Na zdjęciu są pokazane oryginalne lampy xenonowe, więc tam inna żarówka niż d2s nie wejdzie...
Xenon ci źle świeci? możesz pokazać jakiś dowód w postaci zdjęcia na to?
Printable View
Właśnie że nie mam xenonów tylko H7 + 50% i lipa jest. Kolega miał tak samo i mówił żeby kupić xenony i bedzie dobrze świeciło bo tak samo zrobił tylko pare przeróbek zrobił żeby podeszły.
Oczywiście, że kupienie ORI xenonów poprawi znacznie jakość świecenia, tylko licz sie z tym, że takie lampki to wydatek ok. 1600zł za używki :)
o "xenonach", czyli zestawach HID nie wspominam, bo mam cieżkie przeżycia z tym szajsem i napisałem sie już o tym sporo na forum.
Mi nie potrzebne są lampy. Ja mam zamiar kupić żarówki xenonowe z tymi całymi przetwórnicami i w ogóle bo przez te soczewki w ogóle nie ma świecenia. Kolega miał takie same lampy jak w moim linku co wstawiłem i też miał lipe. Założył żarówki xenonowe i świeci mu na krótkich tak jak mi na długich.O wiele większa poprawa a wydał za żarówki 500 zł. Widzę że nie rozumiesz o co mi chodzi ale ok. Zrobię jak uważam tak będzie najlepiej.
tak o spryski , ja nie mam i jezdze
dokładnie tak jak pisze catalunia lepiej odpuścić HIDy, niby jest przed Tobą jaśniej ale po pierwsze jest to nie zgodne z prawem, po drugie lampy które mamy w autach nie wyposażonych w Xenon fabrycznie nie są do nich przystosowane a po trzecie nie życzę nikomu aby mijał się z takimi pojazdami na ciemnych drogach... więc albo ori xxenon albo lepiej sobie odpuścić i kupić dobrej jakości żarówki - będzie bezpieczniej dla wszystkich ;)
btw. sam teraz myślę nad zmianą lamp ;)
jestem na etapie zmian na poliftowe w swojej a3.Lampy mam na pewno oryginalne hella wyciąłem tyle ile było w temacie pokazane o wymianie lamp(to wszystko co było z ciękiej blachy to odciąłem,wyszlifowałem i jest na gładko,została tylko krawedź )zakładajac lampe mam straszna dziure przy błotniku:/ ok 0.5cm.Jak mocno wcisne jakos to sie trzyma i tej dziury tak duzej nie ma,ale wiadomo ze na dziurach ona sie ustawi tak jak bedzie chciała.najlepiej wstawic tam kawałek gumy ale az tyle:/ to nie bedzie zbyt estetycznie wygladało.Macie jakis pomysł moze ktos jest z okolic włocławka i przerabiał to i udzieli jakiejs rady