Koledze nie chodzilo przypadkiem jakie montowali seryjnie zarniki w xenonach? :P Tak to zrozumialem :D
Printable View
Koledze nie chodzilo przypadkiem jakie montowali seryjnie zarniki w xenonach? :P Tak to zrozumialem :D
Chudy, po 15 latach będą seryjne żarniki? :D
A czy jest jakiś tutorial jak zamontować te ksenony przed liftowe z S3 ?
Mechanicznie nic nie trzeba modyfikowac, trzeba tylko zmienic wtyczke albo kupic adapter.
marcelm, rozumiem że mechanicznie nie trzeba nic zmieniać. Ale chodzi mi o to jakie na kostce mają być zmiany ? Jak to podłączyć ? Ewentualnie o jaki adapter Ci chodzi ?
Z tego co mówią koledzy (nie mogę znaleźć fotek w necie) w ksenonie przedlift jest inne złącze takie jak w lampach poliftowych (wtyczka płaska a nie okrągła). Musiałbyś wymienić wtyczkę w instalacji samochodu lub kupić adapter z wtyczki okrągłej na płaską. Instalacja jest prosta, 4 kable: masa, mijania, drogowe i postojówki. Łatwo się rozeznać który pin w lampie to co.
http://www.a3-club.net/forum/showthr...81#post1095981
tu masz wszystko
ciebie tylko interesuje wtyczka
Dziękuje Panowie za pomoc. Ostatnia prośba... mógłby mi ktoś powiedzieć gdzie taki adapter można kupić ? Wydaje mi się lepszym rozwiązaniem adapter niż przerabianie wtyczek. Ewentualnie nr. części w serwisie (adaptera). Ewentualnie jakiś link z allegro z przykładem jak wygląda taki adapter.
Większość osób wymieniających lapmy nie bawi się w adaptery tylko wymienia wtyczkę, troszkę cięcia lutowania i po sprawie :) A z adapterem to zawsze może być coś nie tak, nie taki układ przewodów, może się wypiąć, coś nie stykać..