Jbm23 przeczytaj o powietrzu w układzie paliwa w tym wątku - http://www.a3-club.net/forum/showthr...474#post964474
Printable View
Jbm23 przeczytaj o powietrzu w układzie paliwa w tym wątku - http://www.a3-club.net/forum/showthr...474#post964474
Witam ja mam taki problem że auto po odpaleniu jak jest zimne strasznie nie równo chodzi, dodam że mam LPG więc odpalam na PB i wtedy są takie objawy.. tylko przy zimnym silniku.. czy może mieć wpływ filtr paliwa ? wymieniałem ponad rok temu razem z rozrządem..
moze ostatnio mi przez filtr paliwa somochód nie chciał odpalić
Ja w swojej a3 1.9 Tdi ASZ mam taki problem ze raz odpali mi dobrze a raz nie...
Jak zapale to na chwile zalapie i po sekundzie gasnie, trzesie silnikiem i dopiero pozniej wchodzi na obroty, musze delikatnie dodac gazu.
Nieraz po kilka razy musze go tak odpalac i dopiero pozniej zalapie.
A raz jest tak ze odpali mi bezproblemu.
Swiece wymienilem, czujnik temperatury i problem nadal ten sam.
Podlaczylem go pod komputer ale nie wykrywa bledow.
Od czego jeszcze moge zaczac? czym to moze byc spowodowane? Bo kazdy pisze o tym, ale tez kazdy ma inne zdanie na ten temat.
Prosze was o pomoc.
Jaka powinna być średnica zaworku zwrotnego do A3 przedlift 1.8T 150KM 1998 rok 3D? 6, 8 czy może 10?
Witam !Panowie od niedawna posiadam A3 1.6 Benzyna AVU (2002) .Moj problem jaki mnie spotkał polega na Uaktywnieniu się kontrolki ESP (ostatnio to nawet i check engine się zaświecił) przycisk na włączenie/wyłączenie nie reaguje,auto po uaktywnieniu tej kontrolki jak chodzi na wolnych obrotach po prostu gaśnie ,dodam również ze mam problemy z uruchomieniem auta , dość długo muszę kręcić,dodatkowo auto ma muła i tj.trzęsie całym autem (chyba wchodzi w tryb awaryjny chyba ).Po podpięciu pod vag są o to takie błędy :
Sterownik Silnika :16706 ( G28 )
Sterownik ABS : 1314
Czytałem o czujniku G28 ,ale nie potrafię zlokalizować go u siebie w silniku (AVU) ,czy może ktos posiada jakis rysunek pokazujący gdzie szukać owego czujnika .Ewentualnie co sądzicie o moim problemie ?Z góry dzieki za ewentualną pomoc ..
- - - Aktualizacja postu - - -
Odświeżam ,ponieważ jest to pilna sprawa
w 1.8 jest 8 mm jesli chcesz mocowac na baku
ps . jeden orginalny zaworek jest wbudowany w krociec wylotowy pompy paliwa zas na powrocie zaworek zwrot. powrotu jest na baku okolo 3 cm od szybkozlacza przy pompie
- - - Aktualizacja postu - - -
mam pylanie do posiadaczy 1.8
czy po przekreceniu kluczyka na zaplon uruchamia sie pompa paliwa na chwile ?(tak jak jest to chocby w oplach )
do tej pory nie zwracalem na to uwagi ale.....zaczely sie problemy z odpalaniem , do tej pory zalozylem zaworek na zasilaniu i powrocie ,,,bez rezultatu
pompa zaczyna prace dopiero w trakcie krecenia rozrusznikiem i nie wiem czy tak ma byc
Nie włącza się, przynajmniej u mnie, albo ja jej nie słyszę. Jakiś czas temu któryś z użytkowników zamieścił na forum sposób podłączenia czasowego przekaźnika, który na kilka sekund włącza pompę zaraz po włączeniu zapłonu. Jakoś nie mogę tego wyszukać.
dzieki michal5150 znalazlem :D pozostaje kupic teraz przekaznik ..... niestety znalazlem inna usterke mocno wytopioną skrzynke przekaznikow
Witam. mam A3 1.6 AKL cięzko mi pali, musze długo kręcić i przerywa mi na benzynie, czasami tak zmuli że zgaśnie. na LPG wszystko śmiga, moc jest, żadnego szarpania kompletnie nic. wymienialem ostatnio pompe paliwa (przy wymianie rozciąłem delikatnie niechcacy to sitko u spodu okolo 4-5 mm rozcięcie, skleiłem to sitko super mocnym klejem w tym miejscu (teraz sie zastanawiam czy benzyna go nie rozpuściła), Wymieniłem filtr paliwa, ale dalej to samo no może teraz go nie muli tak że zgaśnie ale i tak muli i przerwya, wymienione kable i świece. Co to może być ? Jeszcze do głowy przychodzą mi wtryski. Moze wymienie wtryskiwacze ?