Jakie przewody dokładnie sprawdzić mozesz podac lokalizację co w pierwszej kolejności sprawdzić??
Czy klima w takim razie sprawna ?
Printable View
Jakie przewody dokładnie sprawdzić mozesz podac lokalizację co w pierwszej kolejności sprawdzić??
Czy klima w takim razie sprawna ?
Czy jest ktoś z Grudziądza lub okolic kto posiada silnik ASV? Bo naprawdę już nie mam siły zdobyłem schematy układu klimatyzacji posprawdzałem to co mogłem i wszytko wydaje się być ok. Mam kupiłem przekaźnik wentylatorów ale niestety albo kupiłem wadliwy albo to nie to. Na obu dzieje się to samo co opisywałem poniżej.
1J0919506k ten sterownik wiatraków jest ok dla asv wiec cos nie tak z elektryka wychodzi
Witam,
ja mam nieco inny kłopot.
Otóż chciałem polepszyć i sie załatwiłem.
Postanowiłem przejrzeć wszystkie bezpieczniki, te pod klapką przy drzwiach.
Wyjąłem po kolei każdy i sprawdzałem. Wszystko było OKI.
Jednak po złożeniu wszystkiego do kupy - nie wyświetla mi kompletnie klimatronic oraz nie mam wskazań temper zewnetrznej na FIS.
Sprawdziłem ponownie bezpieczniki - Wszystkie sprawne.
Czy ktoś miał juz taki przypadek ?
Czy mogł spalić się przekaźnik nr 13 przy sprawdzaniu bezpieczników ?
ehh Rudy
tu masz temat
http://www.a3-club.net/forum/showthr...1995#post91995
ten kontynuuj
twój problem nie ma nic wspólnego z klimatyzacja
co wiecej nie zwalisz skrzyni to tak naprawdę nie dowiesz sie przyczyny
może to być łożysko/wysprzeglik do wymiany
Znalazłem dobrego elektryka i on po kilku dniach morderczej walki znalazł przyczynę ale ma dylemat bo nie wie co może ją powodować. Mianowicie po podłączeniu komputera w liczniku wskazało mu iż (nie wiem dokładnie co bo aż tak się nie znam) temperatura silniki wynosi 130 stopni. Czy ma ktoś pojęcie co może powodować takowe wskazanie?? Dodam iż był podłączany inny licznik (100% sprawny wyjęty z innej A3)
Miałem to samo. Na końcu prawego rogu plastiku obudowy masz czujnik.
Tzn on jest obok chłodnicy ale zaraz za osłoną silnika.
http://imageshack.us/photo/my-images/189/xp96.jpg/
Sprawa została rozwiązana. Okazało się iż kostka która wchodziła do przekaźnika była uszkodzona. Powierzchownie była jak nówka ale w środku próchno po przelutowaniu jej wszytko zaczęło funkcjonować prawidłowo :D Dodatkowo było jeszcze parę rzeczy które zostały naprawione. Nareszcie elektryk który nie olał sprawy. Dzięki za pomoc i pozdrawiam wszystkich forumowiczów :)
Witam. Posiadam sprzęgło klimatyzacji o nr. katalogowym 1J0820803A. Nigdzie takiego nie mogę znaleźć. Orientuje się ktoś gdzie mogę takie kupić bądź czy podejdzie sprzęgło o nr. katalogowym Nr katalogowy 1J0820803B ?