Danio, to przybywaj do PL i zgłoszę się do Ciebie :)
Printable View
Danio, to przybywaj do PL i zgłoszę się do Ciebie :)
Witam !Pytanie dotyczące odpięcia pompki centralnego zamka .Czy jeśli odepnę wtyczki od Pompki centralnego zamka co mam w bagazniku ,a potem podepnę z powrotem ,to czy bede musiał kodowac na nowo kluczyki bądź coś z tych rzeczy ?
Raczej nie ale roznie bywa. Odepnij aku najpierw.
Czy może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego jak połączę kable przy radiu (zasilanie+sygnałowy ze stacyjki) tak żeby radio grało po wyjęciu kluczyka to nie działa mi otwieranie i zamykanie z pilota zamykanie i otwieranie szyb z pilota oraz po przekręceniu kluczyka w zamku szyby nie reagują oraz nie działa brzęczyk włączonych świateł i chyba nie działa też alarm tak mi się wydaje. Dzisiaj połączyłem kable normalnie tak żeby radio grało dopiero po włożeniu kluczyka do stacyjki i wszystko wróciło do normy wszystko działa normalnie. Radio mam firmy JVC nie wiem co to za model. Powiedzcie mi co mam zrobić żeby radio mi działało po wyjęciu kluczyka i tak żebym mógł zamykać auto z pilota
nosus - to normalne zjawisko, coś źle podłaczyłeś. Zrobiłeś tak, że Twój samochód po wyjęciu kluczyka ze stacyjki ciągle "myśli" ze siedzisz w samochodzie z kluczykiem w stacyjce, a wtedy to wszytsko co opisałeś to objaw normalny. Niestety nie wiem co mogłeś zrobić źle, musiałbyś napisać w dziale "Car audio" i zadać pytanie jak prawidłowo powinno wyglądac to podłączenie.
.......
Powinienem Ci dać punkt za pomoc tym postem, od miesiąca zastanawiałem się czemu domykanie szyb przestało działać, przebadałem bezpieczniki, centralke i nic, do momentu aż przeczytałem Twojego posta skapowałem że domykanie przestało działać w tym samym czasie jak zmieniałem radio i mostkowałem kable żeby zasilanie było niezależne od zapłonu. Po przeczytaniu tego posta poszedłem odłaczyć kostki ISO i o dziwo domykanie zaczęło działać! sprawa u mnie była prosta, miałem zrobiony mostek na kablach zasilających żółty+czerwony, mostek był po ISO przed radiem, wystarczyło odpiąć całkowicie żółty przewód i dopiero mostkować z czerwonym, teraz działa zarówno radio bez względu czy wyłączony jest zapłon no i szybki w końcu się domykają i odmykają !
nosus dzięki stary jesteś wielki haha, wiem że zadawałeś tylko pytanie ale Twój post rozwiązał usterkę która mnie bardzo irytowała :thumbright:
PS nosus, mam nadzieję że i ja pomogę, żółty kabel od stacyjki po prostu utnij i odizoluj i dopiero mostkuj ze sobą czerwony i żółty w ISO.
Pozdro!
:) no ja się domyslilem tez jak to podlaczyc wkoncu. sie poprostu zaj... em w akcji :)
siemka mam pytanko co do audi a4 mianowicie po wymianie bateri w pilocie przestal dzialac i moje pytanie jak go zaprogramowac jak mam zepsuty zamek od str kierowcy od str pasarzera nie ma woglule wkladki zamka da sie to zrobic jakos vagiem??audi a4 97r wersja lift
Mozna vagiem - procedura jest opisana w watku. Potrzebny do tego kanal 21 w vagu