Sorry ;) dla 170tki odpowiednio 200-210hp oraz 400nm. 1100zl
Printable View
Sorry ;) dla 170tki odpowiednio 200-210hp oraz 400nm. 1100zl
Dzisiaj rozmawialem z kilkoma osobami na temat modyfikacji sterownikow i uslyszalem ze po zrobieniu programu w seryjnym aucie pozostaje bład w sterowniku silnika EEPROM-u,Czy pojawia sie cos takiego? czy po prostu ktos bajke puszcza?
,sam ostatnio znalazlem taki w A6C6, ale mozliwe ze pozostał po korekcie licznika.pozdrawiam
z A6 nie pamietam .a chodzi ogolnie -- po zrobieniu modyfikacji ze pozostanie blad EEpromu w sterowniku.moim zdaniem po dobrze zrobionym modzie nie powinno nic byc,ale chcialbym aby sie na ten temat wypowiedziala osoba znajaca sie na rzeczy ,z doswiadczeniem jak na prawde jest.
Błąd od eepromu widziałem jak było wgrane inne oprogramowanie. Czasem widziałem w 3.0tdi błąd od momentu obrotowego po przeskalowaniu mapy od kalibracji momentu względem dawki paliwa. Możliwe jest jeszcze wystąpienie błędu po źle wygranym sofcie. Wiec trzeba odczytac dokładny nr błędu i sprawdzić co jest powodem.
inne oprogramowanie, czyli masz na mysli auto po programie?
bo mi chodzi o prosta odpowiedz , np , przyjezdzam seryjnym TDikiem 2.0 robisz program,na X koni, i czy po tym wszystkim bedzie juz blad sterownika,? jako ze wlasnie ma inny program,? czy we wszystkich modzonych auta u obojetnie ktorego tunera po modyfikacji pozostanie w pamieci błąd ktorego nie da sie usunac?
Nie miałem takiej sytuacji żeby w 2.0tdi po naszym programie pojawił się jakikolwiek błąd pamięci eeprom lub inny. Mam nadzieje ze ta odpowiedź jest wystarczajaca.
Widziałem natomiast błąd jeśli inne oprogramowanie/ inna wersja oprogramowania była wgrana niż ta co była org. Nie mówię o zmodyfikowanej wartości dla pierwotnej serii.
dokladnie o to chodzilo, o serie i program. jesli jest wrzucone "obce" oprogramowanie to owszem zdarzy sie blad, dzieki za informacje
2 pytania.
1. A3 1.8T AUM - Wtrysk 380cc, DP 3", FMIC 550x180x65, TIP
Ile i za ile można krzesać? Wiem, że to zależne od stanu turbiny, jednakże chce mieć jakiś punkt zaczepienia, czyli tzw. minimum i maksimum z takiego zestawu.
2. Opel Vectra C 2.2 DTI 2002rok - 125KM, full seria Y22DTH.
Ile i za ile? Turbina po regeneracji, nowy dwumas.