jeśli to jest ten GTI o którym ja myśle to tak
Jaki boost wyszedł?
Taka zmiana mocy + kuracja odchudzająca myśle, że dała by rewelacyjny wynik mocy na tone :)
Printable View
Bedzie pewnie na zlocie to sprawdzimy jak lata :)
na ćwiartke szoku nie będzie?
ciekawe....
bo ja sądzę że jeśli właściciel założy slicki i zamieni fotele na lekki kubeł to zrobi wysokie 12 czyli czas raczej dla ani dla S3, ani dla mnie, ani dla jamesa nie osiągalny. chyba że S3 na dużym turbo.
miałem okazję spędzić chwilę na fotelu pasażera i wystarczyło mi to, aby stwierdzić że od 3 biegu auto na prawdę się napędza.... strasznie się napędza....
A co jest Twoim zdaniem takiego ciekawego w tym stwierdzeniu ? Jesli ciebie Alan szokuje czas na poziomie wysokich 12 to Twoja sprawa, bo mnie niekoniecznie. I zeby było jasne. Chłopaki zrobili z tego Golfa kawał świetnie jeżdzacej fury i jestem pewien, ze jest to modyfikacja unikalna jak na warunki w PL. Problem polega na tym, ze ja patrze na czas jak na wartosc sama w sobiei ten jak na w pełni streetowe auto jest super, ale w dzisiejszych czasach jest sporo fur, które zrobi 13 niskie (np. CTR Jaquba na kompresorze) czy tez wysokie 12 wiec czym sie tu podniecac jesli chodzi np. o 12,8 czy 12,9 w wybebeszonym aucie ???
Super argument :lol: Niech jeszcze wypruje z auta podsufitke, wyciagnie wszystkie kanapy a pozostałe elementy zastapi włóknem weglowym i laminatem to wtedy zrobi moze 12,6. Podejscie kompletnie bez sensu. Jak ja wypruje z auta połowe rzeczy, załoze lekkie kubły itp to ze swoja moca tez zrobie niskie 13 a moze nawet nawet i 12,9 (poszukaj sobie na YT jaki czas robily wybebeszone S3 8P na KOE). Pytanie tylko co to ma udowodnić ??? Przeciez na codzien nie jezdzi sie wybebeszonym autem wiec takie twierdzenia sa IMHO kompletnie bez sensu.
Napedza sie wzgledem czego ? Jesli wzgledem twojego A3 to moze i tak ...
Alan rozumiem ze Golfik Ci sie podoba i ok masz do tego prawo, ale troche Cie ponosi i zaczynasz robic z tego auta pocisk niespotykanego kalibru. Ile ten Golf moze miec do 200 km/h 17, 18 sek ? Okolo miesiaca temu mialem mozliwosc przejechac sie w Niemczech RS6 C6 po programie w MTMie i mozesz mi wierzyc, ze gdybys Ty mógł sie takze przejechac to Twoja egzaltacja na temat tego Golfa szybko by minela. Wiec pls daj sobie na luz z tym "strasznie szybko napedza". Niech własciciel nagra filmik z przyspieszania i wtedy podyskutujemy czy Twoje szybko to szybko dla innych
No offence i pozdro:)
Chyba juz wklejałem ale wkleje jeszcze raz GTI ED30 360HP, odelżony i doinwestowany zjadający S3 z dużym turbo 427HP.
Czas na 1/4 to 12,98 na slicku
http://www.youtube.com/watch?v=3uZh7...e=channel_page
http://s162.photobucket.com/albums/t...aunchissue.flv
Masa Golfa 1300KG.
Co kto lubi, mnie bardziej by ciekawiło jaki czas na Poznaniu można by takim autem zrobić.
Bartek z tym zjadajacy to troche przesadziles bo o ile pamietam tamten topic z forum audi to koles, który ma ta eSke zrobiona na 427 koni raz z Golfem wygrał a raz przegrał. Dodatkowo on ta eSka startował dopiero pierwszy raz a auto odebrał bodaj wieczorem przed zawodami bo coś w Esce sie wywalilo i na szybko robili poprawki. Podejrzewam ze jak koles sie "wjeździ" w auto to Golf nie ma szans na 1/4. Oczywiscie mówie o tym obecnym setupie Golfa, czyli 360 KM.
Zeby skonczyc ten OT powiem tak: Golf jest fajny, na pewno z rolki szybki i co do tego nie ma watpliwosci. Niestety ja osobiscie lubie miec trakcje na kazdym biegu i przez 365 dni w roku a nie od np. 2 biegu w wakacje a od 4 zima. Jedyne co ratuje tego Golfa jesli chodzi o trakcje to super przebieg momentu (tu mega uznanie dla Patryka i Szymona za strojenie) oraz skrzynia DSG, która odwala kawal roboty.
tak dokładnie, ja tylko chciałem pokazać ze sa szybkie GTI.
Wpełni sie z tobą zgadzam ja też wole mieć troche słabsze auto ale trakcji duzo wiecej :)
pisi uwierz mi że na obecną chwile twoje S3 jest tylko minimalnie szybsze od mojego A3, więc wzgledem twojego auta będzie podobnie.
również uważam że auto z napędem Q jest dużo lepsze od ośki, bo sam takie auto wybrałem.
nie wiadomo jaki czas zrobi golf na ćwiare ale może się okazać że będzie lepiej niż 12.8.
sporo osób wyciąga fotele na 1/4 bo zwykle są bardzo cięzkie. patrz fotel z s3 8l który waży 50 kg. nie powiedziałem nic o wyciąganiu całego wnętrza, a slicki to jak wiadomo jedyna opcja żeby ruszyć ośką.
po prostu uważam że golf tylko po wydechu, pompie programie i byle stożku jest szybki. nie robie z niego pocisku. koniec.