Powiem raz najlepiej zapodaj sobie Dunlop Sport Maxx RT 2 :D Dla mnie najlepsze oponki jakie miałem :D Poza tym taka szerokość to na pewno nie do A3 8L do czego to potrzeba ????
Printable View
jestem w trakcie kupna felg i mają szerokość 2x 8,5" i 2x 9,5" :D no i na te 9,5 raczej 225 nie założę, naciąg może i fajna sprawa ale w moich okolicach to nie jest praktyczne :D i tak pomyślałem o 245 :D
widziałem na forum eSkę z 10" z tyłu i 255 opony, a znalazłem ładne alusy z 9,5" więc myślałem że będzie dobrze :) a o co będzie tarło? da radę coś z tym zrobić czy tylko szukać węższych kół? :D
255/35 raczej 🙂 40 czy 45 to bedzie opona jak w solarisie
Wysłane z Nokia 3310i za pomocą Tapatalk
kurcze musiałem się pomylić chodziło mi 35/40 xd nawet nie zwróciłem na to uwagi mój błąd, a co do opony to 245 będzie dobra do felgi 9,5? :D
witam
jakie opony polecacie 225x45 17 najlepiej z klasy premium
- - - Aktualizacja postu - - -
witam
jakie opony polecacie 225x45 17 najlepiej z klasy premium
Dunlop SP Sport Maxx RT/RT2
Jeżdżę aktualnie na Michelinie Pilot Sport 3, ale muszę wymienić 2 opony.
Co polecacie w trochę niższej cenie niż Micheliny?
Rozmiar 225/45 R17.
Kiedy najlepiej kupić letnie opony żeby ceny były trochę niższe?
Szukam powoli opon na nowy sezon. Najlepiej 205/40/18 lub 215/35/18 ze względu na szerokość felgi - 8j ( 225/40 z rantem ochronnym tarła o nakrętkę od gwintu)
Przeglądam te etykiety i czytam opinie. Wniosek jeden, każdy pisze cos innego.
http://www.oponeo.pl/wybierz-opony/p...r=1/215-35-r18
Brałem pod uwagę te opony ze względu na zachwalane właściwości na mokrym asfalcie.
Na czym wy jeździcie i co polecacie ?
Z Vredesteinów będziesz zadowolony. Wiesz, lato to nie zima, więc nie trzeba iść aż tak mocno w specyfikację. Ważne, aby bieżnik był dobry jakościowo. Kolejna sprawa, to niska emisja dźwięku. Aby nie wydzielały nadmiernej ilości decybeli podczas jazdy.
Tutaj kiedyś znalazłem testy opon letnich w zależności od rozmiaru: http://www.testyopon.pl/letnich
Nie wiem jak ogólnie spisują się te vredesteiny, ale mogę Ci podpowiedzieć tyle, że potrafią "stepować". W te skośnie idące wycięcia potrafi się wbić duża ilość kamyczków i po wyjechaniu na asfalt do kabiny dobiega stukot stepowania opon :D
Ale jeśli Ci to nie przeszkadza, to możesz zignorować moją podpowiedź przy wyborze opon :)
Nigdy mi się nie zdarzyło takie coś, opony są całkiem spoko, ogólnie można polecić :).
Wybór padł na rozmiar 205/40.
215/35 mogą trochę dziwnie wyglądać względem nadkoli a3.
Odpowiednik 205/40 to aż 235/35.
I znów dylemat, do granicy 400zl najrozsądniejszym wyborem jest nexen n8000. Opinie rownież rozbieżne
Michation, ja tez myśle o tych Verdi, ale Skrzypul podsunął mi tez Kumho ku31, jak czytałem tez dobrze się sprawdzają, a cena mieści się w Twoich (i moich) widełkach.
I jak dobrze poszukasz to za 450~ jesteś w stanie znaleźć goodyear F1 asymetric..
Ja ze swojej strony polecam Nokian ZLine opona tania i zaskakująco dobra na suchym i mokrym, nie wiem czy jest w rozmiarze jak wyżej ale jeżeli jest to ja bym brał.
