Terrez cokolwiek to jest "palnik" ...:p
Printable View
Terrez cokolwiek to jest "palnik" ...:p
Sorry, odwrotnie z tymi żarówkami, pisałem na szybko :D Tak czy inaczej potrzebuje H1.
Darth-Kroolik, chodzi mi o HIDy :P
dzięki za pomoc bo ja strasznie świerzy w temacie jestem ;)
Dodano:
tylko cos wyczytałem teraz że to takie jak xenony tak? i musze mieć do tego spryskiwacz?
Potrzebujesz taki zestaw http://allegro.pl/zestaw-hid-xenon-x...972795073.html monta? p&p. Nie kupuj najta?szych zestaw?w, bo zak??caj? CB. Lepiej do?o?y? i kupi? przetwornice slim, zmieszcz? sie pod lampy. Teoretycznie musisz mie? spryskiwacze, ale wi?kszo?? posiadaczy takich zestaw?w w autach tego nie ma.
no dobra zestaw HID slim z żarnikiem H1 6000K. i teraz H1 spełnia funkcje jakich świateł . i jakie kupić żarówki H3 żeby nie było dużej różnicy kontrastu koloru żarówki i żarnika.
H1 to mijania w soczewce, H7 na drogowych, a te możesz mieć jakie chcesz, np Philips Blue Vision z lekką barwą niebieskiego światła.
Nie wprowadzajcie kolegi w błąd. Lampa poliftowa potrzebuje żarówek: H1 (mijania-soczewka) i H7(drogowe). Więc palniki muszą być dobrane względem oprawy żarówek.
wuzio20 Darowałbym sobie wymianę żarówki H7(drogowe) bo zbliżonej barwy nie uzyskasz. Kup sobie najlepiej diodowe postojówki W5W białe i będzie super.
Mam u siebie hid 6000k + diody w5w z "inter chipa" na metalowej i nie narzekam ;]
Zagapiłem się, że Terrez mnie ubiegł :P
Terrez Dzięki wielkie za pomoc :) teraz tylko zakupić i uciekac przed policją :P
Woź zawsze w schowku komplet zwykłych żarówek H1 tak jak ja :P jak cię policja chwyci to wymieniasz HIDy na zwykłe żarówki :D Miałem 4 kontrole i jeszcze się nie przyczepili.
PS. Klikaj 'pomógł' jak informacje ci się przydają :D
Ja mam teraz przetworniczki w zasadzie takie same jak te z linku tylko naklejka inna-pięknie odpalają palniki,żadnego mrugania i innych czarów tylko problem w tym że zakłócają i tak CB radio.
tak też będe robił ;) i kolejny wydatek ehhh...
Terrez" pomógł " kliknięte :D
Ja za swoje dałem ok 170 plus przesyłka i udało się kupić takie które nie zakłócają.
jeszcze jedno pytanie
mam lampy polift zestaw Hid slim co jeszcze potrzebuje żeby podłączyć wszystko w przedlifcie , ktoś coś pisał o innych kostkach ogólnie co tam trzeba zmienić w instalacji żeby wszystko podpiąć .
Potrzebujesz kostki do lamp poliftowych,piny i troche ciecia blachy Cie czeka, wszystko jest na forum:thumbright:
W tym temacie masz dokładnie to czego potrzebujesz na zrobienie liftingu, co zdjąć, co ciąć http://www.a3-club.net/forum/showthr...F3w#post866648
Darth-Kroolik
Sonary są mega beznadziejne, miałem i też dla mnie świeciły do dupy:mad:
spróbuj z tymi hidami, może coś pomoże:thumbright:
Witam poszukałem troche na forum ale jasno sprecyzowanej odpowiedzi nie uzyskałem. Więc mam pytanie: Czy jest sens pakowac HID 6000k do lamp przedlifotowych? Czy dać sobie spokój?
dac sobie spokój :)
Ok wiec czas zacząć zbierać pieniążki na polifty :) Dzięki za odp :P
Koledzy mam do was taka prozbe :) wypowie sie ktos na temat tych lamp?? mial moze ktos takie cudo??
http://moto.allegro.pl/reflektory-no...935542808.html
ostatnio ktoś o nich pisał, ze jest zawiedziony...
poczytaj 3 strony wcześniej
kolego Darth-Kroolik mozesz opisac te lampy?? oplaca sie ich kupywac?? zalozyles xenon jak teraz swieca??
mial moze ktos ich jeszcze??
