witam mam taki problem z klima gdy ja właczam startuje mi ten duzy wiatrak na chłodnicy a powinien ten mały czym moze to byc spowodowane prosze o rade
Printable View
witam mam taki problem z klima gdy ja właczam startuje mi ten duzy wiatrak na chłodnicy a powinien ten mały czym moze to byc spowodowane prosze o rade
ile razy jeszcze trzaba to samo pisac...
nie maly, a obydwa,
maly sterowany jest duzym, nigdy ale to nigdy nie pracuje sam,
jesli przy klimie pracuje tylko duzy, to zapewne na najwyzszym biegu, bo musi nadrobic
wszystko opisane
panowie czytajcie chociaz troche wczesniejsze posty,
klepiecie gdzie mozna sprawdzic prace zaworu, sprezarki ( w vcds ) , jak wymienic zawor itd, czy podejdzie sprezarka taka i taka, jak to zrobic itd itp, a odpowiedzi sa czesto dwa posty wczesniej, naprawde nie chce sie juz pisac ciagle tego samego
potem 3 strony dyrdymalow typu zatarla mi sie sprezarka bo z nia 5km przejechalem bez czynnika.. ktos przeczyta i uwierzy w takie cuda...
miejscie troche szacunku do siebie i do nas, bo naprawde nie chce sie juz pisac ciagle tego samego
MIRO zgadza się. Cały ten temat jakby posprzątać to byłby na góra dwie strony.
Kompletnie wszystko zostało już w nim napisane na każdy temat każdego podzespołu od klimy.
to ja mam inny samochód bo działa tylko duzy wiatrak a ten maly nie ale dzieki poczytam te 300 postów moze cos znajde pozdrawiam
nie inny samochod, tylko uszkodzone steorwanie malego lub sam maly wentylator
czytaj uwazniej
a jak ci sie nie che czytac wczesniejszych postow, to twoj problem
drugi podwieszony temat o samych wentylatorach i problemach z nimi , szczegolnie w tdi
http://www.a3-club.net/forum/showthr...63#post1296763
pzdr
Witam jeśli piszę w złym dziale to proszę o przeniesienie. Mam taki problem ze pokrętło od panelu klimy od strony kierowcy,, cyka" tylko w prawo czyli nie mogę obniżyć temperatury. Pomocy... Da się coś zrobić bez wymieniania całego panelu?
jesli ci nie "cyka" w lewo, to albo złamał się jakiś plastik który popycha przycisk albo wysiadł przycisk zn. zapadł sie i nie klika -wtedy wymiana przycisku
lub
klika ale nie daje reakcji to sprawdzić czy nie zrobiły sie zimne luty na nozkach przycisku lub ze starości sie tak dzieje ze nie styka w srodku, mozna wtedy dać kropelke spirytusu i poklikać nim zeby sie rozeszdł do srodka, przesuszyć i dać kropelke np wd40.
rozbierz i popatrz jesli nie masz dwóch lewych rąk to sobie poradzisz jesli przycisk sie uszkodził mechanicznie to zanieś do serwisu gdzie robia rtv/adg pokaz ze maja ci to wymienić, jakbyś był na miejscu to naprawiłbym ci to za free :)
Pewnie nic poważnego sie tam nie stało, rozbieraj i zagladaj, ja lubie takie naprawy.
Dzięki panowie pobawie się z rozbiórką panelu jak będzie trochę czasu i muszę poszukać na necie instrukcji demontażu. Pozdrawiam
no ja mam ten zawór wymieniony i działa już ok, po 30sek juz zaczyna wiac dosyć chłodne.
A takie pytanie odnośnie obsługi climatronika to chyba 3 razy udało mi sie go jakoś "zblokwać" ze regulujac temperature kierowcy, pasażera również sie regulowała razem zn. działa tak jakby był jednostrefowy, jak włacza sie tą opcję? bo mi jakoś samo sie tak zrobiło a chciałbym wiedzieć bo i tak zawsze reguluje równo.