Najlepiej będzie wyjąć lampę i sprawdzić czy mocowanie odbłyśnika nie wyskoczyło z gum podtrzymujących w górnej części reflektora (są dwie takie gumy). Jak chcesz to zrobię ci zdjęcie jak to wygląda, bo mam jedną lampę rozebraną, taką zapasową :D
Printable View
Najlepiej będzie wyjąć lampę i sprawdzić czy mocowanie odbłyśnika nie wyskoczyło z gum podtrzymujących w górnej części reflektora (są dwie takie gumy). Jak chcesz to zrobię ci zdjęcie jak to wygląda, bo mam jedną lampę rozebraną, taką zapasową :D
Ja już nie wiem jak się te lampy ustawia. W lewej chyba coś zepsułem bo klosz cały lata w środku, może gwint od regulacji się obrobił, albo tak jak Terrez napisał coś tam wyskoczyło (oby). Prawa świeci trochę za krótko i już jej nie mogę podnieść wyżej. A na długich to wogóle masakra - świecą gdzie chcą. Nie wiem co już dalej z nimi robić. Żałuję, że wogóle się za to brałem. Mogłem zostawić stare. Nie wiem czy nie zbierać na Helle. A może ma ktoś do sprzedania w dobrym stanie?
Masz TYCe? Na początek wyjmij całą lampę i zobacz co się stało, bo okaże się że to drobiazg. Jeżeli lampa lata ci luzem w środku to albo spadły gumowe mocowania albo tak kręciłeś że wykręciłeś regulację. Już na zdjęciu widzę że góra spadła z mocowań.
Chodzi o element zaznaczony na zdjęciu, sorry za jakość fotki.
http://fotofotki.pl/pliki_img/r0myqx...cl94_thumb.jpg
edi2
przerobiłem polifty DEPO- zrobiła się pajęczyna, potem SONAR z ringami to miały takiego zezea że miałem przed autem na środku ognistą kulę (i nie dało sie tego wyregulować :o ) miałem w sonarach także Filipsy ENERGO/EKOLOGICZNE co dawały 50 % mocy i dawały rzeczywiście więcej światła, ale na sonarach szału nie bylo i oddałem żarówki koledze:thumbright:
teraz mam ori xenon i jest kosmos:thumbright::thumbright::thumbright:
także po 2 krotnej zmianie lamp tyle moge ci pomóc
Stasiull
trza podciąć trochę blachy jak chcesz polifty orginalne:D , chyba że kupujesz nowe wydumy do przed liftów typu : DEPO, SONAR - ale jak wyżej napisałem - NIE POLECAM
szataniszcze kupiłeś nowe oryginalne ksenony helli czy używki? Też nad nimi myślę.
nowe kosztowały koło 2 tys, kupiłem używki, wypłukałem i są jak nowe;)
poza tym w używkach były już palniki na których już jeżdżę ponad pół roku:thumbright:
mam pytanie czy kto? zak?ada? ju? takie bajerki http://allegro.pl/postojowki-led-w5w...921560990.html ?? je?li tak prosze o opinie :)
ja mam ale nie takie tylko walcowe diody i daj? rade. Zwracaj uwag? na takie rzeczy ?e niby pisz? ?e to ?wieci 180 stopni, ale na skraju tego walca:D
tak?e jak wstawisz tak? ?ar?wk? to ona jeszcze z 0,5 cm wystaje ponad lustro odb?y?nika i dopiero daje te 180 st. tak?e du?o ?wiat?a nie poodbija sie po wn?trzu odb?y?nika:o
o takie mam:
http://allegro.pl/postojowka-led-w5w...955234571.html
i teraz widzisz ?e tu dioda wychodzi od razu z gniazda i ?wieci;)
i walcowe s? ?mieszne bo ?wiec? wi?kszo?ci? ?wiat?a na boki czyli wszystko od razu rozbija sie po odb?y?nikach:)
ale najwi?kszy wypas to te z rodziny SMD :spiderman:
http://allegro.pl/zarowka-led-postoj...957372727.html
zamontowa?em ostatnio takie w motocyklu - *****ka!
walcowe ?wiec? podobnie jak ta:
http://allegro.pl/zarowka-led-postoj...934770368.html
m?wie oczywi?cie o rozproszeniu ?wiat?a na boki
ja mam podobne diody u siebie :) kupilem tylko z powodu koloru, mam hidy i teraz postojowki ladnie swieca w podobnym odcieniu
a do tylnych lamp montowałeś już takie cuda ??
