30 dni maja od fotki do wystawienia mandatu, czyli sprawa przed sadem grodzkim
Printable View
30 dni maja od fotki do wystawienia mandatu, czyli sprawa przed sadem grodzkim
Czyli z tego wynika ze przez ich opierzalosc nie dosc ze bede musial ponosic jakies dodatkowe koszta sadowe to jeszcze bede mial potem status "skazanego"?
Jest szansa zeby sie z tego wszystkiego jakos wykrecic?
tak niestety jest z tymi fotoradarami.
nie bedziesz "skazany", to jest wykroczenie, a w rejestrze skazanych figuruja tylko skazani za wykroczenie na kare aresztu, watpie zebys dostal areszt za przekroczenie predkosci ;) nie jest zle, ile przekroczyles? sad ci da najwyzej tyle grzywny co mandat i tyle. lece na spota,napisze pozniej co mozna pokombinowac.
Takie pytanko odnosnie podatku i sprzedazy auta wczesniej niz pol roku po zakupie. Jak to z tym jest ? Jezeli auto qpilem np za 12k zł i chce sprzedac po 2m-cach [wszystko porejestrowane etc]
Slyszalem ze jest sie wolnym od podatku jezeli sprzedajesz ponizej kwoty za ktora qpiles auto. Moze ktos mi to wytlumaczyc ?:)
Z gory bardzo dziekuje
Jest tak jak mowisz. Podatek to bodajze 7% od zysku. Czyli jesli zarobisz na aucie 1000zl to odprowadzisz 70zl podatku.
jeżeli sprzedajesz za więcej niż kupiłes to różnica w cenach kupna i sprzedaży stanowi dochód , od którego płacisz podatek dochodowy od osób fizycznych. Z tego co pamietam w terminie 2 tygodni masz obowiązek złożyc deklarację i zapłacić 19 % podatku. Musisz też wykazać ten dochód w zeznaniu rocznym.
o jak pytacie o takie rzeczy to powiedzcie mi tak.
Kupiłe uszkodzony samochód załóżmy za 5tys 2lata temu. potem go zrobiłem i teraz sprzedałem go za 6tys. Oczywiście na koszty naprawy nie mam zadnych faktur ani nic.
Też płacę podatek?? jesli tak to ile??
mozna tez nie wykazac i liczyc na łud szcześcia ze w ciagu 5 lat Cie nie sprawdza :)
Grabarz z tego co pisza - placisz podatek od 1000zl :)
Piotrek.1781 Dzieki wielkie za wytlumaczenie :), czyli wszystko jest tak jak myslalem :)