-
Nie ma ćwiczeń na masę i osobnych na rzeźbę. Ćwiczenia są w dużej mierze te same, natomiast zmienia się dobór ciężaru i ilości powtórzeń oraz samej intensywności treningu. Jeżeli chcesz iść typowo na masę stosuj dużo ćwiczeń złożonych, w których angażujesz kilka partii mięśniowych typu przysiady, martwe ciągi, wszelkiego rodzaju wyciskania. Tutaj liczy się ciężar. Na duże partie mięśniowe załóż 12-16 serii, na mniejsze grupy 9-12. W serii od 6-10 powtórzeń. Ćwicz technicznie, lepiej zrobić 6 poprawnych powtórzeń z dużym ciężarem, niż 12 "oszukując"
-
Ja mam 3 dniowy plan bez nóg niestety :/ czasem 4dzień
1dzień
KLATKA:
-wyciskanie sztangi na płaskiej 4x12,10,10,8 ====co 3tygodnie zmiana na hantle
-wyciskanie sztangi skos 4x12,10,10,8 ====co 3tygodnie zmiana na hantle
-rozpiętki hantle 3x15
-rozpiętki maszyna 2x15
BICEPS:
-młotkowe stojąc 3x12
-sztanga łamana stojąc 3x12
-podnoszenie hantli z oparciem o kolano 3x12
BRZUCH:
-skłony tułowia na ławce skośnej 4x50
-spięcia brzucha na maszynie 4x50
-czasem -unoszenie nóg w zwisie na stojaku 3x18
2dzień
PLECY:
-ściąganie drążka za głowę (maszyna) 4x12,10,10,8
-wiosłowanie końcem sztangi 4x12,10,10,8
-wiosłowanie sztangielką 4x12,10,10,8
-wyprosty tułowia na ławeczce 4x12
TRICEPS:
-wyciskanie francuskie sztangą łamaną leżąc 3x12
-wyciskanie francuskie hantlą 3x12
-prostowanie przedramion z linką wyciągu górnego 3x12
BRZUCH:
3dzień
BARKI:
-wyciskanie sztangi przed głową 4x12,10,10,8
-wyciskanie hantli w 3stopach przed sobą w siadzie 4x12 ===SUPER ĆWICZENIE
-wznosy hantli w bok z rotacją przed siebie 4x12 ===SUPER ĆWICZENIE
-podciąganie sztangi łamanej do brody 3x12
-kaptury na suwnicy 4x20,18,16,16
PRZEDRAMIONA:
-uginanie nadgarstków z sztanga podchwytem 4x25/20
-zwijanie linki z ciężarkiem 3x
BRZUCH:
4dnień zależnie od pracy
KLATKA WĄSKO:
-wyciskanie sztangi na ławce skos w dół 4x12,10,10,8
-wyciskanie sztangi na suwnicy do brzucha 3x12
-wyciskanie sztangi wąskim chwytem na płaskiej 4x12,10,10,10
-rozpięki skos góra 4x15
BRZUCH:
-skłony tułowia na ławce skośnej 4x50 co seria zmiana z -spięcia brzucha na maszynie 4x50 ===8sek przerwy co seria POLCEAM DAJE WYCISK :rambo:
Martwego nie robię bo łapią mnie skurcze :/ (mimo, że piję magnez, chociaż to pewnie dlatego, że nie robię nóg)
-
-
Ja używałem tego i jak dla mnie bardzo dobry :) lepszy od teraźniejszego Mesomorpha
-
dzienciol a brałeś kiedyś I ? chciałbym opinij kogoś kto mógłby porównać je ze sobą
-
ishi porównując skład wątpię aby była różnica musieli coś wymyśleć i już no ale może się ktoś wypowie co stosował starą i nową wersje
-
Ja słyszałem że pompa jest ta sama, tylko bardziej pobudza... ale jak jest w rzeczywistości to nie mam pojęcia :)
-
Teraz to już się pogubiłem którego używałem , wiem że na mnie No-Xplode działał mega , o wiele lepiej niż Meso który jest ponoć już jedną z mocniejszych przedtreningówek. Napewno wrócę do No-xplode albo pójdę w coś na kreatynie , ale jeszcze nie wiem w co.
-
witajcie
chcialbym skorzystac z waszej rady.
mam przerwe w "pakowaniu" i praktycznie zero wysilku do konca miesiaca,chcialbym w tym czasie nabrac troche masy zeby pozniej cos z tego uroslo.
w listopadzie chce wystartowac z no xplode II i cos potrenigowe.
co polecacie na mase ale nie chce byc misiem w miesiac,raczej delikatnie i jaki produkt potreningowy ?
-
jeśli będzie to przerwa od żelastwa to proponuję trzymać się diety i to by wystarczyło ewentualnie BCAA i witaminy
bo jak będziesz wcinał jakąś masówkę to strasznie się zalejesz
daj odpocząć organizmowi i zaczynając cykl na No-Xplode dokup do tego Storma jakieś białaczko i będziesz zadowolony, zestaw polecany nie pierwszy raz
ja parę miesięcy wstecz na takim zestawie dobrze potrenowałem tak ze mi stawy zaczęły siadać , ciężar dobrze szedł