ja mam 256 od quattro, żeby wrzucić do ośki trzeba dać na pewno podkładki, nie wiem czy jeszcze coś trzeba, może ktoś inny uzupełni :)
Printable View
ja mam 256 od quattro, żeby wrzucić do ośki trzeba dać na pewno podkładki, nie wiem czy jeszcze coś trzeba, może ktoś inny uzupełni :)
Jak zawsze jesteś w błędzie a Towje teorie są z dupy wzięte i sprzeczne z fizyką. Zanim zaczniesz pouczać naucz się chociaż podstawowych praw tarcia, bo piszesz totalne głupoty. Wielkosć klocka nie ma wpływu na siłę tarcia, wiec to że dałeś wiekszy i myślisz że lepiej hamuje jest wymysłem Twojej niedoedukowanej wyobraźni pokazuje niestety niski poziom Twojej wiedzy i zerowy jeżeli chodzi o hamulce.O ile gadać głupoty każdy sobie może to pisanie tych mądrości na forum jest szkodliwe, ponieważ użytkownicy a3 zaprogramuja sobie bezmyślne rozwiazania i teorie ktore potem beda wprowadzać w życie.
- - - Aktualizacja postu - - -
z przody masz 280x22 jezeli nic ni zmieniales, z tylu 230x9. U Ciebie kolego obowiazkowo zmiana na przodzie na 312mm - koszt takiego swapa to ok 500zl, czesci na allegro od reki. Zmiana tylu na 256mm nic nie da, a koszt to ok 400zl za same zaciski na aukcjach. Lepiej zregeneruj zaciski tylne i doloz do przodu, efekt bedzie ogromny w porownaniu do tego co masz teraz.
Przód wiem wiem jaki mam, tutaj trzeba zwrotnicę wrzucić jarzmo i zacisk - wiem wszystko. Nie szukam lepszej siły hamowania na ten moment, ale tak czy siak muszę rozbebeszyć tył i go zrobić. Orientowałem się w cenach to regeneracja zacisków wyjdzie mnie (liczę same części) ok 200pln + nieosiągalne sprężynki do ręcznego (w aso jescze nie pytałem) no i klocki ok 60zł. Zastanawiam się czy nie lepiej poprostu kupić cały sprawny swap. No ale z tego co widzę to wydatek rzędu 550pln..
Lepiej zalozyc przod 312mm i przesmarowac tyl niz kupic nowy tyl 256m zamiast 230 i zostawic przod 280mm
Czyli przód 312+tył 230 będzie lepszy od serii, a komplet z eski będzie lepszy niż 312+230 czy nie będzie różnicy?
Mam 312 gotowe do założenia tylko się właśnie zastanawiam czy brać tył 256 a już bym wszystko z przewodami w oplocie na raz wymienił ;)
Bedzie duzo lepszy od serii, komplet z s3 czyli 312+256 bedzie minimalnie lepszy od 312+230 ale moim zdaniem warto zalozyc 256 z tylu bo tarcza po a jest wentylowan, po b tloczek jest wiekszy po c lepiej wyrownuje sily hamowania w aucie i wtedy przod mniej nurkuje. Taniej juz nic sensownego sie nie zalozy, pozniej koszty to powyzej 1500zl za zestaw a tu za grosze masz lepsze heble.
Tominator wyczysc skrzynke :D
Wyczyszczna