tam tez jest wyraznie napisane, ze procedura dotyczyczy zegarow do 2006. To jak ma zadzialac z 2009?
Ja nie wiem jak u Was ale ja commandrem 3.6 nie moge sie polaczyc w 8p
Printable View
tam tez jest wyraznie napisane, ze procedura dotyczyczy zegarow do 2006. To jak ma zadzialac z 2009?
Ja nie wiem jak u Was ale ja commandrem 3.6 nie moge sie polaczyc w 8p
nowe zegary > 2007 są już na nowym micronasie dlatego nie ma możliwości cofnięcia licznika i łatwego dostania się do jego zaprogramowania jak to było w autach z roczników > 2006. Trzeba ostro kombinować żeby to zrobić lub też mieć specjalny sprzęt który kosztuje dużo $$$.
Z kilometrami w nowym liczniku nie ma problemow, ja kupilem uszkodzony licznik niewiedzac o tym pojechalem w IE na podmianke ale nie wyszlo, znalazlem polaka ktory pracowal wczesniej w Vw I naprawil mi licznik (swiecil sie napis DEF defect ktos chcial cognac licznik ale nie zrobil tego jak nalezy).
Teraz licznik dziala poprawnie, kilometry mam ustawione, vin wgrany, jedynie czego nie da sie przeskoczyc to component protection. Do tego trzeba komputer serwisowy
Za ustawienie prawidlowego przebiegu w nowym liczniku 150zl koles z allegro wolal
W nowych zegarach chyba tez jest roznica i podzial na nowsze i starsze. I nie mowie tu o dacie produkcji. Wczoraj przegladajac youtube zobaczylem ze na fisie wyswietla sie jedna sekcja wiecej niz u mnie.
Na filmie widac, patrzac od gory
-info z radia lub blad zarowki
-ilosc do przejechania
-komputer (spalanie chwilowe itd)
-miejsce na wyswietlanie sugerowanego biegu lub jaki bieg w automacie
U mnie brakuje drugiej sekcji od gory, to kwestia kodowania czy roznica w zegarach??
Troche zle sie wyrazilem, zobaczcie gdzie na filmie wyswietla sie temeratura:
http://www.youtube.com/watch?v=uTRIFTyduFw
U mnie tak nie ma
Borys moim zdaniem sekcja gdzie wyswietla sie spalanie srednie i chwilowe jest dziwne. W zadnym polifcie nie widzialem takiego bajeru. U mnie rowniez tak nie ma.
A3 i S3 polift miały kilka rodzajów zegarów w zal.od czasu produkcji; podejrzewam że ta zmiana którą Borys prezentujesz miała miejsce 31.05.2010 roku, czyli w filmie można podejrzewać błąd w opisie że to zegary RM2011 a nie RM2010.
Zegary dieslowskie zmieniały swój numer 3 razy dla przykładu.
tak ja mam D i jest to poczatek produkcji polifta
w kazdym polifcie tak wyswietla sie tempomat?
Tak dokładnie tak jest.
http://img27.imageshack.us/img27/2673/p1100445.th.jpg
Tutaj zdjęcie kolegi piotrtdi ma polifta widać może po 2010 było takie wskazanie...