co do temp. to takie są wskazania prawidłowe w grupie 03 w instrumentach z czujnika G2,jak sprawdzisz temp. na vagu silnik i grupa 07 to temp.czujników paliwa G81 i płynu G62 powinny być zbliżone do temp. otoczenia(oczywiście mowa o silniku zimnym)
Printable View
co do temp. to takie są wskazania prawidłowe w grupie 03 w instrumentach z czujnika G2,jak sprawdzisz temp. na vagu silnik i grupa 07 to temp.czujników paliwa G81 i płynu G62 powinny być zbliżone do temp. otoczenia(oczywiście mowa o silniku zimnym)
Jaka powinna być temperatura silnika? Temperatura powietrza około +4C.
Tutaj logi z jazdy.(trasa około 50km)
http://vaglog.rtnet.pl/tom2135_75558.html
http://vaglog.rtnet.pl/tom2135_74927.html
temp.silnika powinna osiągnąć temp.90st na zegarach po kilkunastu km przy takiej temp.zewnętgrzej czyli vag będzie oscylował w granicach 80-85st,u ciebie widzę że jest niższa poniżęj 80,aby sprawdzić czy czujnik jest wadliwy lub termostat napisałem ci abyś sprawdził w grupie 07 zegary i 03 silnik na zimnym i rozgrzanym silniku,możesz też sprawdzić na klimatroniku kanał 49 jaka tam wskazywana jest temp.
Na zegarach po kilkunastu km osiąga 90stopni, temp vag to 77-80stopni w silnik blok 07 pozycja 4 VAG, zapomniałem tylko sprawdzić w instruments blok 3 pozycja 1.
Na zimnym silniku już Ci napisałem testy 2 posty temu i pisałeś że wskazania na zimnym są OK.
P.S Czy temperatura silnika (silnik blok 07 pozycja 4 VAG nie powinna być od 85-90 stopni) i w instruments blok 3 pozycja 1 około 90 stopni (Tolerancja pomiędzy tymi temperaturami to jakieś max 5 stopni)?
wszystko jest OK,temp. na zegarach90 odpowiada odczytowi na vagu 80st,co do wskazania czujnika G2 to on jest tak wyskalowany bo nawet jak załaczysz klimatronik zaczyna się skala do 30st mimo że temp. może być niższa i dlatego w bloku zegary grupa 03 poz 1 też taka wartość występuje.
Jeśli chodzi orozbierzność wskazań pomiędzy poszczególnymi grupami to tolerancja w granicach kilku st. jest dopuszczalna i prawidlowa.
tomek nie szukaj na sile usterek ;)
czyli rozumiem, że temperatura rozgrzanego silnika w vagu 79.2C jest prawidłowa, bo to jest maksymalna temperatura. Pomiar był robiony przy temperaturze powietrza +4C.
jak dla mnie zamalo ja mialem podobanie 77-79 wymienilem termostatm i teraz mam 89 92 , sprawdz sobie temp czujnika w bloku silnika i porównaj z instrument 3/1 jak roznicza bedzie wieksza niz 5 *C do wymiany czujnik bodajze G62 a jak jest ponizej 5 to wymien termostat i bedzie ok Golem 1 a mowisz ze 90 na zegarach to 80 na vagu ale wtedy tez mialem 90 na zegrach jak bylo 77 na vagu a po wymianie na zegarach tez 90 a vag od 89 - 92 wiec wg mnie bardziej warto patrzec na temp z vaga gdyz ona bardziej wiarygodna
Witam
Mój silnik 1.9TDI 90KM osiąga 90 stopni ale trzeba trochę przejechać, w każdym bądź razie gdy już złapie 90 stopni to temperatura nie rośnie już dalej.
Czy powolne nagrzewanie się silnika świadczy o uszkodzonym termostacie ?
troche przejechac to ile km musisz zrobic