xtant 603 np
Printable View
Na wyjściu przy 4Ohm ma 2 x 75W + 1 x 150W, to nie za mało? Ogólnie to raczej poniżej 800 zł się go nie dostanie :/
a piszesz coś o budżecie ?
stabilny w 2 ohm tam masz 300 w mało ?
audison
http://amp-performance.de/261-audison-srx3.html
xtant 603x to półka wyżej jak audison jak nie dwie :)
Ok zamówiłem głośnik i ten adapter, który mi podałeś komander :)
@mirek_smok:
dlaczego uważasz, że to najgorszy wybór???
dokładnie też się nad tym zastanawiam ...
mirek_smok na jakiej podstawie wnioskujesz? że tanio? a czymże się różni od droższych? przecież to tylko adapter który pełni taką samą rolę co te droższe.
Nie rozumiem takich wypowiedzi bez konkretnej argumentacji.
może jak BartekPDKP sprawdzi produkt to wypowie się na temat tego adaptera. Akurat znajomy ma w samochodzie i działa bez żadnego zarzutu.
pisałem ze 100 razy puszka zmnienia dzwięk najprościej obcina bas
- - - Aktualizacja postu - - -
ja nie mowie ze droższe lepsze tylko są tańsze lepsze bez puszki same wtyczki
ja już to pisałem ze 100 razy ile można ta puszka degraduje dzwięk jedyna opcja zeby to zamontowac to brak rca w radiu
testowałem fakt ze dawno ale jest na tym forum , niech bartek zamontuje zrobi głośniej i sam sie przekona ze ori było lepiej z basem
Dlaczego ma nie grać tylko kwestia jak gra jak by co testowałem phonocara i jakieś inne
Mirek smok w takim razie proszę abyś podał przykład co mam kupić aby było dobrze. Tą puszkę odpuscilem bo kontatkotowalem się z gościem o wysyłce chciałem zapłacić specjalnie za kuriera żeby wysłał szybciej (zamawiane w sobote) to do środy nie wysłał wiec odmowilem. Skoro czekania tyle samo co za zwykły list a płacić dodatkowo 25 zł nie zamierzam. Chętnie kupie coś innego. Jak coś to nie mam bose. Obecnie mam dorobiona wtyczke przez Jack ale tył gra ciszej i musze ustawiać w radiu przez co traci jakość dźwięk.
Wysłane z mojego LG-D605 przy użyciu Tapatalka
http://allegro.pl/gniazdo-mini-iso-4...155030794.html
http://allegro.pl/adaptor-gniazdo-mi...778773694.html
to jest do systemu aktywnego audi
Każde radio inne niż ori gra ciszej dlatego najlepiej mieć radio z regulacja wyjcia i 4v
Czy na tym tył będzie grał tak samo jak przód?
Wysłane z mojego LG-D605 przy użyciu Tapatalka
A przejściówka z RNS-D na RCA do wzmacniacza też taka najzwyklejsza?
Np coś takiego? http://allegro.pl/zlacze-mini-iso-wyjscie-na-wzmacniacz-audi-vw-g-i5175249037.html
Witam mam w a3 radio Pioneer DEH-2020R i z racji że nie czyta ono płyt z mp3 chcę je zamienić na inne. Czy opłaca się kupić jakieś radio do około 150zł z usb czy będzie ono grało gorzej ?
A może lepiej kupić pioneer deh-2800mp bo ponoć czyta mp3 z cd ?
Witam posiadam wzmacniacz Car power hpb-1502 750w 2 kanałowy, do tego subwoofer alpine'a. Chciałbym zapytać czy mogę pod niego podpiąc seryjne tylne głośniki czy jest na nie za mocny i musze pod radio ? Czy jeżeli został mi jeden wolny kanał to 2 tylne głosniki mogę tam podpiąć?
I ostatnie jeżeli musiałbym podpiąć je pod radio to jak ?
czy z takim zestawem http://allegro.pl/audi-a3-8l-kostka-...128235941.html podlacze zwykle radio ? czy bede musial cos przerabiac/kodowac vagiem ?
Każdy ma inne wymagania, ja nie wrzuciłbym do siebie takiej alpiny za 300 zł, ani za dwa razy tyle...
