ale to kodowanie jest ciekawe, a jak wyłączyć te oznaczenia scieralnosci klocka? trzeba odjąć 1?
Printable View
ale to kodowanie jest ciekawe, a jak wyłączyć te oznaczenia scieralnosci klocka? trzeba odjąć 1?
Tak daszek o ile masz klocki z czujnikiem
kurcze loguje sie tym kodem 13861 i potem próbuje wpisać pin nowego licznika i dupa. moze ktos opisać dokadną procedurę? ta z warsztatu montaż FIsa u mnie nie działa
Wiec odejmij mu -1 od pierwszych cyfr kodowania i bedzie mial spokoj:)
Zalogowałem się do mojego oryginalnego licznika samym PINem bez podawania kodu 13861. Wszystko jest ok pokazuje się ilość kluczy na kanale 21 itd. Wyłączam stacyjkę odpinam zegary, podpinam te z FISem, przekręcam stacyjkę, wchodzę [17 - Instruments] potem [Login - 11] wpisuje pin poprzedzając zerem i dalej dupa. Próbuję poniwnie poprzedzając pin tym kodem 13861 i to samo.
Teraz pytanie czy nie trzeba przypadkiem po podłączeniu nowego licznika najpierw zalogować się w [01 - Engine] i tam zrobić [Login - 11] wpisać PIN ze starego licznika poprzedzając go zerem i dopiero potem wejść w [17 - Instruments] potem [Login - 11]??
Czytałem gdzieś, że można ECU podciągnąć pod licznik wejść [17 - Instruments] [Adaptation - 10] wybrać kanał 00 zaczytać i zapisać? Co to daje?
Druga sprawa to jak sprawdzić jakie mam immo? Mój licznik jest z 7/97 taka data jest na obudowie licznika. Ten, który mam z FISem jest z 11/97. Czy to już nie będzie przypadkiem immo2?
Owieczka ten login 13861 jest do adaptacji i nie konieczne jest jego uzycie, choc czasem pomaga.
Co do ECU to nic nie pomoze. Wyglada na to ze ten gosc dal ci zly pin i nie mozesz sie zalogowac.
Co do immo to ci nie pomogo bo nigdy nie doszlem do tego ktory licznik z jakim immo jest.
Też mi się coś tak wydaje, że ten pin jest do dupy. Musze znaleźć kogoś z okolicy z vag commanderem albo vag tacho...