Tak.
masz slot na telefon w podłokietniku albo uchwyt koło schowka na telefon? Masz widoczny moduł telefonu gdy łączysz się np. VCDSem w adresie 77?
Printable View
ok, czyli na pewno nie mam telefonu, w takim razie jest awaria samej anteny na niebieskim połączeniu, rozłączę ogarnę podłączę jak występuje nadal błąd wymiana anteny, natomiast drugim kolorkiem sie nie przejmuję... Dzięki i pozdrawiam
- - - Aktualizacja postu - - -
czyli na dobrą sprawę jakby doszło do wymiany, to można zastosować antenę tylko z jednym przewodem - niebieskim...
Niebieska wtyczka jest od anteny GPS, jeśli masz na niej błąd to możesz sprawdzać. Natomiast jeśli masz błąd dotyczący anten radiowych to szukaj problemu przy wzmacniaczach, podłączeniach przy szybie gdzie jest antena radiowa.
Vag pokazal blad 00862, zwarcie do masy, czy coś takiego, więc myślę, że to antena GPS. Kabelki rozpiąłem , po doginałem masę we wtyczce ale nadal błąd jest, sprawdzę jeszcze przy radiu, przedzwonię kabel i pewnie wymiana anteny....
Mam pytanie dotyczące podłączenia zasilania do kamerki cofania które chciałbym podłączyć do zasilania żarówki lampy cofania w klapie. Szukam opisu kolorów kabli "pokładowych" do których których mógłbym podłączyć "+" i "-" zasilania kamerki za pomocą tzw. "szybkozłączek" , czy takie podłączenia spowoduje jakieś problemy z błędami? Autko to Audi A3 8p 2009 1.6 BSE.
Światło cofania to niebieski przewód z czerwonym paskiem. Nie wydaję mi się, że przy podłączeniu się do tej linii zasilaniem kamery cofania, to czy ona będzie poprawnie działać. Kiedyś sprawdzałem u siebie i musiałem rozwiązać to inaczej. Musisz sprawdzić już u siebie.
Dzięki wielkie za odpowiedź, czy mógłbyś troszkę rozwinąć Twoją odpowiedź?
Jak TO rozwiązałeś - jeśli to nie tajemnica:D
Dlaczego uważasz że kamerka może nie działać?
Pytam bo jak na razie nie mam "parcia" na montaż tylnej kamerki ale jak już była w zestawie to może warto o tym pomyśleć a z drugiej strony auto jest mi ciągle potrzebne i obawiam się ewentualnych błędów . Pozdrawiam.
Z tego co pamiętam u siebie, to podłączając zasilanie kamerki 12V>3,3V bezpośrednio pod światło cofania, to nie podawała obrazu. Nie mierzyłem co prawda czy pojawia się na wyjściu 3,3V do zasilania kamery. Dla weryfikacji podłączyłem się do gniazda zapalniczki w bagażniku jako osobne bezpośrednie zasilanie.
Finalnie dałem z racji tego, że robiłem Bose, przeciągałem przewód od tylnej kamery wideorejestratora przez przelotkę bagażnika i kamerę cofania, to pociągnąłem sobie już przewód do zasilania od skrzynki bezpieczników, które też zmodyfikowałem przez dodanie drugiego rzędu bezpieczników, bo były w ogóle niewykorzystane.
Reasumując. Ja mam to realizowane przez przekaźnik 655
https://i.imgur.com/dXWIfY1.jpg
Zaciski robocze do zasilania przez zacisk 15 a sterowanie cewki przez prawą lampę cofania. Sprawdź u siebie czy będzie działać zasilanie bezpośrednio z lampy. Dzisiaj jak sprawdzałem na samym zapłonie jakie jest napięcie przy załączonych wstecznych, to było tam 11,5V. Może dla tego stabilizatora kamery to było za mało. Nie analizowałem tego, bo na odpalonym silniku podczas ładowania tak samo nie podawał obrazu a z racji w/w robót i tak skutecznie to rozwiązałem.
Jakby było u ciebie tak samo, to równie dobrze zasilanie pod styki robocze przekaźnika można wziąć z zacisku 75 zasilania tylnej wycieraczki.
Wielkie dzięki za obszerny opis + foto, jak na razie analizuję to co napisałeś a z montażem muszę się wstrzymać - brak czasu i obawy przed pękającymi zatrzaskami , w końcu ciepło nie jest. Czekam też na inną kamerkę gdzie nie ma tylnej ale jest bardziej dyskretna, bez ekranu.
A co do podłączenia do przekaźnika tylnej wycieraczki - na zacisku 75 napięcie jest po tzw "kluczyku" czy tak? Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.