@Murdzu12 Ja chciałem je kupić, ale jak zobaczyłem jak się prezentują na żywo jak świecą to zrezygnowałem - według mnie straszna lipa, nie ma porównania do oryginałów
A tak świecą lampy hella poliftowe z hid'em 5000k
http://images37.fotosik.pl/1228/643a1589b16360e7m.jpg
Światła celowo ustawione bardzo nisko by nikogo nie razić,tylko jazda testowa była-
zamontuje je w niedalekiej przyszlosci (bo chwilowo są problemy natury estetycznego montażu bez ingerencje w konstrukcję lampy :) ).
pekniety pytam bo kolego chce kupic i pewnie tez juz zrezygnuje z nich skoro to taka lipa ;d
murdzu
odpuść, miałem DEPO, SONAR i straszna lipa, a jeśli myślisz że te diody świecą tak jak w tych nowych audach dzienne to siię grubo mylisz :o
kolega szataniszcze ma racje :)One by chciały swiecic tak jak te montowane w nowych Audi :)
myśle, że lampki na choince świecą lepiej niż te ledy:) przede wszystkim jest ich niewiele i nawet jeśli w nocy jako-tako ujdą to w dzień straszna bieda,
a negatywne opinie o sonarze cały czas się w tym temacie przewijają
no to juz wszystko wiem koledzy dzieki wielkie za wypowiedz ")
niekupuj tego ja wydałem na nie 820 zł i musze je do śmieci wyrzucic bo nie dość ze musze dołozyc jeszcze 200zł to jak mnie niebiescy złapią to mi dowód wezmą krótko i na temat wyje*ałem sie na 1000zł bez mydła i to sam a to wszystko przed brak wiedzy
My tu od zawsze polecamy tylko polifty i mamy rcaję :)
ale żeś go pociesszyl grabek :P
Darth-Kroolik wrzuć mocniejsze H1 PHILIPS, albo te gówna HID i będzie lepiej. Pojeździsz z rok i zapomnisz o wydatkach:)
ja prze dwa lata miałem ju ż SONAR, DEPO i inne wynalazki:thumbright: tak ci radze
szataniszcze mówisz żeby zaryzykować z HID'ami i uciekać przed policją ? ;) iście szatański plan :D
Wracałem od dziewczyny i wpadł mi do głowy pewien pomysł niewiem czy ktoś już tak próbował i chciałem sie właśnie Was doradzić:) bo mam te nieszczęsne sonary diodowe i soczewka świeci tak że pożal sie Boże a długie świecą tak jak krótkie więc pomyślałem żeby wstawić HID'y do soczewki i przerobić je na długie a obecne długie na zwykłe drogowe( sprawdzałem już czy nie oślepiają innych kierowców i nikt niemrugał długimi) :) policja niepowinna sie doczepić że mam xenony bo bedą na długich świecić, a na długich i tak niewolno jeździć... tylko niewiem czy sie teraz wygłupiłem czy poprostu nie da sie tego zrobić?
