jak juz chcesz oryginal kup sobie behru to jest oryginal bez znaczka vw Audi a ja mam wahlera i sobie chwale behru w ok 40 zl pisz do franc badz ementauler czy jakos podobnie:)
Printable View
jak juz chcesz oryginal kup sobie behru to jest oryginal bez znaczka vw Audi a ja mam wahlera i sobie chwale behru w ok 40 zl pisz do franc badz ementauler czy jakos podobnie:)
Jaki proponujecie czujnik? Na allegro nie ma ich zbyt duzo, ktory z tych wybrac? A moze proponujecie cos innego
http://moto.allegro.pl/czujnik-tempe...237856468.html
http://moto.allegro.pl/czujnik-tempe...191781483.html
Ok, to skoro proponujecie dzwonić do Skody to prosiłbym o jakiś numer tego czujnika.
Albo numer tel. ASO Skody
witam
Panowie czytałem cały temat i nikt nie sprecyzował czy na kanale 49, wkońcu powinna być temp ok 79-82 st., czy wskazywać to co na liczniku?
ja mam najciekawszy przypadek nad jakim wszyscy rozkładają ręce, na zegarze, temp 85st, na klimatroniku 77st., na vagu to co na zegarze, na postoju się dogrzeje do 90st, podczas jazdy spadnie.
termostat wymieniony juz 3 w mojej rocznej karierze z autem, czujnik drugi oryg. choć zakładam że to właśnie on nawala.
To jak kolega nie moze dogrzac benzyny to jest juz cos na rzeczy...
Witam wszystkich. mam pytanie do kogos kto poaiada silnik z termostatem avu. czy waz idacy z termostatu do dolnej czesci chlodnicy jest u was goracy czy zimny? I jeszcze prosilbym o podanie temperatury na 49 kanale na climatroniku na rozgrzanym silniku i biegu jałowum. dodam ze dzisiaj sie przejechalem temperatura na zegarach po na okolo 1km wskoczyla na 90 stopni a na climatroniku nawet do 115 po czym na zegarach zaczela wskazowka przekraczac 90 i sie zatrzymalem aby ochłonął. wiatraki sie nie zalaczyly. vag pokazuje na 1,130,131 i 132 kanale taka sama wartosc jak na climatroniku czyli od 107-115 stopni. Gdy wlaczam klimatyzacje to obydwa wiatraki startuja. W VAGu test elementów silnika wypada tez ok, wiatraki tam odpalają obydwa. Termostat puscil przy około 115 stopniach bo temperatra zaczela spadac do 93 stopni, a z nawiewu zaczeła leciec ciepłe powietrze i przy dalszej jezdzie znow doszla do 108 stopni okolo. waz gorny garacy, srodkowy pomiedzy blokiem i akumulatorem goracy a dolny zimny. mam wrazenie ze termostat sie nie otwiera jak powinien przy 105 stopniach. Czujnik G62 ten zielony 4 pinowy wymieniony na nowy z intercars zamiennik, może to on podaje złe wartości na zegary ze względu na to że nie jest oryginalny, co wy na to?
z tego co wiem wskaźnik na zegarach ma tolerancje i pokazuje 90 stopni przy temperaturze silnika od 80 do 110 stopni... to tak co do 1 kwestii.
co do 2... to ja mam 79-82 stopnie na kanale 49 ale wiem, że mi się termostat za wcześnie otwiera... czyli za szybko dostaje napięcie 14,4V :P
u Ciebie pewnie jest tak, że on w ogóle tego napięcia nie dostaje dlatego silnik osiąga 115 stopni (wiem, bo po odpięciu wtyczki z termostatu u mnie jest tak samo)...
postaram się sprawdzić te węże i zrobić logi na vag'u :)
btw. opróżnij sobie skrzynkę z PW bo nie idzie Ci odpisać :P