kask :D
Tanio sprzedam !! AGV GP Tech - w takim modelu jezdzi sam Valentino Rossi :)
http://www.extremesupply.com/Merchan...ack_helmet.jpg
- - - Aktualizacja postu - - -
A co polecicie w budżecie tak do 2k? Zastanawiam się nad https://www.moto-akcesoria.pl/kask-m...rowany,p,61717
Z750 z tego rocznika szału nie robi. Spora masa, gumowate zawieszenie a osiągi praktycznie motocykla 600. Nie jest to zły motocykl, ale nie ma też tam żadnej "kosmicznej" technologii :D Co nie oznacza, że jazda na nim nie daje frajdy ;)
Co do Kasku, to też chciałem sobie kupic Shoei XR-1100 i stanęło na Shark'u Speed-r. Coś takiego w carbonowej skorupie jest o wiele fajniejsze, o tej samej funkcjonalności i tańsze... Zestaw coś koło 1400-1500zł...
Jezdzilem juz 2 egzeplazami jeden z 2005 drugi z 2011 zdecydowanie lepiej sie jechalo sie tym nowszym ale i cena robi swoje to dopiero bedzie moj drugi motocylk wiec nie chce przeginac No i bryła mi mi soe podoba ale co chcesz powoedziec gumowate? po torze jezdzic nie bede. A cos z naketbike jest lepszego w podobnych pieniadzach.
Wysłane z mojego GT-I9505 za pomocą Tapatalk 2
Jak nie będziesz smigać po torze, to takie zawieszenie wystarczy. Jak ja jezdzilem Z750 to bardzo mi sie nie podobalo, jak ten motocykl nurkował podczas hamowania... Ale na co dzień jest to prawie niezauważalne i można się do tego przyzwyczaic.
A GSR750? Nie jezdzilem, ale podobno jest to całiem niezła maszyna. Tylko nie wiem jaki masz budzet. I jakie przeznaczenie tego moto mialoby byc? Miasto, trasy?
Sebek, weź sobie porównaj oba kaski (zwłaszcza ten carbonowy) i zobaczysz. Za 500zł mniej dostaniesz produkt tej samej jakości (jak nie wyższej) z super i nietuzinkowym wykonaniem. Też byłem zdecydowany XR-1100, ale szybko zmieniłem zdanie jak pomacałem i przymierzyłem oba w jednym sklepie.
a gdzie kupiles?
Ja akurat kupiłem na allegro, ale przymierzałem i macałem w Liberty Motors na Łopuszańskiej.