2.0 tdi CFGB przerywa, szarpie- uszkodzone wtryski?
Witam serdecznie,
Mam problem z moim autem.
Passat 2.0 tdi CFGB.
Auto funkcjonowało normalnie, w pewnym momencie włączyło się wypalanie dpf niby wszystko w porządku.
Po czym klepły jakby wtryskiwacze i auto totalnie osłabło i zaczęło szarpać.
Na P wkręca się do 2.5k rpm ale silnik jakby głośniej i twardo pracuje.
Podczas jazdy auto przy próbie przyspieszania auto szarpie i przerywa, klepią wtryskiwacze.
Auto odpala bez problemu.
Nie wiem czy coś Wam to da ale mam zrzut z pracą wtryskiwaczy.
Auto rozgrzane praktycznie do 90 stopni, korekty na wolnych obrotach.
Nie podoba mi się szczególnie ten 1 wtryskiwacz
Po dodaniu gazu korekty na nim mocno idą w górę do +1.80 i nawet +2.99
Może być to przyczyną moich problemów z autem?
Co robić?
Kupno używanych wtryskiwaczy?
Nie wiadomo, co kupię....
Regeneracja moich wtryskiwaczy?
Niech ktoś się wypowie.
Pozdrawiam https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...a160484143.jpg
Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka
Szarpanie podczas załączania turbo
Witam, dzisiaj przytrafiła mi się niesympatyczna sytuacja. Otóż w trasie podczas przejezdzania przez miejscowość zauważyłem że auto w momencie załączenia turbo szarpie, na początku bylo to pojedyncze szarpniecie jakby kolo przekrecilo na dziurze. Pozniej juz nie tylko podczas załączenia ale rowniez podczas przyspieszania generalnie wystepowalo szarpniecie co powiedzmy sekunde. W koncu wywalilo błąd i turbo sie wyłączylo a auto zaczelo szarpac nawet jak stalo. Poradźcie prosze jaka moze byc przyczyna? Turbo? EGR?
komputer pokazał błąd
004663 - Zawór wtryskowy cylindra 1 (N30)
P1237 - 000 - przerwa - MIL zapalona
czy to oznacza jednoznacznie wytyskiwacz?
przejechałem autem okolo 60km innej opcji nie mialem, póki nie załączało się turbo to auto jako tako jechalo, szarpnięc było bardzo mało, początkowo świeciła mi się tylko kontrolka świec, później zapaliła się kontrolka silnika.
nie wiem czy to istotne ale ponad miesiąc temu czyściłem (nie osobiście) EGR, czy to może mieć znaczenie? było ok, błąd egr sie nie pojawiał.
bardzo proszę o pomoc bo szczerze mówiąc jestem od wczoraj w cięzkim szoku i strachu...
2.0 tdi CR trzesienie silnikiem
Witajcie, po 3 tygodniach od zakupu, po przejechaniu 1000km, nagle po którymś odpaleniu zaczęło telepać silnikiem na wolnych obrotach, gdy je dostaje silnik jakby przestawał. Generalnie trzęsie, silnikiem, budą, lewarkiem od biegów. A3 8P 2.0tdi na CR kod silnika CBAB obroty nie falują, moc jest, czuć spalenizne oleju.
https://youtu.be/O4th8Bfgj_g
Pozdrawiam.