Darth-Kroolik
ożeń sie z dziewczyną - może bedą lepiej świeciły:eek:
(to był żart, mam nadzieję że nie uraziłem ci moją wypowiedzią.ostatnio jak nazwałem gościa wieśniakiem to dostałem ostrzeżenie. Więc jeśli cię uraziłem to powiedz a usunę tą wypowiedź)
plan kosmiczny, ale dobrze że myślisz:thumbright: mysle że ciężko będzie przebrnąć przez docelową budowę odbłyśnika. Odbłyśniki od długich napieprzają wszędzie;) pierwszy problem jaki napotkasz to przegląd techniczny, bo pan nie znajdzie nigdzie tych kresek które reflektor zostawia na ścianie, następny problem to rzesza wkurzonych kierowców których oślepisz:rolleyes:
Są tacy niepoważni ludzie co wsadzają HIDY do maluszków i tez twierdzą że wszystko jest ok. Jeśli mnie taki kolo oślepia to go doganiam, wyciągam z auta napi8888lam i tłukę mu reflektory:D
także obawiam sie że nie przeskoczysz ;)
przemęcz sie trochę i kup inne lampy, a o tych z czasem zapomnisz :thumbright:
koledzy ja nie chce tych swiatelek kupic tylko kumpel do a4 i dlatego sie was pytam :) ja mam polifotwe TYC :) do tego HID 6000k i jestem zadowolony :):) i to bardzo bardzo :):)
szataniszcze spoko nie czuje się urażony, a jeżeli już bym miał być to tylko dlatego że jestem za młody żeby się żenić :P właśnie sprawa jest taka że obecne długie jak włączę to nie oślepiają nikogo bo świecą jak zwykłe mijania, tylko chodzi o to żeby instalacje przerobić tak żeby na pokrętle świeciły obecne długie a na pająku od kierunków HID'y. Przegląd się da obejść tak że tym się nie martwię, a z kierowcami też by nie było problemu bo HIDY wyłączał bym jak to zwykle się wyłącza długie:) (elektryka który by sie tym zajął bym znalazł) ale może prościej będzie jak niebęde myślał jak wracam od dziewuchy... :P
Ludzie po co wy to montujecie ! zerowy efekt jezeli chodzi i widoczność + oślepianie innych - to imitacja nowszych modeli skupcie się na czym innym, na innych modyfikacjach - a nie taka ściema mam ksenona za 150 PLN - dno
pozdro
Przy odpowiednim ustawieniu wysokości świecenia w lampie soczewkowej nie wystąpi żadne oślepianie kierowców a jak sądzisz że nie widać różnicy w oświetlaniu drogi to jesteś w błędzie i znasz sie jak cygan na gwiazdach.
Poczytaj tutaj sobie np. i wyciagnij wnioski zanim zaczniesz pisać głupoty.
Optyka soczewki ksenonowej i halogenowej nie różni się prawie niczym.Autopoziomowanie działa ze sporym lagiem i auto z ori xenonem jadące na nierównościach też potrafi chwilowo oślepiać.
Oczywiście zestawy hid'ów sa rózne-jedne lepsze a inne do dupy ale bez problemu dadzą efekt lepszej widocznosci niż zwykła zarówka halogenowa.
kolega martini widze ze i w cenach sie zna bo za 150zł nawet samych HIDów sobie niekupie, u mnie koszt całej przeróbki ze spryskami to tak na sucho licząc 1200zł.(bez roboty) Ale kolega pewnie "tuner" jakich mało i jeździ 70konną tigrą na gładkie asfalty z wypaśnymi zderzakami i koniecznie chińskim znaczkiem na tylnej szybie:D
jegomościa martini mi chodziło
niby co źle odebrałem? że sie nabija z nas że zakładamy ksenony za 150zł ? a jak to mozna inaczej odebrać ?
Panowie OT sie robi !!! :)
http://allegro.pl/audi-a3-00-03-refl...962129383.html co my?licie o takich reflektorach?? czy s? warte kupienia??
aha i jeszcze o tych tylnych http://allegro.pl/nowe-tylne-lampy-a...975934632.html
a nie lepiej ci poszukać ori używanych? mażesz je wyrwać w dobrej cenie
przeszukaj dział sprzedam i ciekawe aukcji z allegro , było cos ostatnio
ewentualnie podbij do grabka ma chłop juz po renowacji lampki ori na przód
tył ok ori czy zamiennik powinny spasowac sie dobrze
z przodem to bywa roznie
zamienniki sa juz słabszej jakosci i istnieje mozliowsc ze zaparuja dlatego polecam ori hella uzywki
Ktoś z forum miał do czynienia z takimi lampami ? Czy są to TYC-e? Ori są to oryginalne lampy tak? Poszukuję takie aby nie parowały i do tego żeby dosyć dobrze świeciły. A te tylne lampy są w porządku?:D