Nie widać jako takiej różnicy dopóki nie usłyszysz czegoś z wyższej półki, jeśli kolega nie słuchał czegoś "lepszego" to na jakiś czas takie radio za 150 zł zaspokoi jego wymagania, aczkolwiek cudów bym nie oczekiwał :)
Poza tym, przy seryjnym nagłośnieniu choćby ktokolwiek wydał całe krocie na jednostkę sterującą to co to zmieni, skoro reszta komponentów jest jaka jest...? Czyli kiepska ;)
Według mnie po zmianie radia z jakiegoś Xploda za 100 pare złotych na ta właśnie Alpinke która mam różnica była ogromna. Całkowicie inny dzwięk mimo że głośniki były te same. Każde radio gra inaczej trzeba dostosować je pod siebie, chociaż każda marka gra na swój sposób i trzeba sobie posłuchac potestować.
Możecie mi powiedzieć co mam zrobić żeby głośniki nie trzeszczały, charczały . Radio pioneer deh-2200ubb głośniki przód jak narazie zwykła seria bo 16 sie nie mieszcza a przerabiać nie chce boczku jak dla mnie to źle wygląda ale każdy ma swoje gusta. Z tyłu ktoś odłączył głośniki a mniałem jbl cs265e to zmieniłem i ciagle trzeszczą itd jak radio dochodzi do połowy skali :/ . Co może być nie tak ?
Jak ustawie inaczej loud to różnica jest znikoma.
a wyłączałeś loud
Tak ma wyłączony loud i wszystkie ustawienia na zero ale to tylko troche daje różnicy
Jutro jeszcze przewody przy radiu polutuje bo są tylko skręcone , może to coś da.
Witam. Czy ktoś używał takiego sprzętu ? Jestem zainteresowany zmianą radia w swojej 8p na takie coś. Towar warty swojej ceny czy to jakiś chiński badziew?
http://allegro.pl/radio-nawigacja-dv...214382820.html
Pionka? Tzn bo nie w temacie jestem ?
Potrzebuje radia do 300zł, najlepiej czerwone podświetlanie, opcjonalnie bluetooth, żeby była technologia mosfet.
Polutowałem kable od samochodu do radia i nie jest źle na skali do 42 na 62 nie charczy ;) tak o około 10 jest więcej. Może szału nie robi ale jak na same radio bez wzmacniacza jest dobrze ;)
Orientuje sie ktoś jaka moze być max. wysokość głośnika w 8l w przednich furtkach ?
Zmieniam 13cm na 16cm z dystansem 6mm
nie mam pojecia jaka jest max wysokosc, ale ja mam 'dystans' 20cm i jest git
a ja mam takie pytanko, bo zainstalowany mam zestaw el comp 6 pod wzmakiem i jesli bedzie chodzil bez filtra gornoprzepustowego to czy moga sie uszkodzic glosniki? czy lepiej zeby jednak byl wlaczony ten filtr ?
Sorry, że się wtrącę. Mowa o plastikowych dystansach przykręcanych do boczków od wewnętrznej strony? Bo z tego co wiem, to możecie mieć problem żeby upchnąć tam jakiś głośnik 16cm na większym dystansie. Ja mam wklejony maksymalnie w tapicerkę i jest ciasno :)
dokladnie 20 mm :)
3d
ja mam zrobine w ten sposob
http://www.a3-club.net/forum/showthr...425#post995425
Skoro ktoś już rżnie tapicerkę, to zdecydowanie lepiej pójść za ciosem i przykręcić głośnik do ramy drzwi...
W takim razie musisz mieć naprawdę nie za głębokie głośniki, bo inaczej tego nie upchniesz...
Dla porównania sprawdź sobie, ja mam Hertz DSK 160 i wchodzi na styk, w jednym nawet musiałem minimalnie podpiłować ramę szyby bo nie chciał wejść.
Adrian mozesz dac fotke jak to u Ciebie wyszlo?
co sadzicie a radyjku Alpine CDA 9886r
hmm , jakie dobre inne propozycje z Alpiny do 700zł
No własnie...pytanie czy zwrotki koledze są potrzebne ? Bo jak ma pasywke to po co ;)
Alpiny które podałeś to super grające radyjka a szczególnie 33/35 z tym ze to już troche "wiekowy" sprzęt :( i dlatego szukałbym w używce coś świeższego np. CDE-178BT z załozeniem że system będzie pasywny :)
a tak dla jaj , wywal zwrotki zrób biamping zrób aktywke i zobacz sam
a słyszałeś na żywo jaka jest różnica w graniu ? Po tym co napisałeś to sadze a nawet jestem pewien że nie :)
Dodaj jeszcze ze są mniej awaryjne ha ha ha szczególnie usb