-
Witam, ostatnio moje nawiewy wydają bardzo paskudny zapach, domyślam się że to jakiś grzyb, pytanie dotyczy odgrzybiania dziś byłem w pewnym zakładzie i zaproponowali mi 2 metody, zwykła azotem albo ultradźwiękami. Czy ktoś wie czym różnią się od siebie te metody? wiem tylko ze ta druga trwa ok 2,5h i kosztuje 180zł.
-
Mam pytanko jak sprężarka uruchamia się, ale daje za małe ciśnienie można coś z tym zrobić oprócz wymiany sprężarki?
-
jerzu ,regeneracja :)
Podobno w sprężarce jest jakiś zawór (kapilara czy coś takiego) i ona najczęściej siada.
-
Ja jak pisałem , u mnie przez 30 min nie dawała wiecej niz 5barów sprezarka (nowa) ,wiec zabralem sie z zakladu ,pojezdzilem 3 dni bez klimy wybralem sie do innego speca , jak chcialem mu pokazac ,ze nie chodzi nagle zaczela dzialac... mowil ,ze te sprezarki co mamy ,musza ustabilizowac sobie cisnienie ,czy cos tego typu i one startuja z opoznieniem.
Mowie na przykladzie nowej , wiec to normalne.
-
Byłem ostatnio na serwisie klimy w Aso i okazało się,że miałem prawie 100% gazu,pomimo tego iż od kupna już prawie 2 lata nic nie robiłem z klima-ładnie chłodziła tylko chciałem dla pewności zrobić cały serwis i sprawdzić szczelność.Zastanawia mnie to,że w wielu czasopismach motoryzacyjnych piszą(nawet w ulotce Audi widziałem podobne informacje),że rocznie ucieka nawet do 15%,to znaczy,że kłamią,żeby naciągać ludzi czy z moją klimą jest coś nie tak???
-
Dzisiaj z pod maski doszly mnie dziwne dzwieki zatrzymalem sie podnioslem maske i cos po lewej stronie wydaje dzwiek "klekotania" taki sam jak wydaja stare dieselki. Po wylaczeniu klimy dzwiek ten ustaje. Ktos juz tu chyba pisal ze mial cos takiego ale dzialo mu sie to przez 20 min rano a u mnie jest to przez caly czas. Ktos moze wie co to? I Jak to naprawic? Czy to jest sprezarka i lozyska w niej siadly? Dodam ze klima normalnie zalancza sie i chlodzi.
-
Witam, mój problem był taki ze klima się włączała a wentylatory nie, słabo chłodziła, ale ok gaz napełniony układ szczelny, jedynie moduł sterowania wentylatorami był padnięty, ale już wymieniony, ale kiedy było dłączony włączyłem klime i wywaliło bląd 22.1, chce go skasowac mam kabelek viaken usb, zmieniałem juz parametry poryi niby sie łączy, ale nie bardzo, niech ktoś napisze jakim Vagiem i z jakimi parametrami można się połączyć z modułem klimatyzacji?? bo juz pare godzinek się męczyłem, acha czujnik na 100% sprawny sprawdzony w drugim aucie
prosze o pomoc w komunikacji z klimą
pozdrawiam
Autko 1,8 benzynka 97 rok modelowo 98
-
Prosze o opinie o Shell service? :> chcialem sprawdzic czy mam wystarczajaca ilosc czynnika chlodzacego i ewentualnie uzupelnic braki, slyszalem jednak nieciekawe opinie o tym serwisie. Moze ktos stad sie wypowie? Ewentualnie poleci cos dobrego i taniego w warszawie? DZIEKI.
-
ja się podłączę z moim problemem. Panowie powiedzcie mi co to może być. Jak pada desz bądź jest mgła włącze sobie klime i wszystko ładnie odparuje ale jak wyłącze klime i działa sam nawiew paruje wszystko w momencie na biało. I tak jest w kółko klima-odparuje-wyłącze klime-biało jak pod śniegiem.
dzięki za pomoc
nie wiem czy to dobry pokój na ten temat jak by co to poprosze o prezniesienie
-
lawina zacznij od wymiany filtra kabinowego