Masz tarcze 280mm.
Raczej czujnika nie masz. A nawet jak będzie to można odciąć kabelek i po sprawie.
Printable View
Masz tarcze 280mm.
Raczej czujnika nie masz. A nawet jak będzie to można odciąć kabelek i po sprawie.
po pierwsze czujnik jest tylko na jednym - przednim kole, jeżeli występuje, a po drugie klocki na każdym kole zużywają się często nierównomiernie, więc w ogóle po co się nim przejmować, lepiej wzrokowo oceniać wszystkie 4. Co to za sklep Biesiadnik w którym ludzie nie mają pojęcia o czym mówią..po co tam pracują ...Ty nie musisz się znać na wszystkich parametrach, od tego siedzi tam jakiś cieciu z katalogiem, no szkoda że na mnie nie trafił z takimi pytaniami, ale ja po takich sklepikach nie chodzę na szczęście:P
dziś jadę na wymianę klocków przód, serwis który najczęściej odwiedzam zaproponował mi klocki włoskie 69 zł/kpl, Bosha 120 zł, Lucasa 125 zł + usługa 25-30 zł. (wszystko z czujnikami). Włoskich nie chcę, Lucasa mają już i dziś bym wymienił natomiast Bosha musieliby sprowadzać. Aktualnie nie wiem co mam ale hamuje bardzo dobrze i do tej pory sprawdzało się na moje potrzeby ok a jeżdzę różnie z tendencją do bardziej agresywnej jazdy.
Czy między boshami a lucasami jest w jakości aż taka różnica żeby było warto czekać ? ogólnie lubię firmę bosh i gdyby były dostępne od ręki to brałbym od razu, natomiast sprzedawca zapewnia że klocki lucas to obecnie jedne z najlepszych na rynku.
edit:
i zamontowane TRW, czy jedne najlepszych na rynku to nie wiem ale wszystko ok, jestem Bardzo zadowolony.
panowie szybkie pytanie, tarcze na tył do A3 256mm (zaciski + jarzma z octavii I RS) czy pasują przednie tarcze z skody fabii I/polo 9n i pochodnych ?
siema powiedzcie mi jakie rozmiar jest tarcz tylnych w 1.8 T bo z tego po patrzę po alledrogo to sa 232mm i 256 mm i niby tu i tu jest napisane ze pasują do 1.8 t
ARZ Pozdro
Tarcze 256mm są wentylowane i dedykowane do S3, do twojego mają być 232mm, prowadzę sklep, jak byś coś chciał kolego to pisz na PW
TYLKO ''ATE'' tarcze zwykłe klocki Ceramic, mam taki zestaw w S3 i jest super
A mi ATE pokrzywiły się po niecałych 3 tys km.... Oczywiście nie mam S3, tylko zwykłe 1.8 :) . Zawieszenie bez jakichkolwiek luzów, wszystkie felgi proste, oponki też ok. Teraz będę wysyłał na reklamacje i zobaczymy czy uwzględnią.
tarcze wykrzywiają się jeśli ktoś zaraz po montarzu jeździ normalnie jak wcześniej, i nie czeka aż się wszystko do siebie dotrze i poukłada idealnie. Są jeszcze przypadki wyginania tarcz przy mocnym hamowaniu oraz gdy złapie się trochę wody gdy tarcze są gorące i elegancko się wtedy wyginają w każdą stronę.
Życzę powodzenia z reklamacją, bo to nie jest tak łatwo udowodnić że to wina produktu, a nie użytkowania...