jesli chodzi tak samo to znaczy że jest padnięty i jezdzisz w trybie awaryjnym
Printable View
jesli chodzi tak samo to znaczy że jest padnięty i jezdzisz w trybie awaryjnym
nie wiem czy dobrze to zrobiłem i wgl ale proszę logi :
Log (0 - 000,001,002)
Log (1 - 003,004,005)
Log (2 - 007,009,010)
Log (3 - 023,024,098)
Log (4 - 099,026,025)
Logi zrobiłeś masakrycznie, pomyśl o nowym przepływomierzu.
Witam ,mam pytanie posiadam A3 1.6 AEH i mam pewien problem gdy jadę na drugim biegu i wcisnę gaz w podłoge auto jakby nie ma tej mocy całkowitej dopiero jak dojdzie do 3-4tyś obr. nagle taki skok mocy i dopiero idzie jak powinno, i jeszcze jeżeli ruszam na pierwszym biegu to obroty przy puszczaniu sprzęgła spadaja do 300-400 a potem nagle jak dam wiecej gazu to odrazu 1200-1500. Czy ma z tym coś wspólnego katalizator ?
jak bym sprawdzil zawor EGR,
A silnik Ci równo pracuje, nie szarpie, nie przerywa?
Świece, przewody wymieniałeś?
Katalizator na pewno w jakimś stopniu blokuje swobodne wydobycie się spalin i po jego wycięciu powinno się autko troszkę odmulić, ale ta sytuacja raczej nie ma z nim związku.
Ja bym także sprawdził uszczelkę kolektora dolotowego.
Silnik minimalnie czuć jakby falował aczkolwiek tylko czuć na drganiach samochodu co jakiś czas, na obrotach tego nie widać,przewody wymienione ,świecie również , myślę ,że może przepustnica jest temu winna a nie jak wcześniej napisałem katalizator?
i czy mogę dalej w tym temacie pisać czy to już podlega pod inny (jestem nowy) ?
Falowanie obrotów na 100% nie pochodzi od katalizatora. miałbyś efekt zamulenia po dodaniu gazu. Pisz w temacie o falujących obrotach ;)
Witam, mam problem .. moje audi strasznie głośno chodzi :/ przy 100km/h jest w samochodzie strasznie głośno, gdy wyjde na zewnątrz dźwięk dochodzi jakby z katalizatora.. najlepsze jest to że są dni kiedy jest ok i jest cicho, czy możliwe że w kacie coś się zapycha?? i teraz tak, dzwoniłem do trzech warsztatów w Bydgoszczy z informacją na temat wycięcia kata i wspawania strumienicy, koszt nie duży ale nikt nie chce się podjąć ponieważ w mojej agnieszce 1.8 są 2 sondy lambda tak? powiedziano mi że zostaje jedynie przeszczep kata albo zakup nowego..
ktoś coś poradzi?