-
Mialem 8,5x19 ET 48 i niestety tarlo przy komplecie pasazerow.
Ori zawias.
-
Kupiłem dystanse do ori felg i tak z przodu dołozyłem 15mm (wyszło et 41) i jest git,a z tyłu 20mm (czyli et 36) i w 2 osoby jest ok ,ale jak zapakowałem z 60kg do bagaznika to juz sa przycierki na poprzecznych nierownosciach przy wiekszej predkosci.Opony jakie mam załozone to 225/45/17.Moje pytanie brzmi.Czy jak zmienie opony na 205/45/17 powinno być ok z tyłu?? Wychodzi na to że opona przyciera na krawedzi czyli jak bedzie węższa o 10mm na strone to powinno byc OK ...Mam rację??
-
a zawieszenie masz ok? i tylko tył chcesz dać węższy? ja na Twoim miejscu spróbowałabym najpierw odboje wsadzić i zobaczyć jak to się będzie zachowywało
-
Opony zmieniałbym 4 ,a nie tylko tył.Zawieszenie jest OK.Obnizenie to -35mm,ale w rzeczxywistosci około-30mm .Zeby załozyc odboje trzeba zdejmować amorki??Jak to wygląda?
-
nie, ale najlepiej jest jak auto jest w górze
-
Zobacz sobie na tyrestretch.com, jak się układa 205/45 na 7.5 calach. Jakiś naciąg będzie, ale bardzo mały. Może splanuj tylne dystanse?
Tapatalk
-
Prawidłowym zamiennikiem (zachowującym najbardziej zblizoną średniće zewnętrzną koła) dla opony 225/45R17 jest rozmiar 205/50R17, bo ta na 45 będzie za mała. Dodatkowo musi być to opona XL z nośnością 93 (taka wystepuje dla tego rozmiaru), bo nie wzmocniona będize miał za mały indeks nośności 89.
-
Miałem na mysli 205/50/17 bo tak jak napisałes to jest zamiennik ori...
Monia jakie te odboje kupić? Możesz podac mi np link do konkretnej aukcji bo widzę ze jesteś zorientowana :) Z góry dzięki.Boję się ze gdzieś na dołku jak za bardzo przytrze to pęknie w końcu nadkole ;/ Przy 2 osobach jest ok ,ale czasami bede jeździł "załadowany" i bez sensu sciągać np dystanse...
-
przerabiałam to sama, proponuję kompleksowo i dokładnie sprawdzić zawieszenie, jaki masz przebieg? ori amorki?
proszę bardzo
http://allegro.pl/odboje-klipsy-audi...331479196.html
-
Przebieg prawie 300tyś :) ,ale zawszenienie zrobione i wszystko jest OK. Zamówiłem już te klipsy :) Zakładać wszystkie od razu czy lepiej załozyc mniej na początku?