Trochę drożej Continental contisportcontact 5 tutaj na mokrym da się jechać szybciej niż odwaga pozwala, ma jeden minus- szybko się zużywa, następca czyli 6 jest gorszy ale poszli na kompromis i wystarcza na więcej sezonów.
Miałem nokian i rownież polecam 😎 w sumie moj starszy dobija juz 3 czy 4 komplet 225/40 tych nokianow
Szparag: sprawdziłem faktycznie kumho ku31 w rozmiarze 225/40; 215/40;215/35 kosztuje poniżej 400zl
No właśnie to mega przeważa nad ta opona, ale trudno i wiarygodne oceny :/
Ja jak mi się uda złapać końcówkę 2016r w tych F1to je kupię, a jak nie to chyba w te kumho wjadę. Skoro Skrzypul sam je kupił na test do swoich 400hp to moje 150hp powinno bez problemu obsłużyć :p
Panowie ,a co sadzicie o Hankook VENTUS S1 EVO2 K117 225/45R17 91 W . Jezdzil ktos na takich? Aktualnie mam DUNLOP SPORT MAXX RT 2 225/45R17 ,ale dosyc szybko mi znikaja (nie pale gumy na starcie,jedynie wykorzystuje moc przy wyprzedzaniu). Co mozecie mi polecic?
W A3 wcześniej jeździłem na DUNLOP SP SPORT MAXX a teraz mam VENTUS S1 EVO2 K117 właśnie w rozmiarze 225/45R17... Jeżeli chodzi o ścieralność to faktycznie Dunlopy znika szybciej niż Hankooki, różnica jest zauważalna gołym okiem, w S1 EVO2 po przejechaniu około 35 tyś km ubyło jakieś 2-3 mm bieżnika. W kwestii prowadzenia, zwłaszcza na mokrym to jednak pewniejsze są Dunlopy
225/40/18 polecacie jakieś nówki w możliwie niskiej cenie?
Podpinam sie pod pytanie:)
ja ogolnie mysle nad https://www.oponytanio.pl/rshop/Opon...-MFS-/D-107979
w 8L mialem je w rozmiarze 225/45/17 tez XL i z oslana Felgi za ta cene nawet spoko, oczywiscie to nie jest najwyzsza polka ale cena za sztuke 256zl polowe mniejsza.
Po 2 sezonach zostalo mi jakies 5mm bierznika, napewno sie szybciej scieraja niz Michelin Primancy HP ktory mialem wczesniej lecz za Michelinki trzeba bylo wtedy dac 500-600zl za sztuke i po 4 sezonach guma juz byla dosc trawda i zaczely bardziej slizgac, w sumie zrobilem na nich ok 100tys km (liczyc tylko lato).
Wiec nie wiem czy nie bedzie lepiej kupic cos tanszego co moze sie szybciej sciera, jakosc do ceny jest dobra i wymienic wczesniej bo po 4 latach guma i tak ztrawdnieje i straci swoje wartosci.
Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3. Mam i polecam, trzymają auto w zakrętach. Idealne do dynamicznej jazdy. Nawet teraz wygrały jakieś testy testowane na audi s3. 430 za sztuke.
Witam. Możecie mi doradzić czy opony Laufenn S Fit EQ 225/45 R17 , albo 205/50 R17 to dobry zakup?? Za komplet na oponeo.pl mogę je kupic za około 1000 zł, a widzę, ze mają nawet niezle parametry?
Po co jakies nonamey chcesz kupowac? Tu http://www.oponylux.pl/opony-osobowe...1y-698373.html masz kormorany polskie gamma b2 za mniej niż 800 zł za komplet Tańszych nigdzie nie znalazłem w tym rozmiarze. Teraz jeszcze kewstia indeksów predkości i nośności.
