-
Wejdź sobie w kodowanie i wybierz kodowanie czujnika deszczu i swiatła i ustaw metodą prób i błędów jak by najlepiej ci pasowało.
Ja np. mam ustawiony czujnik na A6 czy A8 ale z tego tytułu że dokładałem czujnik na zwykłą szybę i trochę wychodził na pasek.
-
Ja podobnie jak kolega Golem1 mam zakodowany czujnik od A6 i potwierdzam,że włącza się później niż standardowe kodowanie.
-
kodowanie rozumiem tylko przez komputer specjalistyczny ???
-
każdy kto ma VCDS-a zakoduje bez problemów bez specjalistycznych komputerów/zwykły laptop z programem i kabel
-
Cześć wszystkim, chcę założyć w swojej a3 8p światła do jazdy dziennej. Mam pokrętło z funkcją AUTO, dostałem się do kostki tego przełącznika i podłączyłem LED (z automatem) pod piny 6 i 2 (brązowy i żółto niebieski). Światła świecą na wszystkich innych pozycjach a na AUTO nie chcą, co to może być? Pozdrawiam
-
I nie będa ci działały, bo ta funkcja jest jak masz czujnik deszczu i podłaczasz wszystko jak jest w orginale.
U ciebie najlepiej te dokładane DRL-e podepnij sobie przez przekaźnik i jak załaczysz swiatła mijania to ledy ci rozłaczy
-
Witam,
zainstalowałem dzisiaj światła DRL i 3 kabelkami. Podłączyłem je tak:
Czerwony - do prądu po zapłonie (Przełącznik 458 do styku 87);
Czarny - do MINUSA akumulatora
Żółty - do białego przewodu od świateł pozycyjnych (tylko w lewym reflektorze)
jak włączam zapłon a przełącznik świateł jest na pozycji 0 to świecą same - tutaj jest ok
jak włączę pozycyjne to gasną automatycznie - tutaj też jest ok
ale jak włączę silnik i dam na światła pozycyjne/mijania to one tylko przygasają ale nie gasną.
Co może być przyczyną?
-
-
Witam :)
Mam pytanko, chciałabym zamontować do mojego Audi A3 8p z rocznika 2005 światła do jazdy dziennej takie jak tutaj:
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5811553094
mam pokrętło z trybem Auto i na tym trybie światła mijania włączają mi się po zmierzchu. Czy jest opcja w miejsce tego wstawić te do jazdy dziennej?
Czy polecicie miejsce w trójmieście gdzie by mi to zrobili?
-
Witam,
przypadkiem natrafiłem na taką aukcję, czy ktoś może montował?
http://allegro.pl/kierunkowskazy-swi..._term=#thumb/5