Zakupiłem Vag k+can commandera 1.4 na stronie viaken.pl. Zaczytałem jeszcze raz pin z licznika z FISem, który chcę podłączyć. Okazało się, że PIN jest ok. Teraz napiszcie jak zakodować kluczyki VAG K+CAN COMMANDER FULL 1.4 (china)?
Printable View
Zakupiłem Vag k+can commandera 1.4 na stronie viaken.pl. Zaczytałem jeszcze raz pin z licznika z FISem, który chcę podłączyć. Okazało się, że PIN jest ok. Teraz napiszcie jak zakodować kluczyki VAG K+CAN COMMANDER FULL 1.4 (china)?
Owieczka tam jest opcja bodajze - KEY ADAPTATION - na srodku pod innymi okienkami.
Dalej bedzie wszystko pisalo co i jak
Cześć jak chcesz to mogę Ci pomóc jak coś to pisz na pw
Panowie powiedzcie mi czy licznik z immo2 zagra z ECU z immo1? Bo ja mam dosyć stary sterownik silnika i myśle że tu może być problem? Robił ktoś taką podmiankę z immo1 na immo2?
sterownik silnika:
http://img191.imageshack.us/img191/473/ster.jpg
Poczytaj sobie na temat kodowania licznika w necie jest tego całe mnóstwo,wszystko Ci się zgra wiec tylko trzeba poczytac jak masz vag commandera 1,4 to wszystko możesz sobie zakodować przez vw tool jest to prawie taki sam program diagnostyczny jak vag com.
No tak tylko jeszcze muszę zakupić transpondery crypto48 bo ja mam megamos 13 a z nimi nic nie zrobię :/
Kupiłem crypto48 w wartosciach mirzonych, w grupie 22 jest już w pozycji 3 ---> 1. Próbowałem vag k+can zakodować kluczyki przez key learning i wyświetla się, że wszystko ok a na liczniku dalej pokazuje FAIL. Macie jeszcze jakieś pomysły?
Marcin co masz na mysli mowiac "FAIL" kontrolka nadal miga???
Jesli tak sprobuj odpalic auto bo byc moze immo jest wylaczone.
Próbowałem odpalić ale odrazu gaśnie. Pokazuje się taki komunikat na zegarach przy próbie wpisania PINU lub też jak robię key learning
http://img26.imageshack.us/img26/3623/dsc0651gr.jpg
Potem normalnie komunikat gaśnie. Zastanwiam się jeszcze czy nie wymienić wsadu? Ja mam licznik 8L0 919 800 D, był jeszcze 8L0 919 880 bez D. Ten bez D był jeszcze na immo1 tylko nie mam takiego wsadu ;/ I nie wiem czy to zadziała
hmmm owieczka weź sobie zinstaluj vw tool i postepuj tak jak bys kodował vag-com .Auto Ci gaśnie bo nie masz zakodowanych kluczyków .Ty nie masz patrzeć na to co jest napisane w wyświetlaczu tylko ma zgasnąć pomarańczowa kontrolka z samochdzikiem w środku.Co do wsadów to sie nie łap jeśli nie potrafisz zakodwoać immo ;)Wpisz sobie w google napisz kodowanie licznika vw tool.Ten kabel obsługuje vw toola i program commandera spokojnie to zrobisz .Masz pin to do działa