Zależy mi aby byly ciche. Jednak postawiłem na wymiaru 205/50 R17. Chce przeznaznaczyc między 1000-1500 zł, ale wiadomo że im taniej tyn lepiej (nie mylić z tym że chce oszczędzać). Ale po prostu nie jestem rajdowcem o nie będę robił długich tras.
witam co myslicie o tych oponach, miał ktos ? http://www.oponeo.pl/dane-opony/vred...y-xl#128707253
Wedlug Testow w rozmiarze 225/45 R17 wyszla opona dosc dobrze ale bylo to w 2010, jedyne minusy na mokrej nawierzchni za co tez zostaly odciagniete punkty (Aquaplaning)
Powiem tak, jak na ta cene to waro sie zastanowic:
http://www.oeamtc.at/portal/vredeste...y+2500+1141332
Panowie doradźcie, potrzebuje dwóch opon na przód 225 45 17( wcześniej miałem uniroyale rainsport 2, opony głośne dlatego dwie chce zmienić bo jazda na 4 takich oponach naprawdę męczy). Oponki mają być z przedziału klasy średniej/ekonomicznej. Jakieś typy?
Polecam opony dayton fajna opona w dobrej cenie nie jest zbyt głośna fajnie trzymają na mokrym za tą cenę polecam.
Sam kupiłem komplet letnich i zimowych tej firmy i jestem zadowolony.
http://www.oponeo.pl/dane-opony/dayt...y-fr#131986012
Jakieś opinie o Toyo T1Sport ?
Takie pytanko. Jakie opony będą najlepsze do 20 ''. Profil/szerokość. Do A6 C6 na zawieszeniu fabrycznym z pneumatycznymi amortyzatorami jeśli ma to jakieś znaczenie.
Fabrycznie jest np. 255/35/19, więc do 20" będzie 255/30/20, ale ludzie roznie montuja, 245/30 albo i 245/35 :P
Ktoś miał http://www.oponeo.pl/dane-opony/mich...-zr-#131771656
Warte swojej ceny ?
Rozważam zakup opon letnich i myślę nad Toyo T1R lub Uniroyal Rainsport 3.Jakieś opinie?I jaki rozmiar na felge 17 7j.
225/45r17 rainsport 3 uniroyal, polecam jak najbardziej, ważne żebyś geometrie i zbieżność miał, to oponka będzie się w miarę równo ścierać
Chce kupić nowe opony w rozmiarze 225/40R18 i moja uwagę zwróciły z racji ceny polskie opony Kormoran Gamma B2
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...22ccb09196.jpg
Komplet kosztuje 770zł z wysyłką... (przeciera oczy)
Troszkę poczytałem i opinie nie są złe.
Jeździł ktoś na tym i może się wypowiedzieć ?
Wysłane z Galaxy RS4
Nie jeździłem co prawda na tych oponach które wyżej wymieniłeś ale jeżdżę na zimowych kormoranach snow pro b2. Nie moge złego słowa powiedzieć. Zimowa opona 225/40/18 za mniej niz 1000zl a naprawdę nie jeździło sie zle.
Podejrzewam ze tka samo będziesz zadowolony z letnich.
Wolałbym kupic taka nowa oponę niz 5letniego gniota tylko dlatego ze conti czy inna "znana" opona.
Ja mogę polecić Nokian z-line.W tamtym sezonie latałem na 225/45 17 i stwierdzam że to naprawdę fajna oponka.Dobrze sie zachowuje na mokrym,nawet przy mocy 245km.Oponki są ciche i i bardzo lekko się toczą.Jak dla mogła by mieć troche twardsze boki ;)
Jeździł ktoś lub jeździ na Falkenach FK453? jakieś opinie?
Na uni jezdzilem na rainexpertach i było bardzo okey, a na nowych rainsportach moze byc tylko lepiej, z czystym sumieniem moge polecic te opony i sam je na lato kupuje, sa wytrzymale i dobrze sie trzymaja. A co do rozmiaru to na 7J zakladalbym maks 215/45 lub 205
Panowie co polecicie w rozmiarze 225/40/18 z wyższej półki?
Conti raczej odpada, ale z tego co patrzyłem to GoodYear zbiera bardzo dobre opinie. A mi ktoś może styczność z Nokianami Z Line?
Tapatalk
A dlaczego conti odpada?
Przelatałem na nich trochę i chce wypróbować coś innego. Ogólnie dobre opony, ale w tej cenie raczej można coś lepszego dostać.
Tapatalk
yokohama advan sport daja rade ?