jak dla mnie to również ten pomysł jest kiepski, ale może arek1302 one własnie się podobają ;) nie ma co negować ;)
z tego co wiem to nikt tu nie zgłaszał problemów z błędami spalonej żarówki więc wszystko powinno być w porządku ;)
Printable View
To jakie lampy polecilibyscie do tylu?
Jeżeli masz ASZ to masz polifta. Nic nie ruszaj zostaw tak jak jest:)
Siema,
jak ustawić w poliftach HELLA wysokość (długość świecenia) ??
Zmieniłem prezdlifty na polifty, byłem na OSKP ale tak mi typowy Mietek ustawił, że świecą może z 10 - 15 m do przodu.
Przedlifty dalej świeciły, ale chyba nie były ustawione. Teraz całe światło skupia się zaraz przed samochodem.
Którym pokrętłem kręcić aby wydłużyć choć trochę zasięg?
tym od strony grilla
a masz lampy z reg.elektr. masz silniczki
przy włączniku św. masz pokrętło, tam pokręć
Mariusz przy włączniku mam ustawione na 0, więc jeśli przekręce na 1,2 lub 3 to opadną bardziej.
Ten Mitek typowy diagnosta jak ustawiał, patrze a on tak na oko chyba to robił, niby miał urządzenie z jakimś lustrem, ale odległości od samochodu żadnej nie pilnował...
Dzięki Grabek, podjadę do ściany i będę podnosił, chociaż trochę :)
ja bym Ci proponował jechać jednak do innego diagnosty. Ty sobie będziesz kręcił... a innych będziesz oślepiał. Niestety nie tak to ma działać.
Prawdopodobnie Mietek zawalił sprawę i trzeba go skonfrontować z innym Mietkiem i ustawić lampy tak jak mają być ustawione. Druga sprawa że jeżeli będą dobrze ustawione a dalej będą kiepsko świeciły to znaczy że masz kiepskie odbłyśniki.
odbłyśniki nowe, więc diagnosta zawalił - ja zawsze ustawiam światła u diagnosty na 1 lub 2 (trik zapożyczyłem od warhammera)