-
No oleju ubywa mi nie dużo. Przez 4 tys. km od wymiany ubyło moze ze 2-3 mm na stalce. Nie żeby palił olej, nie dolewam ani nic w tym stylu, bo nie widzę takiej potrzeby. Na stalce nadal mam powyżej minimum. Rozrząd bd robił w lutym, więc zastosuje sie do Twoich zaleceń :)
-
Kolego wszystko masz w jak najlepszym porządku. Takie ubytki to nic. Te silniki zawsze będą spalały olej, a jeśli to nie są duże ubytki to nie masz się czym martwić. Mój od wymiany do wymiany pali litr, a olej wymieniam co 10tys. Wymieniłem uszczelniacze to trochę spało spalanie oleju, bo kiedyś było dużo więsze, ale nie są to jakieś ogromne ilości więc się tym nie przejmuje :)
-
Trochę dziwne to spalanie oleju w Twoim ASV ( miałem takiego zrobionego na 148ps) olej wymieniałem co 10tys i ani grama nie dolewałem.Więc takie całkiem normalne to nie jest.
-
A ile miałem przejechane? Bo ja aktualnie jakieś 320tys.
-
Realnie miał prawie 400 a na liczniku chyba 220?(nie pamiętam dokładnie a sprawdziłem dopiero jak go sprzedawałem- w sterowniku nie skorygowali przebiegu) Sam osobiście go sobie z De przywiozłem heh i mnie gebelsy zrobiły :D
-
@michal168
heheh :) to ja myślałem, że masz gdzieś z 1l/1000 km Kurde :) Napisz w dziale jaki olej, bo może to zużycie masz przez kiepskiej jakości oliwkę ;)
-
niee no dolewać to nic nie dolewam i nie dolewałem :) A co do oleju to taki właśnie jest polecany, nawet mechanik mi go do tego silniczka polecił :) najlepiej to po kolejnej wymianie chyba wrzuce spowrotem półsyntetyk i bd dobrze :)
-
No ale nie wiemy jaki masz. Napisz do działu oleje i przeczytaj trochę tego wątku, zamiast niepotrzebnie mącić i offtopować ten wątek ;). Mechanicy zazwyczaj się nie znają i może właśnie zahetujesz sobie motor ;) - AHF mojego kolegi tak został wykończony - turbina rok wytrzymała po radach mechanika-druciarza.
-
a jaki olej najlepiej lać do silnika TDI AGR?? Aktualnie mam zalany 10w40 a w książce mam jakimiś dziwnymi symbolami to opisane i nie kumam tego
-
Nie ten temat. Napisz w tym, w 1 poście jest podane jakie informacje należy podać - http://www.a3-club.net/forum/showthr...598#post897598