spokojnie możesz od razu po 3 sztuki na stronę włożyć, amortyzatory też masz wymienione? jakie masz?
spokojnie możesz od razu po 3 sztuki na stronę włożyć, amortyzatory też masz wymienione? jakie masz?
Ja nie wymieniałem ,ale sprawdzałem i chyba 82 % wychodziło.W 2 osoby nie trze wcale ,ale w 4 plus 80kg w bagażniku i już na każdej poprzecznej większej nierówności przycierka :)
mój ewidentnie wylany amortyzator na ścieżkach wychodził 85-86%, więc to można sobie wsadzić,przy przebiegu 200tys + na pewno trzeba wymienić wszystkie amortyzatory i wtedy się widzi jaka jest różnica i to że stare były do bani
teraz Ci przyciera przy dużym obciążeniu a za jakiś czas przy 2 osobach w aucie
Amorki wymienie zimą lub na przyszłe lato :) Doszły te gumowe nakładki :) Zakładam je na trzpien(ta część metalową) amorka obojętnie w którym miejscu? Założyłem po3 sztuki na strone i jest dużo lepiej ,ale jak przejechałem w 3 osoby z większą prędkościa po największej nierówności w okolicy :D to jeszcze przytarło trochę :)
Planuje zakup dystansów na tył do A3 Sportback z zawieszeniem S-line, felga oryginał S-line 7,5JX18H2 ET54, opona 225/40.
Ponieważ zdecydowaną większość czasu jeżdżę sam bez bagażu dopuszczam możliwość demontażu dystansów na czas wyjazdów mocno zapakowanym autem.
Mam do wyboru 13, 15, 17 mm odsadzenia na stronę. Rozsądek podpowiada 13mm ale chciałbym zasięgnąć Waszej opinii.
Przy 13mm nawet z większym bagażem nie powinieneś mieć problemów. 15 też nie będą sprawiać większych trudności, ale przy lekkim obciążeniu i te bym Ci polecił. 17 będą już bardziej uciążliwe - na pewno będzie tarło na dobiciach nawet przy 4 osobach i pustym bagażniku.
Tapatalk
Wielkie dzięki właśnie na taką odpowiedź liczyłem :thumright:
Mam pytanie, czy felgi o parametrach 8.00x18 ET 50 podejda do audi a3 8p? (Felgi MAK DTM One matt black)
A moze lepiej ET 42 ?
Zalezy mi zeby kolo nie bylo za bardzo schowane no i oczywiscie zeby nic nie tarlo stukalo itd
Bierz et50. Mam et51 i sprawdzalem przy 6 osobach i pelnymnbagazniku i nic nie trze.