-
Witam
Od pewnego czasu mam problem z odpalaniem mojego Audi 1.8T Agu.
Dzieje się to bardzo rzadko średnio raz na 20 odpaleń i nie ma różnicy czy jest ciepły czy zimny silnik.
Mechanik czyścił pompę paliwa, filtr paliwa wymieniony (pompę po przekręceniu stacyjki słychać). Kiedy nie chce odpalić mam wrażenie że nie dostaje iskry. Po pewnym czasie jakby nigdy nic odpala od strzała i nie ważne czy wcześniej próbowałem odpalić 5 razy czy 25. Odpala wtedy kiedy chce. Gdy już zapali i go zgaszę to później odpala już od strzała aż do następnego odmówienia współpracy (tydzień czy dzień). Paliwo dochodzi przewody sprawdzone. Mój mechanik też ręce rozkłada, dlatego pytam Was koledzy i koleżanki czy ktoś miał coś takiego w AGU a jak tak czy doszedł z tym ładu?:confused:
-
witam, mój problem nie jest jakiś chyba poważny ale dziwi mnie jedna rzecz, od czasu do czasu zdarza się takie dziwne odpalenie auta (silnik 1.8 125KM sama benza) zawsze gdy odpalam pali na tzw. ''dotyk'' obroty skoczą sobie i opadną tak jak ma to być prawidłowo, ale czasami zdarzy się takie odpalenie auta że przekręcam stacyjkę a on wskakuje od razu na takie obroty np. 650 następnie po 3 sekundach takie odmulenie obroty w górę i w dół tak jak ma to być przy zwyczajnym odpalaniu, moje pytanie czy ktoś miał taki problem już? auto zawsze odpala nie było tak żeby nie zapaliło bądź za drugim razem dopiero odpaliło, opisywany problem zdarza się może raz na 20odpaleń auta nie zależnie czy jeżdżone było czy stało, ciężko powiedzieć kiedy to się dzieje, wolał bym rozwiązać ten problem, może to jakaś bzdura filterek paliwa czy kable WN, nie wiem może ktoś doradzić? dodam że spalanie jest prawidłowe i mocy też nie brakuje.
-
siema mam następujący problem po przekręceniu kluczyka nie zawsze normalnie załapuję tylko co jakiś czas po przekręceniu kontrolki nie pala sie pełnym światłem i zaczynają mrugać kontrolki ostrzegawcze wraz z sygnałem dźwiękowym ?? poczytałem i niby wiele osób pisze ze problem jest w kostce stacyjki i pomaga ewentualne czyszczenie wd40 albo wymiana ???? proszę o jakiś trop tej usterki Pozdrawiam
-
Do wymiany kostka stacyjki i lepiej zainwestować w coś droższego.
-
dobra wiadomość kostka rzecz niedroga więc teraz czeka mnie wymiana thx
-
witam
mam taki problem od momentu kiedy kupiłem samochód
gdy chce go zapalic przekercam kluczyk czekam az pompka nabije paliwo i zapala bez problemu odrazu po zgaszeniu z kluczyka zapala natomiast gdy zgasnie na swiatłach czy podczas ruszania to bardzo ciezko go zapalic trzeba długo go krecic co moze byc przyczyna takiego stanu
dodam ze vag nie widzi żadnego błedu
z góry dzeikuje za pomoc
-
witam,
od czasu wymiany pompy jak auto dluzej postoi, trzeba zakrecic 2 razy aby odpalil. takze domyslam sie ze padl zaworek wrotny w pompie. zakupilem zaworek z allegro (8mm - mam nadzieje ze dobry) i teraz pytanie na ktorym wezyku od pompy go zamontowac bo sa 2 tam... silnik 1.8T ARX
z gory dzieki za pomoc
PS. brak polskich znakow spowodowany problemami z klawiatura ;)
-
jest ktoś w stanie powiedzieć czemu w 8L czasami zdarzy się tak że jak zapalam to muszę kręcić tak z 5 sekund nim zapali? zazwyczaj odpala normalnie bez problemu prawidłowo, lecz czasami zdarzy się takie coś i to niezależnie czasem na zimnym czasem na ciepłym tak się stanie że tak około 5 sekund trzeba pokręcić ? bardzo rzadko się takie coś zdarza ale jednak się zdarza może ktoś pomoże ?
silnik to 1.8 125KM
-
tak więc wie ktoś na który wężyk ten zaworek wrotny zamontować?
zdjęcie:
http://img9.imageshack.us/img9/1415/mptg.jpg
1,2 czy 3?
był to nr 2.
po wypięciu przewodów nie wyleciało z nich paliwo więc pompka nie trzymała ciśnienia tak jak mówiłem.
zaworek założony:
http://img833.imageshack.us/img833/3181/3huz.jpg
:)
jakby ktoś potrzebował porad jak rozebrać elementy coby dostać się do pompki paliwa to pisać prv :)
-
witam ponawiam moją prośbę z wyżej opisanym moim problemem
doradzi ktoś coś?