wiem że szału nie ma ale...
to brałem od razu pod uwagę i coś takiego zaproponowałem;)
Printable View
ktoś kiedyś rozkładał taką lampę do czyszczenia, ale niestety nie wiem/nie pamiętam jak to się skończyło może jakby ktoś miał taką uszkodzoną, to mógłby się pobawić w rozebranie a potem sklejenie,
w poliftach zawsze można wepchnąc jakąs szmatkę do środka i wyczyścić przynajmniej przeźroczystą część od wstecznego a potem wypłukać
ja bawiłem się w lampę tylną - ogólnie gra niewarta świeczki, bardzo czasochłonna (robiłem przeszczep jedna z dwóch)
"klosz" przy demontażu bardzo się kruszy i łatwo może pęknąć, poza tym trzeba go uciąć bardzo równo, żeby później móc go założyć z powrotem
najpierw próbowałem to odseparować śrubokrętem, ale zniszczyłem jedną obudowę, więc do drugiej użyłem małej szlifierki tj. flexa - duża ilość brudu
wyczyściłem wszystko ładnie, ale w jednym miejscu użyłem szmatki i zamiast odbłyśnika miałem czerwoną plamę...
następnie, "klosz" musi dolegać idealnie, więc wszystkie nierówności warto spiłować pilnikiem - kruszy się okropnie
samo sklejenie to gehenna - ostatecznie użyłem cieniutkiej warstwy przezroczystego silikonu
wyglądała jak nowa, była szczelna. Z daleka ładna, z bliska widać było niedociągnięcia, chociaż poświęciłem dużo czasu i siły...
nie chciałbym takiej lampy ani tym bardziej takiego druta komuś na forum wcisnąć, więc poszła w świat do ruskich...
w moich lampach poliftowych nie działa regulacja;/ gdy je zakładałem zauważyłem że urwanę są jakieś białe plastiki do których mocowany jest silniczek związku z tym da się to jakoś dorobić albo kupić??? jak da się dorobić może ma ktoś zdj. jak to ma wyglądać??
dzięki chudy :) nie mogłem znaleść:thumbright:
Panowie czy ten Pan z pierwszej strony prowadzi jeszcze regeneracje poniewaz ciezko sie dodzwonic
A drugie pytanie czy zna ktos gdzies zaklad który zrobi to taniej niz 100 za sztuke ?
a co dokladnie cie interesuje jesli chodzi o regeneracje ?
napisz do grabek albo sarin oni sie zajmuja
Dokładnie chodzi mi o sam odbłyśnik wszyscy wolaja kolo 100 zl za sztuke a jesli sie da taniej to czemu nie ale trzeba to zrobic bo narazie swiatelka dno ..
odbłysnik ale co ?
do przemycia
czy do nałożenia nowa powłoka odbłyśnika bo twoja wypalona
jesli to drugie to ja robilem http://allegro.pl/my_page.php?uid=16965344