Jakieś pierdoły na tej stronie Ross Tech są
Jak wchodzę w silniki w 8L to raczej motory z nowszych wersji się wyświetlają
http://wiki.ross-tech.com/wiki/index...A3/S3_%288L%29
może ktoś zerknąć i potwierdzić
Printable View
Jakieś pierdoły na tej stronie Ross Tech są
Jak wchodzę w silniki w 8L to raczej motory z nowszych wersji się wyświetlają
http://wiki.ross-tech.com/wiki/index...A3/S3_%288L%29
może ktoś zerknąć i potwierdzić
No niestety nie daja wszystkich modeli podanych na tacy, ale spoko zaraz ich chlopaki zjada ze nie udostepniaja za free:)
Z tego co pamietam bylo tylko do a4 tam wstawione
nie doczekałem się odpowiedzi od kolegi rafaellotychy(nawet na PW) na proste pytanie ale nie liczyłem na nią zbytnio(no po cichu tak odrobinę)
szkoda niemniej jednak złamał On rażąco regulamin forum co skutkowało stosowną "nagrodą"
kontynuując
cały ten wątek został sprawdzony i nigdzie takowego obrażenia sie nie doszukano a to czy na PW piszecie sobie na tzw:"matki" to już Wasza indywidualna sprawa i zostaje to między Wami więc wyciąganie tego typu argumentów jest totalnie bezcelowe i w żadnym stopniu nie pokazuje aby forumowicz Tominator
traktował kogokolwiek z góry lub
nie wciskajcie Sobie tego typu tekstów bo niczemu dobremu to nie służy i całkowicie mija się z celem nie mówiąc o wnoszeniu czegokolwiek sensownego do tego wątku!
mam nadzieję iż zapewnienia o zorganizowaniu "grupowych zakupów" dojdą do skutku(osobiście się tym zajmę) i nie padnie pytanie do kolegi który zaproponuje wspomniane same adaptery(czy przewody)
jeśli takowego/j nie będzie to co
bo jeśli tak ma być to proszę Was nie fatygujcie się i poświęćcie ten czas na inne sprawy!
dlaczego 30-03-15 pytając
i uzyskując odpowiedź
ta informacja/odpowiedź została zaakceptowana bez jakichkolwiek wywodów i nie została wywołana ta(obecna) dyskusja?bo nie było do tego podstaw(jak i w ostatnich postach)
to nie forum "5,10,15" czy "ziarno" i jeśli coś ma swoją fachową nazwę to trzeba ją stosować w innym przypadku przyjdzie nam pisać aby ktoś "chwycił ten tego dzyndzel z tymi takimi zrobionymi z tego co się w tych miejscach gdzie ludzie pracują kolorowymi plasticzkami" zamiast napisać zmień bezpiecznik
nie negujmy wiedzy czy jej braku u innych bo chcąc pokazać jacy jesteśmy mądrzy może się okazać iż jesteśmy głupsi niż nam samym się wydaje
niestety koledzy OLIVIER08 oraz Tominator również złamali regulamin a co za tym idzie obydwaj otrzymują odpowiednie ostrzeżenia
reasumując na zwieńczenie tego całego "sporu" zacytuję "klasyka"
tyczy się to każdego z nas!
na tym kończymy to całe OT(dalsze zbędne posty będą odpowiednio traktowane)
Podsumowujac przestrzegam przed zakladaniem ponizszych zaciskow na przod, poniewaz bedzie to owocowalo duzo nizsza skutecznoscia hamulcow. Wszystkie tego typu pseudo tuningi i zakladanie takich zaciskow do przodu na tarcze 312x25 to downgrade i pogorszenie hamowania auta. Bedziecie mieli wtedy gorszy hebel jak seryjny tylko trochę lepiej wygladajacy. Zaciski ponizsze nadaja sie tylko na tyl.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e2b63d764b55.jpg
Aby nie wchodzić z Tobą kolego kolejną polemikę to domyślam się jeśli sprzedajesz na forach swoje BIG BRAKE koledzy z VW ,SEATA polskiego i tkz zagranicznego oraz na Racing forum proponują rozwiązanie takie iż pod te zaciski wrzuca się klocki z Porsche Boxtera jest o 13 mm wyższy przez co mamy większą powierzchnie tarcia jeśli chodzi o klocek tarcza....`Przykładowe foto masz poniżej
http://images78.fotosik.pl/215/41ec9de3cc5e08eemed.jpg
W tym przypadku to tylko pogorszy efekt hamowania ktory jest i tak ulamkiem tego co seria. Takie porady niestety stosuja osoby nie bedace w temacie. Coż, mogę tylko spuścić na to zasłone milczenia:) to nie jest targ, ale który raz można to pisać...
Zgodnie z prośbą założony temat z zakupem grupowym adapterów pod zaciski cayenne/q7/touareg:
http://www.a3-club.net/forum/showthr...29#post1445029
Dobra Ziomeczki słuchajcie, macie już kogoś kto robi adaptery za rozsądny hajs czy nie? :D Ja od miesiąca szukam i sprawa wygląda tak, że znalazłem jednego foumowicza który chce za to 900zł, sami wiecie kogo XDDD 3 renomowane firmy od zacisków, które na co dzień robią 'dla bogaczy' i chcą 700zł za oś :D i jeden średniej klasy warsztat który zaproponował mi 500zł za adaptery na jedną oś :D do tego wyczytałem w necie, że na warsztatach PWr robią co tylko się zamarzy za 200-300zł góra i tam się udam jak nic nie znajdę...
Więc poleci ktoś coś?
ps Co uważacie o takim pomyśle jaki mi przyszedł do głowy... np. Mariusz ściąga swoje heble z Porsche i swój adapter, wymiaruje go i daje na forum rysunek techniczny - oczywiście nie za darmo, a np. za dobra flaszkę :D Dawid od S3 ściąga swoje heble z MLa wymiaruje adapter i wrzuca na forum rysunek techniczny...... To jest k**** takie trudne?
Czepiacie się, że ktoś kto chce wyżyć z robienia adapterów, a sami od siebie to nic nie dacie :D Oczywiście traktujcie moją wypowiedź na wesoło :D ale czyż to nie jest genialne rozwiązanie???
gadałeś z Joachimem z Pro-Tune?
DZiwię się, że nie operujesz konkretnie kto Ci zaproponował taka cena. Co to, tajemnica handlowa? :)
A Mariusz, Ty masz heble z porsze? :D coś się zmieniło?
Mariusz1111 jeśli chodzi o niego ma z Alfy 166 6 tłoki :P