siemka mam pyt mianowicie czemu nie moge zablokowac drzwi przyciskiem (z kluczykiem) umieszczonym na drzwiach kierowcy gdy go wciskam slychac buczenie jakby sie zamykaly ale sie nie zamykaja o co chodzi prosze o odp na priv z gory dz i pozdrawiam :)
Printable View
siemka mam pyt mianowicie czemu nie moge zablokowac drzwi przyciskiem (z kluczykiem) umieszczonym na drzwiach kierowcy gdy go wciskam slychac buczenie jakby sie zamykaly ale sie nie zamykaja o co chodzi prosze o odp na priv z gory dz i pozdrawiam :)
jasny szlag by wszystko trafil. Dorwalem sprawna pompke centralnego zamka z oznaczeniem "E" (dalem za nia 100zl). Pompka pracowala przez okres chyba tygodnia. Najpierw znowu posypal sie kompresorek (wklad grafitowy), od razu wymienilem go na grubszy z vw polo i zauwazylem, ze pompka tylko zamyka ale juz nie otwiera (jak w poprzedniej pompce- jakby tykal tylko przekaznik). Ma ktos pomysl co znowu moglo pasc, co sprawdzic i jak?NA zamykanie dziala ok. Pompka centralnego mnie wykonczy!:D
Witam wszystkich!
Moje pytanie jest trochę dziwne aczkolwiek niektórym może wydać się dość ciekawe :]
Otóż...
Kupiłem a3 z dwoma kluczykami bez pilota. Podłączając pod kompa moje auto zobaczyłem ze jest błąd pompki centralnego czy coś takiego. Wyczytałem w necie ze przez ten błąd może nie dzialać pilot dlatego pomyślałem że komis albo właściciel sprzedający samochód poprostu nie dał pilota żeby nie było że coś jest zepsute....
Moje pytanie brzmi następująco czy jest możliwość sprawdzenia tego czy był pilot czy nie?
Czy można kupić nowy pilot i dopasować go do auta?
Gdybyś miał oryginalnie pilot to miał byś go wbudowany w kluczyku, więc jeśli go nie masz to auto go nigdy nie miało. I teraż jeśli twoja pompka obsługuje pilot to oczywiście możesz kupić kluczyk z pilotem np. typu scyzoryk i zaprogramować go pod swoją pompkę, przełożyć transponder lub zaprogramować immo, i naciąć grot. Wtedy będziesz miał kluczyk z pilotem ale koszta nie małe.
no panowiewczoraj wziołem sie za naprawe mojej pompki . Wkład zakupiony na popularnym serwisie spisuje sie bardzo dobrze . Cena około 135 zł wymiana z 20 minut - ale sporo sie czaiłem bo mechanikiem to ja nie jestem :)
jak narazie dziala ok i mysl ze nie trzeba wszedzie biegac z kluczykiem - bezcenna
a ja mam do sprzedania uszkodzoną pompkę (Z Dobrym Wirnikiem i Silnikiem) za 80 zł a Ty płacisz 135... Nie wiem o co Tu chodzi... może moja pompka jest inniejsza niż Wasza...
może ktoś kto ma w poliftowej a3 założoną pompkę 8l0 862 257 albo 8l0 862 257G powiedzieć, jak i czy wszystko w niej pracuje tak jak powinno?
ja u siebie nie mam w ogóle pompki i czytałem, że w poliftach są te z 8d0...., ale że są drogie to chcę włożyć jakąś z 8l0 ale nie wiem czy nie będzie problemów;
pilot mam 4d0 837 231A a auto z 2001 roku;
czytałem ten i:
http://www.a3-club.net/forum/showthr...t=pompka+zamka
ten temat i chciałbym jeszcze usłyszeć opinie osób, które wymieniały swoje po na przedliftowe pompki.
i jeśli może ktoś powiedzieć, bo nie wiem od czego padają tak te wirniki, bo niektórzy pisza, że założyli pompkę, pochodziła z tydzień, czy miesiąc i się skończyła.
Może silniczki mają różną moc i jak się założy pompkę z innym numerem to przez to?
dobra, znalazłem na allegro dużo, a co za tym idzie tańsze pompki o numerze 8d0 862 257e;
czytałem, że do tego pilota (4d0 837 231a) pasuje pompka 8l0 862 257g, którą chciałem na początku zamówić, ale "g" też są drogie;
potem ktoś napisał że stosuje pompkę 8d0 862 257 e zamiennie z 8l0 862 257g; czyli też powinna podejść pod ww pilot;
zamówiłem właśnie tą 8d0862257e, co prawda alarmu nie mam i nie potrzebuje, byle działały szyby, centralny zamek, klapa bagażnika.
mam nadzieję, że do końca tygodnia będę miał ja u siebie, wtedy podłącze i zobaczymy czy wybór był trafny, choć pewnie bez komputera się nie obejdzie; pzdr
Bedzie pasic ja mam taka
pompka podłączona, działa otwieranie szyb, lampki w podsufitce (przód i tył), lampka w bagażniku, otwieranie tylnej klapy bagażnika przyciskiem na klapie, zamykanie wszystkich zamków przyciskiem tym obok sterowania lusterek w drzwiach kierowcy i zamek centralny.
jak na samo podłączenie 3 kabelków to dość dużo : )
jedynie pilot nie działa ; /
można go jakoś sparować z pompką bez użycia komputera?
nie wiem po co przypisują do danego auta konkretne pompki, skoro działają też inne;
od pół roku nie miałem pompki bo nie mogłem znaleźć 8l0 z literą M, a tu 8d0 z "E" i działa jak ta lala;
orientuje się może od czego jest taka czerwona kostka: (na www na samej górze, na samym środku na zdjęciu o nr 1J0 937 713)
http://www.passatplus.de/umbauteile/...r/stecker6.htm
wtyczka idzie boczkiem w bagazniku i ma taką długość, że moglaby być podłaczona do pompki; ma taki sam kształt jak jedna z wtyczek która do niej wchodzi.