Mateusz1900tdi do mnie pisałeś?
jeśli tak to z tyłu mam całe lampy zupełnie inne:thumbright:
Ale w Motocyklu montowałem dwu włuknowe (SMD x 27 szt w jednej żarówce) i niczym nie odbiegają od zwykłych, a porównanie mam bo w moto mam 2 żarówki obok siebie:D w maluchu mam też dwu włyknowe, ale na normalnych diodach i powiem szczerze że szału nie ma.
WAŻNE! jak będziesz szalał z tylną lampą to pamiętaj żeby sie upewnić żeby twoje nowe żarówki weszły w otwory w lampie- zwykłe żarówki są dosyć chude, a ja już jednego kompletu nie wcisnąłem w klosze :ncool:
I jeśli myślisz o kiertunkach to pamiętaj że masz przerywacz na bi-metalu i że jak włożysz diody to będzie szalał i szybko mrygał:D
koledzy a pozamontowaniu tych postojowek co mowicie jak was policja zatrzyma maja cos do nich?? Mial juz ktos z nimi sztycznosc??
powiesz że w IC kupieś taki :P:P:P dałeś po 13 zł za szt trzeba trochę ściemy im po wciskać
ostatnio mnie zatrzymali bo w pół mroku jechalem na dziennych + postojówki, po czym odpaliłem xenon i do tego, ani do tamtego nic nie powiedział. Myślę że najbardziej czepiają się o te wypasy kolorowe - niebieskie albo inne. Tu barwa jest lekko niebieska ale generalnie biała, ale jak trzepniesz sobie extra kolorek to na pewno przysapią;)
Za białe ledy w postojówkach nic ci nie zrobią, za kolorowe się przyczepią.
ja w innym aucie mialem biale postojowki i swiecily mi na bialo :D ale i tak dowod lecial bo mi mowili ze to niebeiski hehe :D:D
trzeba bylo w skrytce miec normalne żarowki i po sprawie.
Ja tylko pokazalem ,ze biore się za wymianę i odpuscili
wyróżnia się ciepły i zimny kolor świecenia na biało i jeden daje powłokę niebieską i w takim przypadku skoro Pan niebieski nie wiedział trzeba go uświadomić a jeśli dalej się upiera przy swoim to u mnie w schowku i z tyłu w podsufitce świeci typowy niebieski kolor i raz zadałem pytanie jeśli to jest niebieski to jaki kolor mam w samochodzie...nic się nie odezwał i odszedł:)
A ja mam postojówki Philips Blue Vision. Są niebieskie, ale świecą trochę mniej źółto niż zwykłe. Do białego albo niebieskiego światła jeszcze im sporo brakuje :-D. Czy też może za nie dowód polecieć?
Myślisz, że stworzymy listę żarówek, za które można stracić dowód? ;)
zalezy na kogo trafisz, jak na chama to za byle co Ci wezmie dowod
dzis założyłem xenony i dzis od niepamiętnych czasów mialem rutynową kontrolę. widziałem ich odblaski z daleka....xenon robi swoje, jako że pierwszy bylem w kolumnie to zaprosil mnie na bok. poświecił na przód i wział papiery, spytał tylko czy adres aktualny. xenon 6000k i postojówka: http://www.nokaut.pl/zarowki-led-sam...r10-biala.html (kiepski materiał, słabo świeci) w sumie biało z przodu i nie podpadało... ;) mysle ze inny powód zatrzymania to kradzieże juz kilku Audi A4 w mieście i tak sobie szukali i sprawdzali...na szczescie nic nie znaleźli, pozdro ;}
Cześć Panowie.
Do reflektorów poliftowych z HIDami pasują żarniki D2S czy one są tylko do ori xenon?
Obecnie mam żarniki 4300K tylko że z jednej strony H1 a z drugiej H3 czy nic tu nie koliduje?
Dzięki, czy li tą H3 zmienić jak najszybciej?
wypadało by ;)
Witam
Potrzebuję numeru wtyczki do silniczka regulacji lamp poliftowego (przedliftowa wtyczka jest za duża)
Proszę o pomoc
Dziwne... U mnie wtyczki pasowały p&p przy przekładce na polifta i nic nie musiałem zmieniać, bo silniczek mam jeden przed, a drugi poliftowy (jeden się zjarał)...
