no jak może nie działać w ogóle, skoro jedne drzwi otwiera i zamyka?
Printable View
no jak może nie działać w ogóle, skoro jedne drzwi otwiera i zamyka?
pompka działa buczy i ja słychac, drzwi od strony kierowcy otwierają sie i zamykają normalnie tylko te od strony pasażera w ogóle nie reagują czy są zamkniete czy otwarte nie reagują wcale
lawina ale szalok nie napisałał czy otwiera z kluczyka czy z pilota :> (dla mnie ręcznie to od środka) :>
od strony pasazera umie otworzyc tylko od srodka lub z pilota, a z pilota wogóle nie reaguje od strony pasażera jasne wszystko??
teraz jasne. skoro pompka sama w sobie reaguje na pilota i otwiera tylko drzwi kierowcy to prawdopodobnie masz nieszczelność w układzie który idzie do drzwi pasażera, może to być zarówno jakaś złączka jak i gumowy bębenek w zamku który jest odpowiedziany za podniesienie rygielka. Otwórz auto z pilota i spradź czy wlew paliwa jest otwarty, a wcześniej jak tylko wciśniesz guzik na pilocie to sprawdź czy pompka nie pracuje neinaturalnie tzn zbyt długo.
tak wlew paliwa jest otwarty, pompka pracuje jakies hmmm 13-15 sekund
Jeżeli nawet po zamknięciu auta wlew paliwa jest otwarty szukaj nieszczelności pomiędzy pompką centralnego a wlewem, tzn łączenie przy pompce a następnie pod osłoną pokrywy bagażnika (musisz zdjąc plastik bagażnika), a jeżeli po zamknięciu auta wlew również jest zamknięty to nieszczelności szukaj w drzwiach pasażera (należy otworzyć osłone drzwi pasażra.
Otwieram z pilota - drzwi od strony kierowcy otwarte,drzwi od strony pasażera zamek nie reaguje, wlew otwary
Zamykam z pilota (od strony pasażera otworzyłem ręcznie od srodka)- drzwi od strony kierowcy zamkniete, drzwi od strony pasażera nie reaguje, wlew zamkniety
Teraz zebym miał jasność JAK szukac tej nieszczelności i po czym poznac w którym miejscu jest nieszczelne??
ps. specjalnie po to kupiłem książke SAM NAPRAWIAM SAMOCHÓD -H.R. Etzold :p
trudno będzie poznać w którym miejscu jest nieszczelnośc, napewno będzie to między wlewem a drzwiami pasażera, idź od końca i zacznij od siłownika drzwi na 90% będzie to ta membrana która jest odpowiedzialna za wypchnięcie rygla.
ok jutro sciagne obudowe i zobacze co i jak...