jest troszke roboty , aby progi byly zamontowane w taki sposób by nie gromadziły wody/wilgoci.
Printable View
jest troszke roboty , aby progi byly zamontowane w taki sposób by nie gromadziły wody/wilgoci.
Ja mam jeszcze małe pytanie, bo nie mogłem dokładnie wywnioskować z tego co pisaliście - czy góra zderzaka od s-line jest taka sama co w seryjnym A3?
nie, nie jest taki sam, zderzak s-line i s3 sa takie same (gora)
s-line/s3 nie ma tej listwy jakby ochronnej i dol "gory" to wglebienie jest inne.
porownaj zdjecia
zeby uprzedzic pytanie, nie wiem czy sam dol od s3/sline pasuje do zwyklego, na 90% tak
aaa i wiadomo w sportbacku zderzak jest inny niz w 3d
a kolega fryzjerek pyta sie o progi ale do sportbacka, a te jak wiadomo sa od modelu 2009 a wiec praktycznie tylko ASO. pomijajac ze jak zalozymy progi to juz na mus musimy zalozyc tylny zderzak bo bedzie wygladalo jak z d...
Witam Byłem dzisiaj w ASO inter-welm w Bielsku białej zapytać dokładnie o tą cześć ze zderzaka " s-line ta co jest na dole żeby zamontować w niej z S3 i z tego co oni wiedza to mieli kilka sprzedanych takich części aczkolwiek żadna nie była montowana u nich i nie wiedzą czy pasuje . Według ich systemu jest taka sama ale głowy nie dadzą.To jest wlasnie ASO
Druga sprawa odnośnie progów na informacji podam ze koszt na jedna stronę wynosi 786 zł
A o cene dokładki tylnej nie pytales? też mnie ten temat interesuje
no właśnie zapomniałem się zapytać ale sadze ze koło 500zł może być, jak za jeden próg prawie 800 zł. a ty masz zderzak z sline???? bo ja mam zwykły wiec muszę zmienić całość
Dokładka kosztuje 532 zł brutto, cena w miarę przyzwoita tylko niestety u mnie w takim razie będę musiał poszukać góry od s-line/s3 i dopiero dokupić tą dokładkę. Wyjdzie coś pewnie około tysiaka z malowaniem za wszystko.
Miro dzięki za tak dokładne info, jak zwykle można było na Ciebie liczyć :)
zderzakow S-line do sportbacka kompeltnych jest na alledrogo zawsze nascie i w sensownych pieniadzach od 400-600zl , wystarczy poszukac
do 3D zderzak tylny to rarytas, jak sie pojawia to 700-800zl
z tego co swego czasu sprawe roztrzasalem, sam dol z dokladka na 90% pasuje do zwyklego. pamietajcie o tym ze (co zreszta jest pokazane w tym temacie) jesli zdecydujecie sie na dokladke od S3 to albo bedzie wydech brzydko wystawal/przesuniety , albo czeka nas przerobka tegoz. byc moze ze w tfsi nie ma tego problemu, ale jst na 100% w TDI, widac to zreszta na zdjeciu w moim poprzedniim poscie, czarne tdi ze zderzakiem S3.
próbowałem dzisiaj znaleźć jakieś fotki albo w ogóle coś na temat przeróbki sportbacka na s3 ale nie udało się znaleźć:/ możę wy macie jakieś zdjęcia chciałbym zobaczyć jak to wygląda w całości przód, tył, progi jakby jeszcze było z silninikiem 2.0tfsi to w ogóle było by super można by było zobaczyć czy wydech też trzeba przesunąć czy może będzie ok.
Z tego co widzę to za kompletne przerobienie sportbacka (zwykłego) na s3 (chodzi o same zderzaki) to będzie trzeba wydać sporą sumkę...
przód 1500 tył 400 plus nakładka 500 plus progi 1600? = 4tyś sporo... :) ciekawe jak by to wyglądało. można by było stworzyć pierwszego sportbacka s3 z przed liftingu:)
Skad masz te ceny? Sam przod to mysle ze jakies 3tys zl (zderzak 2tys + robocizna 500-700zl)... A reszta co do wymiany to to samo, co Miro opisal o przerobce w podwieszonym temacie.