To mnie zastrzeliłeś... Wiem że same silniczki różnią się wielkością, ale to że różnią się wtyczkami to nie wiedziałem. Nadmieniam że to fabryczna instalacja i nigdzie nie widać żeby wtyczki były zmieniane.
są inne bo zmieniałem i sie zdziwiłem:thumbright:
mateusz233
pogrzeb w necie, jest paru sprzedawców na allegro co sprzedają nowe wtyczki pasujące do różnych urządzeń. ja tak kupiłem wtyczkę do pompy sprysków. A i wtyczki na allegro złapiesz jak sie postarasz, a i szukaj tez audi na części, ja se znalazłem taką pod wawą, pojechałem i wyciąłem wszystko co chciałem po 5 złotych;)
A nie mógłby mi ktoś podać numeru tej wtyczki? Niestety nie mam ETKI ze względu na win7. Może na wtyczce pisze numer? Byłbym bardzo wdzięczny ;). O wiele łatwiej było by mi znaleźć gdybym miał numer...
jutro jadę do znajomego
zapewne przywiozę trochę wtyczek : do lam poliftowych, silniczków, halogenów itp. więc poczekaj z zakupem bo po co nowe kupować jak można używkę z pinami kupić za psie pieniądze
mariusz11111
W takim razie ja jestem zainteresowany tymi wtyczkami. Jak będziesz miał, napisz na PW to się dogadamy :D.
Dostałem wiadomość od jednego forumowicza, że numer tej wtyczki to: 8L0 973 703
mariusz11111
ja również poproszę pw z ceną jak będziesz miał wtyczki ;)
panowie tak jak juz pisałem co niektórym na priw wtyczek nie mam bo czasu zabrakło w sądzie mi sie przedłożyło
postaram sie jutro zorganizować pare wtyczek
Panowie wiecie gdzie można kupić HIDy 55W ? Oprócz eBaya ?
Jestem na posiadaniu zwykłych HIDów 4500K i jakoś słabo świecą :/
posiadam wtyczki, pisac na priw co potrzeba
koniec ot
a macie namiary na jakies w miare dobre zarniki w przystepnej cenie? jak ogladam allegro to są do 5zl do 90, a te za 10 czy 20 wygladaja tak samo
Witam!
Mam oryginalne lampy HELLA polift 2001 i od jakiegoś czasu przestają mi świecić. Znaczy się jak jadę w deszczu i ktoś mi świeci z naprzeciwka to nie widzie drogi ani światła z moich lamp. Żarówki mam Tungsramy +90 czy jakoś tak a lampom już robiłem polerkę bo było mleko na kloszach. Teraz są przejrzyste ale świecą identycznie.
Da się coś jeszcze z nimi zrobić jakieś HID-y czy lepiej kupić nowe zamienniki DEPO albo TYC.
Wiem że najlepiej wsadzić spryski i ori xenony ale niestety nie uzbieram tyle kasy :)
Pozdrawiam
wydaje mi się że to wina soczewek.
Witam mam takie pytanie ..
Posiadam lampy poliftowe zamiennik TYC . chcę zamontować zestaw HID
moje pytanie ... W zestawach HID sprzedawany jest tylko jeden rodzaj żarnika do wyboru albo H1 albo H7 i nie wiem który mam kupić i czy trzeba dodatkowo kupić drugi osobno ... i jaką wybrać najlepiej barwę światła
Witam, ostatnio wziłąłem sie za mały tuning swojej rajdówki ;) zmieniłem kolor lakieru i chciałem zmienic lampy z przodu i ostro sie na nich przejechałem. Zakupiłem lampy firmy SONAR z soczewka i paskiem ledowym (pracuje nad tym jak wstawić zdjęcie) był duży problem z ich ustawieniem skonczyło sie na półtoracentymetrowej podkładce pod prawą lampą i w diagnostyce powiedziali że świecą ok tyle że w nocy nic niewidać, długie świecą jak krótkie a soczewki słabiej niż ledy. Ma ktoś może podobne lampy i miał podobne problemy?[IMG]http://fotofotki.pl/pliki_img/ui1c8umgoh3zdrffeic.jpg[/IMG][IMG]http://fotofotki.pl/pliki_img/c6wu23icn5bjv6fgsqh.jpg[/IMG] a tu zdjęcie przed i po zmianach
wuzio20, musisz kupić H1, które masz w soczewce. H7 to światła drogowe i możesz mieć zwykłe żarówki. Co do barwy, to najchętniej kupowane to 4300K i 6000K. Ja mam 6000K, świecą lekko niebieską barwą, jak ori ksenon, 4300 mają bardziej białe światło. Ze swojej strony polecam 6000K.
Tak to wygląda u mnie
http://fotofotki.pl/viewer.php?file=...0qfoz2es0m.jpg
Dodano:
Darth-Kroolik, popraw linki bo nie widać fotek
Dodano:
Darth-Kroolik, z tego co pamiętam gdzieś czytałem na forum o podobnych problemach. Jak wstawisz palniki to powinno pomóc.